Тенеси предлага капитал, подкрепа от общността за стартиращи фирми

Съдържание:

Тенеси предлага капитал, подкрепа от общността за стартиращи фирми
Тенеси предлага капитал, подкрепа от общността за стартиращи фирми
Anonim

Стартиращите фирми намират финансиране на ранен етап за своите начинания и изобилие от морална подкрепа в Тенеси.

Иновации в Тенеси
Иновации в Тенеси

Преди няколко години предприемачите от Атланта Шон Флин и Райън Рамкелауан имаха почти всичко, от което се нуждаеха, за да стартират стартъпа си Restore Medical Solutions: продаваема идея, прототипи и патент. Но им липсваше необходимата подкрепа, за да стартират бизнеса си на следващото ниво.

„Стигахме до точката, в която, за да го вземем някъде другаде, се нуждаехме от капитал“, казва Рамкелаван, който заедно с Флин беше инвестирал хиляди от собствения си джоб, за да проектира и разработи инструмент за подобряване на стерилизацията на хирургически инструменти. В Тенеси те намериха това, от което се нуждаеха – и много повече.

След като чуха за мрежата от болници и общността на медицинските устройства в Мемфис, те посетиха и се върнаха няколко месеца по-късно, за да участват в ZeroTo510, 12-седмична ускорителна програма, разработена от Memphis Bioworks Foundation за нови медицински изделия на пазара. Двойката получи $50 000 първоначално финансиране от инвеститорите на ранен етап Innova и MB Venture Partners като част от програмата. Въпреки че финансирането беше важно, менторството, което получиха, направи най-голямата разлика в техния растеж. Заедно с насоките от финансови и регулаторни експерти, мъжете разчитаха на опит и прозрения от местни лидери в здравеопазването, за да усъвършенстват своя продукт.

„Хората искаха да успеем дори повече, отколкото ние искахме да успеем“, казва Рамкелаван. „Това ни накара да се стараем повече.“Като финалисти на програмата, екипът получи допълнителни 2,5 милиона долара за начинанието си и осем месеца по-късно получиха одобрение от FDA и започнаха да продават своя продукт в болници, сключвайки сделка с университетската болница Duke веднага. Оттогава мъжете се преместиха в Мемфис и си сътрудничат с болници и фирми за медицински изделия в града, за да развият още повече продуктовото си портфолио. Те признават общността, че им е помогнала да постигнат толкова много толкова скоро.

„Хората са толкова добре свързани тук; можете да свършите нещата много по-бързо“, казва Райън. „Не можехме да постигнем това в Атланта.“

Тази възприемчивост е местна за Тенеси, който отдавна привлича и култивира предприемачи и служи като стартова площадка за много глобални компании като FedEx, Hospital Corporation of America (HCA), Community He alth Systems и други отрасли лидери. Инициативи като публично-частното партньорство Launch TN обогатяват още повече тази среда чрез регионални бизнес ускорители, комерсиализация на технологии от изследователски институции и мрежи, свързващи стартиращи фирми с рискови и ангелски инвеститори. По-големият достъп до капитал чрез програми като INCITE, фонд за съвместни инвестиции, който осигурява съвпадащи средства за инвеститори в новосъздадени фирми, базирани на технологии и знания, също стимулира дейността на стартиращи фирми в цялата страна. С нарастващото начално и ранно финансиране за стартиращи фирми, „никога не е имало по-добро време да бъдеш предприемач в Тенеси“, казва Гари Стивънсън, управляващ партньор в MB Ventures, който предоставя собствен капитал и наставничество на фирми в областта на науките за живота.

Големи идеи в индустриите, свързани със здравето

Иновациите процъфтяват сред фирмите, специализирани в медицински изделия, биотехнологии, здравни услуги и информационни технологии, особено с оформяне на съображенията по Закона за достъпни грижи и търсенето на медицински продукти в развиващите се страни нараства. Мнозина се докосват до дълбокия кладенец на промишления опит и мрежи в целия щат, от медицински устройства и биотехнологични клъстери в Мемфис до концентрацията на здравни заведения в Нешвил. В рамките на тези индустриални кръгове „има откритост, доколкото искаме другите да бъдат успешни“, казва Джон Дейвис, вицепрезидент на Capital Council, базирана в Нашвил частна инвестиционна компания, която инвестира в нововъзникващи фирми за здравеопазване и ги свързва с опитни изпълнителни директори за наставничество.

Този гостоприемен дух беше част от това, което убеди Саураб Синха да премести своята ИТ компания за здравеопазване, emids, от района на залива на Сан Франциско в Тенеси. Не само експертният опит в здравеопазването беше по-обширен в Нешвил, но лидерите в индустрията бяха готови да отговарят на телефонните му обаждания и да говорят за техните нужди. Възможността да споделяте идеи и да си сътрудничите с някои от най-големите имена в здравеопазването „изигра огромна роля в подпомагането на растежа на emids“, казва Синха. По-ниските разходи за живот в Тенеси помогнаха на Синха да поддържа ниски разходи, като същевременно стартира бизнеса си, но с разрастването на начинанието качеството на живот, което го задържа тук, го задържа.

„Нешвил има много от нещата, които имат по-големите градове: симфония, сценични изкуства, спорт и всеобщ добър живот“, казва той. „Това, което ни привлече, беше работата, но това, което ни кара да се наслаждаваме на живота тук, са тези други елементи.“Вижте още причини, поради които Тенеси е чудесно място за правене на бизнес.

Популярна тема