Гейнсвил, Флорида Транспорт: Летище и главни магистрали

Съдържание:

Гейнсвил, Флорида Транспорт: Летище и главни магистрали
Гейнсвил, Флорида Транспорт: Летище и главни магистрали
Anonim

Регионалното летище Гейнсвил (GNV) се обслужва от Delta Air Lines, US Airways, Silver Airways и United Airlines. Летището е собственост на град Гейнсвил и предлага търговски реактивни услуги без прекъсване до Атланта, Шарлот, Маями, Тампа и други пазари.

Гейнсвил, Флорида
Гейнсвил, Флорида

Превъзходното му местоположение в северна централна Флорида осигурява на региона Гейнсвил лесен достъп до основните пазари на Източното крайбрежие и Югоизточния бряг.

Транспортните компании и логистичните операции се възползват от непосредствената близост до междущатски магистрали 75 и 10, както и няколко основни държавни магистрали, включително SR 20, 24 и 26. Гейнсвил се обслужва и от US 441 и US 301, който осигурява директен маршрут до Джаксънвил, Окала и Орландо. Големи дистрибуторски компании, като Walmart, Dollar General, Publix и Performance Food Group, избраха да създадат складове в региона.

Aiming High

В региона също така се намира регионалното летище Гейнсвил (GNV), което се обслужва от Delta Air Lines, US Airways, Silver Airways и United Airlines. Летището е собственост на град Гейнсвил и предлага търговски реактивни услуги без прекъсване до Атланта, Шарлот, Маями, Тампа и други пазари.

“Delta е нашият основен доставчик на услуги с пет ежедневни полета до Атланта. Delta наскоро реши да започне да използва по-големи 76-местни и 110-местни самолети поради постоянното нарастване на пътуванията на клиенти тук,” казва Лора Агуиар, мениджър по връзки с обществеността и правителствени въпроси на регионалното летище Гейнсвил.„Около 85 процента от нашите пътувания идват от индивидуални бизнес пътници в района на Гейнсвил, както и от студенти и други, свързани с Университета на Флорида. UF също управлява чартърни самолети до и от това летище за своите спортни отбори и преподаватели.”

Aguiar посочва, че пътническият трафик на GNV расте стабилно в сравнение с националната тенденция. Всъщност летището сега обслужва повече от 400 000 пътници годишно в сравнение с 303 000 през 2010 г.

„В национален мащаб броят на пътуващите във въздушния транспорт все още е намалял с осем процента от икономическия спад, който започна през 2007 и 2008 г., но Gainesville Regional започна възстановяването си през 2010 г. и има ръст от 36 процента в броя на пътниците след спада,“тя казва. „Тази статистика привлича вниманието на авиокомпаниите, когато се обръщаме към тях и предполага, че пътуват до повече градове извън Гейнсвил. Ние сме на техния радар заради нашия растеж.“

Aguiar добавя, че плановете в близко бъдеще за подобрения в Gainesville Regional включват разширяване на пътеките за рулиране и пероните, за да се осигури по-лесен достъп до паркинг за по-големи самолети. GNV също предлага на пазара 40 акра земя, които сега са зонирани за бизнес лека промишленост в индустриален парк на летището.

„Ние току-що отворихме нов входен път в индустриалния парк на летището и сме насочени към авиокосмическия и аеронавигационния бизнес“, казва тя. „Много неща се случват тези дни на летището. Винаги сме готови да предприемем нови начинания.“

Лидер в масовия транспорт

Gainesville има една от най-впечатляващите мрежи за автобусен транспорт в Югоизтока. Градът се обслужва от Gainesville Regional Transit System (RTS), четвъртата по големина система за масов транспорт във Флорида, и разполага с ежедневен превоз от 50 000, който побира целия окръг Алачуа, включително Университета на Флорида и Санта Фе Колидж кампуси.

RTS понастоящем има 33 градски маршрута заедно с девет маршрута в кампуса и пет точки за качване и връщане „Later Gator“. Later Gator е безопасна нощна автобусна услуга за студенти между кампуса на UF, центъра, Oaks Mall и югозападния Гейнсвил.

RTS също така разполага с транспортна услуга Gator Aider, която транспортира фенове до и от домашните футболни мачове, с трансфери до Oaks Mall, Haile Plantation, град Tioga, UF Hilton Conference Center и град Gainesville Гараж в центъра на града. Цената е $50 за сезонен пропуск и $10 за двупосочен билет за една игра.

Популярна тема