Посетете подходящи за семейства заведения за музика на живо в Tupelo, MS

Съдържание:

Посетете подходящи за семейства заведения за музика на живо в Tupelo, MS
Посетете подходящи за семейства заведения за музика на живо в Tupelo, MS
Anonim

Преглед на музикалната сцена на живо в Tupelo, MS.

Състезание на артисти в почит към Елвис в Тупело, MS
Състезание на артисти в почит към Елвис в Тупело, MS

Може да очаквате град, който претендира за родното място на краля на рокендрола, да има добра музикална сцена за град с неговия размер. С разнообразие от места, Tupelo повече от отговаря на очакванията.

Фестивали

Всички музикални разговори в Тупело започват с Елвис. Трибют артисти пътуват до Тупело, за да покажат най-доброто си представяне на наследството на Елвис Пресли – включително намазнени помпадури и бели гащеризони – на годишния конкурс за артисти на Елвис Трибют. Това крайъгълно събитие на фестивала на Елвис, проведено в края на май, е санкциониран предварителен кръг за The Ultimate Elvis Tribute Artist Contest, провеждан всяка година през август от Elvis Presley Enterprises в близкия Мемфис, Тенеси.

Фестивалът Gumtree празнува изкуствата всяка година в началото на май и включва конкурс за автори на песни, за да се признае занаятът на музикантите. Местни покровители на изкуството основаха фестивала през 1972 г. и добавиха конкурса за автори на песни през 1990 г., привличайки автори на песни от всички щати. Предишни съдии включват Джордж Макконъл от групата Widespread Panic и Шанън Макнали.

Симфония

Една от само трите професионални симфонии в Мисисипи, Симфоничният оркестър на Тупело изпълнява годишна серия, която включва класически, поп и коледни концерти в Link Centre, бивша сграда на баптистка църква.

„Центърът за връзки има 500 места и е точно за нашата аудитория,“казва Маргарет Ан Мърфи, изпълнителен директор на TSO. „Имаме пълна зала за всяко представление, а центърът има страхотна акустика.“

Основана през 1971 г., TSO е домакин на известни американски и международни солисти в своята поредица, която продължава от октомври до април.

Безплатни летни концерти

Лятната концертна поредица Down on Main води концерти на концерти по улиците в центъра за безплатни, подходящи за семейства шоута, където място пред сцената е запазено за младежи да рисуват с тебешир, предоставен от Down on Главен комитет.

„Преди трябваше да пътуваме, за да видим музикалните изпълнители, които искахме да чуем“, казва Крис Рут за себе си и за други основатели на събитието. „Искахме да изложим Tupelo на музика, която не могат да чуят по радиото.“

Шоута на Арена

BancorpSouth Arena предлага на музикалните фенове най-голямото място за музика в града. Концертите там са с места между 4500 и 12 000, в зависимост от акта. Топ имена в кънтри музиката и класическия рок като Брад Пейсли, Миранда Ламбърт и ZZ Top включват Tupelo в графика на турнето си заради това подходящо за артисти място. Толкова приятелски, всъщност, че много артисти резервират съоръжението като място за репетиции преди голямо турне.

Местна сцена

„Преди беше, ако искаш да свириш музика на живо в този град, трябваше да свириш кавъри“, казва Рут, който също е местен музикант. „Нашите ресторанти и пъбове отговарят на търсенето на повече оригинална музика на живо.“

Root цитира Blue Canoe като едно от любимите си места за местна музика на живо, заедно с Romie’s Grocery и Woody’s.

Музикалните разговори на Tupelo завършват и с Елвис. Дори гостуващи симфонични музиканти получават образование, когато идват в града.

„Казвам на всички наши гостуващи солисти: „Водим ви да посетите дома на Елвис“, казва Мърфи, „независимо дали искате или не.“

Вижте още забавни събития в Tupelo, MS.

Популярна тема