Студенти от Югоизточна Алабама се подготвят за търсени работни места

Съдържание:

Студенти от Югоизточна Алабама се подготвят за търсени работни места
Студенти от Югоизточна Алабама се подготвят за търсени работни места
Anonim

Гимназиите и колежите в Югоизточна Алабама поемат водеща роля в подготовката на учениците за търсени кариери.

Образ
Образ

Студентите в Югоизточна Алабама са готови за работна сила, благодарение на набор от академични и дипломни програми, които ги подготвят за кариери с търсене.

Предлагайки повече от 110 бакалавърски програми в различни дисциплини, Troy University отговаря на нуждата от пилоти в бързо развиващата се авиационна индустрия в региона с нова програма за обучение, създадена в партньорство с Mauna Loa Helicopters. Програмата ще предлага обучение по авиационни операции с фиксирани и роторни крила и ще включва двойна програма за записване за ученици от гимназията Pike County, за да им даде преднина в преследването на асоциирана или бакалавърска степен в тази област.

Университетът на Троя предоставя също висши степени, включително нова магистърска степен по социална работа, за да отговори на клиничните нужди в южната част на щата, и докторска степен по медицински сестри.

Наскоро университетът получи национално признание за своите програми по компютърни науки, включително степен по киберсигурност, която се фокусира върху мрежовата сигурност, защита на електронните активи, предотвратяване на атаки и гарантиране на поверителността на клиентите.

„Когато в наши дни студент от Troy получи диплома по компютърни науки, това до голяма степен означава гарантирана работа след дипломирането“, казва Бил Джонг, председател на университетския отдел по компютърни науки. „Средната национална начална заплата е около 65 000 долара за притежател на бакалавърска степен по компютърни науки.”

Университетът на Троя има модерна програма за компютърни науки, която се адаптира към настоящите изследвания и тенденции, казва Джонг.

„Компютърните науки са предизвикателна, авангардна, бързо развиваща се индустрия, в която знанията от преди три години днес са остарели“, казва той. „Troy има невероятна програма, която включва Студентски клуб по компютърни науки, пълноценни онлайн дипломи и топ членове на факултета със силна изследователска подготовка.“

Техническо обучение

Enterprise State Community College подготвя студенти за работа в няколко от водещите индустрии в региона чрез технически програми като авиационно обучение в Авиационния център на Алабама и курсове по заваряване, промишлени автомобилни технологии и промишлена поддръжка. Lurleen B. Wallace Community College е известен със своята учебна програма за обучение по автомобилна механика, която е призната за отлични постижения в ремонта на двигатели, автоматични трансмисии, ръчни трансмисии, автомобилно отопление и климатизация, електрически системи, спирачки, кормилно управление и окачване и производителност на двигателя.

Първокласни програми

Курсовете и учебните програми за търсени кариери не са само работа на институциите за висше образование. Enterprise High School в Coffee County разширява своите курсове по здравни науки и създаде първата си програма по наука, технологии, инженерство и математика (STEM). Учениците от окръг Креншоу вече имат достъп до програми като машинно инженерство, компютърни технологии и автомонтьори в нов кариерно технически център.

Кариерни академии са създадени в училищата на град Трой и училищата на окръг Пайк, а в училищата на град Дотан е въведена нова учебна програма по мехатроника. Освен това шест училищни системи в Югоизточна Алабама са получили общо 1,2 милиона долара финансиране за разширяване на техническите си програми за кариера, включително добавяне на предмети с двойно записване в партньорство с Wallace Community College.

„Четири от популярните ни програми са технология за заваряване, промишлена поддръжка, електрическа технология и климатизация/хладилна техника, като много от тези завършили отиват на работа след две години на работни места, започващи от $30 000 до $32, 000 годишно“, казва Бил Селърс, асоцииран декан по кариерно и техническо образование в Wallace Community College.„Обучението тук е много по-ниско, отколкото в четиригодишна институция, плюс много от търсените професии в наши дни не изискват четиригодишна степен. Все повече и повече хора мислят да поемат по пътя на обществения колеж за топ кариера.“

Колежът също работи в тясно сътрудничество с местни корпорации за обучение на студенти в бизнес и индустриални технологии.

„Партнираме си с много регионални компании, които предлагат стажове“, казва той. „Michelin има стажантска програма за технологии за индустриална поддръжка, която винаги е пълна. В нашия кампус добавихме и 3D принтери за производство на машинни части, тъй като тази технология вече се използва широко в космическата, автомобилната и медицинската сфера.“

Популярна тема