ИТ фирмите растат, създават работни места в Югоизточна Алабама

Съдържание:

ИТ фирмите растат, създават работни места в Югоизточна Алабама
ИТ фирмите растат, създават работни места в Югоизточна Алабама
Anonim

Югоизточна Алабама привлича нови ИТ фирми с оптичната мрежа и местоположението в региона.

Образ
Образ

Крещящо бързите, излишни мрежи вече не са само за големите градове.

Troy Cablevision Inc. е най-бързо развиващата се комуникационна компания в Югоизточна Алабама. Наскоро завърши основно надграждане на мрежата, добавяйки повече от 650 мили оптични влакна към съществуващата инфраструктура, което доведе до безпрецедентни скорости както за градски и селски бизнес, така и за домашни клиенти. Според президента на Troy Cable Дик Фрийман, домашните клиенти могат да изберат гигабитова скорост сега срещу 10-30 мегабита преди надстройката, много забележима разлика, докато бизнес клиентите могат да получат директна, несподелена връзка от 10 мегабита до 1 гигабит.

Надстройката на мрежата стана възможна благодарение на безвъзмездна помощ от $26 милиона по Закона за възстановяване и реинвестиране на САЩ и съвпадение на средства от Troy Cable, които финансираха проекта SmartBand в Югоизточна Алабама. Проектът не само осигури по-високи скорости на връзката, въпреки че скоростта е голяма търговска точка за всеки бизнес или домакинство, изграждането на оптични влакна също позволи на Troy Cable да изгради излишна мрежа. Това означава, че ако връзката на Troy с центровете в Атланта или Далас прекъсне, клиентите няма да забележат никакви прекъсвания в обслужването. Същото важи и за вътрешната мрежа на компанията, тъй като Troy Cable има излишни главни точки за широколентови услуги, едната в Троя, а другата в Дотан.

„Ако има голяма катастрофа в едното, другото ще продължи да работи нормално“, казва Фрийман. „Влакнестата инфраструктура между градовете е излишна мрежа, която продължава да функционира. В случай, че се получи рязане, той просто се подава от обратната посока.”

Бизнесите в региона се възползват от обновената мрежа. Всъщност това помага за стимулиране на икономическото развитие в региона. Няколко клиенти на Troy Cable в Югоизточна Алабама са в режим на разширяване. Те включват Southern Classic Foods, която добавя повече от 50 000 квадратни фута и наема допълнителни 40 до 45 работници в Pike County, и Lockheed Martin, която разширява съоръженията си в региона и ще наеме приблизително 200 служители. Училища и други водещи институции също се възползваха от надстройката.

„Всички училища в нашата мрежа имат високоскоростни данни и приблизително 700 основни институции имат високоскоростен достъп до мрежата, включително всички селски противопожарни райони. Гордея се, че Troy Cable е в състояние да предостави високоскоростни услуги с ниска латентност в Югоизточна Алабама, които обикновено се предоставят само на много по-големи общности“, казва Фрийман. „Това е инвестиция не само в нашата мрежа, но и в качеството на живот на хората от този регион.”

Център за върхови постижения

Подобренията във високоскоростната мрежа в региона също я правят по-привлекателна за ИТ фирмите. CGI, глобална ИТ компания с 68 000 професионалисти, управлява център за предоставяне на ИТ услуги в Трой. 330 служители на центъра предоставят разнообразие от разработка на приложения и управлявани бизнес услуги за CGI индустрията и държавните клиенти.

Повечето служители са от Алабама, казва Джордж Тарбокс, директор на центъра. Тарбокс, който се премести от Бирмингам, за да помогне за отварянето на центъра, е доволен от качеството на работниците в Югоизточна Алабама.

„Много от тези хора са местни, така че са или от Трой, или от окръг Пайк“, казва той. „Има силен набор от таланти в този регион на Алабама.“

Много от клиентите на центъра са в сектора на финансовите услуги.

„Например, имаме повече от 90 професионалисти, работещи по разработването и поддръжката на приложения и производствената поддръжка за голям клиент за финансови услуги на вторичния пазар на ипотечни кредити“, казва Tarbox.

CGI прави голяма част от подкрепата и набирането на човешки ресурси чрез талантливи професионалисти, базирани в Трой, казва Линда Одорисио, вицепрезидент на комуникациите в САЩ за CGI.

„Има богат резерв от таланти в района и докато нуждите на нашите клиенти са на първо място, ние сме развълнувани, че CGI може също да използва този местен талант за собствените си вътрешни операции,” тя казва.

Други технологични фирми с присъствие в региона включват SAIC, доставчик на технически, инженерни и корпоративни информационни технологични услуги за държавни институции, и General Dynamics Information Technology, която предоставя ИТ услуги на Fort Rucker.

Популярна тема