Местоположение, талант привлича артисти и артисти в Тенеси

Съдържание:

Местоположение, талант привлича артисти и артисти в Тенеси
Местоположение, талант привлича артисти и артисти в Тенеси
Anonim

Богатите музикални корени, предимствата на местоположението и талантът на Тенеси помогнаха за култивирането на разнообразна развлекателна индустрия, която привлича артисти от цял свят.

Тенеси
Тенеси

Забравете Лос Анджелис, Ню Йорк и почти навсякъде между тях. За артисти, търсещи хармония между работа и живот, общност и уединение, достъпност и възможности, всички пътища водят до Тенеси.

Музикантите могат да свирят на места в цялата страна и да се върнат у дома след няколко часа. Те могат да си сътрудничат с автори на песни, да записват песни, да миксират албуми, да филмират видеоклипове и да управляват всичко - от хонорари до техния онлайн имидж, без да напускат града. Когато дойде успехът, те могат да запазят повече от парите си, вместо да хвърлят цяло състояние в държавен подоходен данък. За режисьорите Тенеси също е привлекателен фон, предоставящ им вдъхновяващи пейзажи, богат набор от технически и артистични таланти. Тази привлекателност на хора, място и климат привлече интереса на главния изпълнителен директор и председател на Scripps News Interactive Кенет Лоу преди 20 години и го убеди да избере Ноксвил за място на Home and Garden Television (HGTV), каналът, който стартира лайфстайл медийната марка на компанията и постави началото на други популярни канали, които последваха, включително Food Network, Travel Channel и други, сега под базираната в Ноксвил Scripps Networks Interactive.

Не само, че Тенеси притежава правилната комбинация от талант, умерен климат и централно местоположение за полево производство, достъпната цена на живот и приятелското отношение въплъщаваха начина на живот, който тези канали се стремяха да представят.

Точно място, точно време

В централата на Country Music Television (CMT), част от MTV Networks, собственост на Viacom, това настроение е почти същото. Достигайки до 92 милиона домове от своята база в центъра на Нешвил, мрежата се намира на „нулевата точка за това, което се случва в момента, когато става дума за музика в тази страна“, казва Джон Хамлин, старши вицепрезидент на CMT за музикални събития и таланти. Не само, че кънтри музиката е най-популярният радиоформат, тя е по-разнообразна от всякога, благодарение на „едно поколение артисти, повлияни от всичко – от хард рок и хеви метъл до хип-хоп и R&B“, казва Хамлин. Тези артисти си сътрудничат с музиканти от други жанрове, които се стичат в Нешвил, град, който става известен не само с музиката и забавленията, но и с храната, модата и изкуствата.

„Сякаш слънцето, луната и звездите са подредени в перфектна триангулация на култура, музика и начин на живот“, казва Хамлин. „Не знам как се случи, но сме щастливи, че сме по средата.” Подсилва шума на Music City от телевизионния сериал на ABC в най-гледаното време Nashville, местно заснета драма, която гледа средно 4,5 милиона зрители седмично и продава десетки хиляди албуми, показващи музика, написана от местни автори на песни. Шоуто осветява прожекторите върху „музикален град, който е много по-съвременен, жизнен и разнообразен от миналото“, казва Хамлин.

Взаимосвързана индустрия

Артистите отдавна черпят вдъхновение от еволюционните корени на Тенеси в кънтри и рокендрола, но взаимосвързаната инфраструктура на музикалната индустрия ги привлича най-много. Наред с утвърдени и независими музикални издатели, индустрията е закотвена и от организации за права на изпълнение като ASCAP и BMI, както и от бизнеси, фокусирани върху турнета, продукция, осветление, звук, стоки и промоция на събития. Повечето работят в тесни кръгове. Звукозаписните компании, например, често използват местни продуцентски компании, за да заснемат видеоклипове за изпълнители, докато CMT дава тези сингли в ефир.

„Артистите могат да дойдат за няколко часа и да достигнат до всяка голяма платформа от радио до дигитална“, казва Лесли Фрам, старши вицепрезидент на музикалната стратегия на CMT. „Това е невероятна експозиция за всеки, който стартира албум.“За своите собствени продукции CMT има достъп до най-добрите писатели, композитори, сесийни музиканти, сценични работници и екип в индустрията.

„По-евтино е да заснемете продукция на живо с артист в Нешвил, отколкото да отидете където и да е другаде“, казва Хамлин. „Тези хора летят из цялата страна, за да вършат работата си, но ние сме щастливи, че ги имаме там.“Нешвил е „благоприятен за производство град“, добавя Хамлин, където кварталите и фирмите приветстват екипите, снимащи на място. Географското разнообразие е друго предимство. „Можете да снимате неща, които приличат на Калифорния в една част на щата и на юг в друга част“, казва Хамлин. „Имаме и индустриални обекти, които могат да се удвоят като Ню Йорк и Лос Анджелис.“От сценаристи до аудио и видео техници, нивото на местните таланти продължава да расте, особено след като технологията прави продукцията по-достъпна за независими артисти, казва Уил Ейкърс, председател на програмата за филми в университета Белмонт в Нешвил.

„Това е очарователно място за живеене и работа и много интересни хора се местят тук, така че това допринася за способността ни да предлагаме творчески продукти“, казва Ейкърс. Отидете тук, за да научите повече за музикалното наследство на Тенеси.

Популярна тема