Swiftwick на Brentwood се присъединява към компании от Тенеси, разпространяващи продукти по целия свят

Съдържание:

Swiftwick на Brentwood се присъединява към компании от Тенеси, разпространяващи продукти по целия свят
Swiftwick на Brentwood се присъединява към компании от Тенеси, разпространяващи продукти по целия свят
Anonim

С подкрепата на програмата TNTrade, базираният в Brentwood, Тенеси производител на спортни компресионни чорапи Swiftwick постига успех в усилията си за износ.

Тенеси
Тенеси

През 2013 г. Марк Кливланд седеше сред публиката на Губернаторската конференция за икономическо и общностно развитие, аплодирайки компаниите от Тенеси за техния напредък в износа. Днес неговата базирана в Брентууд компания за спортни компресионни чорапи, Swiftwick, е една от тях. В този ден Кливланд казва: „Спрях да питам „Кога?“и започнах да си мисля „Защо не сега?“С подкрепата на TNTrade той започна да търси възможности за износ и наскоро сключи сделка с канадския дистрибутор на дребно Rock Gear Distribution.

В: Какво ви мотивира да продължите да експортирате?

A: Искахме да създадем глобална марка. Всичко, което успяхме да постигнем, беше да инвестираме в защита на имената на домейни на нашата марка в страните, където си представяхме, че може да бъдем някой ден. След това започнахме да инвестираме в международни защити на търговски марки. За да стигнем до приходи, трябваше да започнем да развиваме отношения с потенциални бизнес партньори.

В: Кои бяха най-големите неизвестни, с които се сблъскахте в началото? Как програмата TNTrade ви помогна да навигирате в тях?

A: Проучване на пазари, избор на партньори за дистрибуция, пътуване за създаване на връзки – всичко това е скъпо и знаехме, че имаме нужда от треньор. TNECD ни предостави това. Неговият клас Export 101 ни помогна да очертаем някои от пречките и да разбием нашата стратегия за преминаване от реактивни и неподготвени към проактивни и целенасочени. TNECD предложи образование, насърчение и ни даде партньорска група от други малки компании, които също започнаха от нулата.

В: Как износът направи вашия бизнес по-конкурентоспособен?

A: Износът към партньори, които вършат страхотна работа, като Amazon Canada или Ortho Europe в Обединеното кралство, е вълнуващо. Ние предлагаме уникални продукти на тези партньори и техните потребители са развълнувани от тях. Мисленето за износ ни принуди да актуализираме нашите опаковки, за да отговорим на изискванията на Канада за френски език. Ставаме по-конкурентни, когато мислим. Възможностите идват при тези, които мислят.

Популярна тема