Университетът на Флорида допринася за икономическия растеж на Гейнсвил

Съдържание:

Университетът на Флорида допринася за икономическия растеж на Гейнсвил
Университетът на Флорида допринася за икономическия растеж на Гейнсвил
Anonim

Университетът на Флорида допринася за силата на научните изследвания в района на Гейнсвил, набирането на таланти и цялостното икономическо развитие.

Гейнсвил, Флорида
Гейнсвил, Флорида

Университетът на Флорида е мощен двигател, който помага за стимулиране на иновационната икономика на региона и тези дни настроението е оптимистично благодарение на голяма инициатива за повишаване на статута на UF като изследователски център от световна класа до нов височини.

„Наистина имаме възможност да се състезаваме с най-добрите училища в привличането на най-добрите студенти и най-добрите преподаватели,” казва Дейвид Нортън, вицепрезидент на Изследователската служба на UF.„Ще привлечете таланти, ще привлечете компании … и ще привлечете изследователска и развойна дейност и индустриални дейности.“

UF вече е първокласна институция с впечатляващ опит в образованието, научните изследвания и комерсиализацията. Но с новата инициатива, UF Rising, той е готов да се превърне в най-добрия публичен изследователски университет в страната.

Петгодишната инициатива включва комбиниран ангажимент от $150 милиона от UF и държавата, който ще позволи наемането на до 100 нови преподаватели, много от които с репутация от световна класа. Фондацията на UF подкрепя плана с кампания от 800 милиона долара за добавяне на повече от 100 нови професорски длъжности и надграждане и добавяне на съоръжения, като например нова сграда за катедрата по химия.

Изключително уважаваният президент на университета, Бърни Мейхен, отбеляза, че ако на UF бъдат осигурени ресурси за стратегически инвестиции в области, в които вече е отличен, това може да го издигне до още по-големи висоти, казва Нортън. Machen дори отложи планирано пенсиониране, за да ръководи стартирането на UF Rising.

„Сравнихме много благоприятно, без да направим нищо“, казва Нортън.

Извеждане на изследванията на пазара

С приблизително 150 изследователски центъра и института, UF се радва на дългогодишен успех. Gatorade, например, е разработен в UF през 1965 г., само един видим пример за дългото му лидерство в комерсиализацията. UF се нарежда на 11-то място по брой заявки за патенти в САЩ и на четвърто място по брой стартиращи компании. През 2013 г. наградите за научни изследвания възлизат на 640 милиона долара, 14-то място сред държавните университети.

Една от най-новите истории за успех на UF е Innovation Hub, инкубатор за технологични компании, базирани в държавни и изследователски програми на UF. Наемателите варират от Encephalodynamics, която разработва технология за диагностициране на увредена мозъчна функция, до RAPiD Genomics, която е специализирана в ДНК генотипиране и генетичен анализ за селското стопанство. Към август 2013 г. центърът е създал 250 работни места и е привлякъл 10 милиона долара частни инвестиции.

UF също е дом на биотехнологичния инкубатор на Сид Мартин, обявен за най-добрия университетски биотехнологичен инкубатор в света през 2013 г. от шведската изследователска група UBI.

Такива успехи помагат на UF да изпълни своята двойна мисия на образование и икономическо развитие. „Ние наистина приемаме това и съгласуваме ресурси, където е подходящо, които могат да придвижат тази мисия напред“, казва Нортън.

Лидерство в различни сектори

Технологичните иновации са само част от портфолиото на UF. Други големи изследователски центрове включват колежите по медицина, селско стопанство и науки за живота, инженерство и либерални изкуства и науки. Медицинското училище имаше 335 милиона долара за финансиране на научни изследвания през 2009-2010 г., двойно повече от сумата преди десетилетие.

Изследователите изучават всичко - от глаукома до диабет, рак до трансплантация на органи и мозък. Институти като Shands Cancer Center и Evelyn F. и William L. McKnight Brain Institute позиционират UF като лидер от световна класа в медицинските изследвания.

Институтът по хранителни и селскостопански науки участва в изследвания в областта на търговското земеделие, дивата природа и околната среда. В една програма изследователите са използвали генетично възстановяване, за да подобрят здравето на застрашената популация от пантера във Флорида. Други екипи работят за смекчаване на щетите от боровата гора, причинени от изменението на климата, изучавайки алтернативни източници на енергия и разработвайки устойчиви решения за нашествията на вредители в търговските култури.

Инженерната програма привлича бизнеса

Колежът по инженерство на UF също осигурява работни места и инвестиции в Гейнсвил. През 2012 г. MindTree Limited, базирана в Индия ИТ и софтуерна компания, обяви плановете си да базира своята експанзия в САЩ в Гейнсвил. Преместването представлява капиталова инвестиция от 2,9 милиона долара и обещание за 400 работни места.

Според Machen Колежът по инженерство е изиграл ключова роля в избора на MindTree за Gainesville. „Това показва колко е важно да имаме водещ национален изследователски университет в микса, когато става въпрос за икономическо развитие“, каза той след съобщението.

Талантът и ресурсите на UF също привлякоха Mobiquity, фирма за мобилно ангажиране, която избра Гейнсвил за своята експанзия, включително 260 планирани работни места.

С няколко подобни съобщения, направени през 2013 г., Колежът по инженерство на UF се радва на здравословна инерция. „Привлече много внимание“, казва Нортън.

Добавете към това хилядите добре образовани висшисти в града и Гейнсвил има какво да предложи. „Това е привлекателно място за създаване на магазин“, казва Нортън.

Популярна тема