7 причини да се преместите в Ню Орлиънс, Луизиана

Съдържание:

7 причини да се преместите в Ню Орлиънс, Луизиана
7 причини да се преместите в Ню Орлиънс, Луизиана
Anonim

От храна и културно многообразие до изкуство и архитектура, The Big Easy предлага много неща, които да обмислят тези, които искат да се преместят.

2Bourbon Street от Gourmet Reise
2Bourbon Street от Gourmet Reise

Разположен в Мексиканския залив, Ню Орлиънс отдавна е известен със своята красота, културно разнообразие, колоритна история и отлична храна. New Orleans-Metairie влиза в Топ 100 на Forbes в списъка на най-добрите места за бизнес и кариера, като основните работодатели са отбраната, аерокосмическата индустрия и туризмът. Градът също се възползва от голямото си пристанище, включително работни места в корабостроенето, корабоплаването и товарния транспорт. Регионът продължава да показва признаци на възстановяване на населението след урагана Катрина преди почти десетилетие, с темп на растеж, който, ако се запази, скоро ще възстанови населението си до това, което е било преди бурята. Ето седем причини да обмислите преместване в The Big Easy и да станете част от това възстановяване.

1. Много възможности за висше образование

Ню Орлиънс е дом на университета Тулейн (основан през 1834 г.), университета Лойола, традиционно афроамериканския университет Ксавие в Луизиана, университета на Ню Орлиънс и много други по-малки колежи, обществени колежи и утвърдени семинарии, като Семинарията Нотр Дам и Баптистката теологична семинария.

„Всъщност преживяваме приток на хора от хилядолетието в града“, казва Вики Бристол от Бюрото за конгреси и посетители на Ню Орлиънс. „Много от тях дойдоха да станат доброволци след урагана Катрина, върнаха се да учат тук в колежа и след това останаха. Беше страхотно за нас.”

2. Легендарна кулинарна култура

Ню Орлиънс е известен в цял свят като кулинарна столица със своята отличителна смесица от испанска, френска, английска, карибска, африканска, немска и италианска култура, създаваща богата и жизнена кулинарна сцена. Миналото е илюстрирано от 175-годишния ресторант Antoine’s, най-старият семеен ресторант в САЩ. Друг исторически фаворит е Galatoire’s във френския квартал. Хората, които търсят по-модерни възможности, могат да избират измежду много, включително тези, управлявани от готвачи като Емерил Лагас и Доналд Линк.

Градът е известен с бенетата, особено в Café du Monde, и с креолските хранителни традиции като червен боб, ориз и джамбалая. Вземането на проби от морските дарове е задължително, особено сандвичите Po’Boy със скариди и не забравяйте лангустите, когато е сезонът им. Родният коктейл на града, Sazerac, остава популярен в международен план. Ако искате да се разтъркате с много от готвачите в града, вероятно ще ги намерите рано сутрин на пазара за морски дарове Westwego.

„Виетнамската храна е най-новата тенденция“, казва Бристол. „Имаме много скорошни азиатски имигранти и местните винаги търсят най-доброто Pho или задушени кифлички. Културата на карибските тики коктейли също е във възход, а напитките са много изискани.“

3. Винаги оживена музикална сцена

Джазът е цар тук и винаги някъде на улицата свири група на живо. Почитателите на традиционния джаз могат да го намерят всяка вечер в Preservation Hall или Steamboat Natchez. Jazz Playhouse на Irvin Mayfield предлага джем сесии в сряда и посетете клубове с вечерен джаз на живо на улица Frenchman Street. Районът около Freret Street и коридора St. Claude предлага по-нови стилове както на джаза, така и на други жанрове. Потърсете улични представления в много от кварталите и парковете, включително автобуси.

4. Феновете на спорта имат страхотни отбори за подкрепа

Всички познават футболния отбор Ню Орлиънс Сейнтс и невероятната им игра под ръководството на треньора Шон Пейтън. Ню Орлиънс също така подкрепя баскетболния отбор на Pelicans NBA и бейзболния Zephyrs от малката лига. В новия NOLA Motorsports Park, Indy Grand Prix на Луизиана ще се проведе за първи път в продължение на три дни през април 2015 г. Освен това футболният отбор на университета Tulane разполага с чисто нов стадион, а феновете на колежа също имат футбол, баскетбол и бейзбол LSU Tigers в близкия Батън Руж.

5. Висококачествени музеи, Антики

Ако търсите изящни изкуства и култура, разгледайте Музея на изкуствата в Ню Орлиънс, който разполага с градина със скулптури, която е отворена безплатно всеки ден. Вие също ще искате да посетите Огдън музей на южното изкуство и Центъра за съвременни изкуства. От особен интерес за любителите на историята е Националният музей на Втората световна война, който има изложба Пътят към Берлин, открита през декември 2014 г.

Ако обичате изобразително изкуство и антики и искате да купите, опитайте 102-годишния Rau Antiques или 116-годишния James Cohen and Sons, и двата на Royal Street.

6. Красива и разнообразна историческа архитектура

С дълга история на много култури, които го наричат дом, Ню Орлиънс има квартали, представящи отлични примери за архитектурни стилове от цял свят.

„Архитектурата на френския квартал всъщност е испанска“, казва Бристол за най-известния квартал в града с безбройните си ресторанти, магазини, барове и други бизнеси. Друг интересен район, квартал Bywater, включва къщи с пушки и къщи, направени от дърво, добито от речни шлепове. Tremé, известен на мнозина от едноименния сериал на HBO, е един от най-старите афроамерикански квартали в града и има дълга история на джаза. Други популярни райони с отличителен чар включват Garden District, Prytania Street, Warehouse District и Irish Channel.

7. Животът се празнува от началото до края

Ню Орлиънс празнува смъртта толкова, колкото и скърби, казва Бристол. Част от това е очевидно, когато се наблюдават многобройните му стари френски надземни мавзолеи (жизненоважни в град, разположен под морското равнище) и наличието на гробища в кварталите, като последното е резултат от разширяването на града навън. Например, Lafayette Cemetery No. 1 сега стои точно срещу известния ресторант Commander’s Palace. Обиколки на призраци и гробища не трябва да се пропускат, включително посещение на гробницата на Мари Лаво, прочутата вуду кралица от 19-ти век в Ню Орлиънс. И разбира се, има погребението в Ню Орлиънс, празник на живота, изпълнен с парад на членове на семейството, духов оркестър и маршируващи от втора линия.

Ако тези причини не са достатъчни, едно посещение и приключенска нагласа ще донесат много повече.

„Мисля, че NOLA има нужда от проучване“, казва редовният посетител Ейприл Едуардс. „Хората могат да ви кажат какво харесват, да ви дадат препоръки за места, които трябва да хапнете, групи, които трябва да видите, места, които трябва да посетите, но е много по-забавно просто да откриете своите любими. Някой ден ще прекарам един месец там и никога няма да ям два пъти в един и същи ресторант.“

Популярна тема