Индустриите за спиртни напитки, вино и бира процъфтяват в Тенеси

Съдържание:

Индустриите за спиртни напитки, вино и бира процъфтяват в Тенеси
Индустриите за спиртни напитки, вино и бира процъфтяват в Тенеси
Anonim

Дистилатори, винопроизводители и занаятчийски пивовари са тостът на Тенеси.

Вино Тенеси
Вино Тенеси

Джо Бейкър е адвокат от Източен Тенеси. Питър Хауърд е газов физик. А Майкъл Фостър е бивш асистент на лекар и успешен скулптор. Въпреки че техният произход е различен, те споделят общ предприемачески интерес – динамичните спиртни напитки, занаятчийската бира и винената индустрия на Тенеси. Репутацията на държавата за изискани алкохолни продукти със сигурност не е нова. Първите дестилерии за уиски са работили в края на 18-ти век – Андрю Джаксън, един от най-известните жители на щата, самият той е притежавал два дестилатора – стотици тонове винено грозде са били произведени в средата на 19-ти век, а пивоварните са сервирали чаши на щастие поне от онази епоха.

Доказателството е в доказателството

Щатът е спечелил световна репутация със своето отличително уиски Тенеси, дефинирано законно чрез набор от атрибути, които включват производство от зърнена смес, която е най-малко 51 процента царевица; дестилиран до не повече от 160 proof (80 обемни процента алкохол); отлежава най-малко две години в нови, овъглени дъбови бъчви; и на възраст до 160 доказателства или повече. Неговите реномирани марки, като Jack Daniel’s и George Dickel, достигат до изтънчени фенове от Джонсън Сити до Япония. Днес различни спиртни напитки от Тенеси се радват на широк успех. Неговите винарни процъфтяват и нарастващият вкус на нацията към крафт бира вдъхновява множество специализирани пивоварни.

„Има голям интерес към развитието на спиртната индустрия“, казва Джо Бейкър, адвокат, чиято дестилерия Ole Smoky е първата федерално лицензирана дестилерия в Източен Тенеси. „Богатата история на спиртните напитки в Тенеси ни дава нещо специално, с което да се похвалим. Това е част от това, което сме.“

Към август 2013 г. 14 дестилерии в Тенеси произвеждаха традиционно уиски от Тенеси, чисти спиртни напитки като водка и ром и дори Tennessee Sipping Cream. Moonshine се радва на огромна популярност, може би подсилена от романтичната си история на нелегалност. Ole Smoky Distillery забавлява хиляди посетители, които идват в нейната дестилерия Gatlinburg, за да обиколят и купят традиционна White Lightening и ароматизирани сортове, сред които сладък чай и пай от диня и ябълки. Освен това доставя своите продукти до пазари чак до Германия, Дания и Швеция.

„Продадохме над 2,5 милиона буркана миналата година и се надяваме да растем отново тази година“, казва Бейкър. „Светът е голям и ние се радваме да споделим „блясък с всеки континент.“

The Popcorn Sutton Distillery носи името си от легендарния трето поколение производител на лунни машини Марвин „Попкорн“Сътън, който почина през 2009 г. Звездата на кънтри музиката Ханк Уилямс младши.обяви партньорство през 2010 г. с J&M Concepts LLC и вдовицата на Сътън, Пам, за дестилиране и разпространение на уискито на Сътън. Бялото уиски Tennessee на Popcorn Sutton се произвежда на дестилатори, проектирани от Sutton по неговата тайна семейна рецепта. Туризмът и производството на спиртни напитки са благоприятни спътници. The Tennessee Whisky Trail предлага както образование, така и добро прекарване в 17 дестилерии в целия щат.

Обиколките на винарските изби също стават все по-популярни, тъй като винарската индустрия процъфтява в Тенеси. Pick Tennessee Products изброява 58 винарни в целия щат и ръководство за няколко различни пътеки за вино.

Семена на възможността

Питър и Рита Хауърд, собственици на Crown Winery, посрещат посетители в тяхната дегустационна зала в тоскански стил и лозя на 50 акра в Humboldt в западен Тенеси. Питър, газов физик, родом от Англия, и Рита, бивша актриса, се преместват от Ан Арбър, Мичиган, без да очакват да станат лозари. Но отегчен от голфа, Питър, спомня си Рита, обяви един ден, че иска да засади лозе. Тя беше малко скептична, но първата реколта през 2009 г. беше наслада.

„Това, което повечето хора не осъзнават, е, че много преди Напа да се чуе за Тенеси и Мисури са били водещите щати за производство на вино в САЩ“, казва тя. „Западен Тенеси има прекрасен климат за червено грозде, по-специално.“

Днес Хауърд произвеждат 16 вина и, подобно на много винарни, управляват място за специални събития, което представлява значителен процент от приходите на избата.

Brewing Up a Storm

Занаятчийското пивоварство също се разраства драматично в Тенеси. Повече от 35 занаятчийски пивоварни работят в целия щат с годишно икономическо въздействие от 445 милиона долара.

„Когато започнах преди 10 години, само малка част от хората оценяваха крафт бирата“, казва Майкъл Фостър, собственик на Depot Street Brewing в Джоунсбъро, който дойде в бизнеса след кариера като асистент на лекар и скулптор.„Сега, поради места като моето, медиите и цялото внимание към занаятчийската бира, хората искат нещо повече – те оценяват, че всяка бира трябва да има отличителен вкус.“

Подобно на други пивовари, Foster произвежда променящ се списък от специални бири. Depot Street се появи, казва той, като начин да се създаде „социално пространство, където хората да се срещат и да се опознават“. Освен че е популярно място за събиране на общността, Depot Street продава бирата си „покрай Нешвил“в Тенеси и в 20 окръга на Вирджиния. Фостър вижда светло бъдеще за пивоварния бизнес в Тенеси.

„Със сигурност можем да поддържаме много повече пивоварни, отколкото сега“, казва той. „Всички нови пивоварни, които се появяват, са от полза за всички ни. Колкото повече хора опитват нови бири, толкова по-добре ще бъдем всички.”

Вижте туристическата индустрия на Тенеси.

Популярна тема