6 причини Сейнт Луис е чудесно място за живеене

Съдържание:

6 причини Сейнт Луис е чудесно място за живеене
6 причини Сейнт Луис е чудесно място за живеене
Anonim

Лепкава маслена торта, The Loop сред причините да се преместите в Сейнт Луис

Св. Луис
Св. Луис

Запознайте се с мен в Сейнт Луис, речен пристанищен град, известен със своята разнообразна кухня и интересни атракции. Често идентифициран с Gateway Arch, Сейнт Луис има какво да види и изживее. Изброихме само няколко от нещата за вършене и местата, които помагат това да стане един от най-приятните за живеене градове в САЩ. Разгледайте и ни кажете какви неща бихте добавили към този списък, ако някой ви попита: „Какво има в Св. Луис?"

1. Сейнт Луис предлага лепкава маслена торта, автентична италианска храна и собствен стил на пица

Лепкава маслена торта. Това е десерт, направен в Сейнт Луис и винаги е сладък, богат и вкусен. Друг оригинал на кухнята на Сейнт Луис са препечени равиоли, покрити с панировка и след това пържени, като ресторантите в квартал The Hill сервират едни от най-добрите заедно с автентични италиански специалитети. Градът има и своя собствена пица в стил Сейнт Луис, направена с тънка и хрупкава коричка, покрита с доказано сирене, съставено от проволон, чедър и швейцарско. Вземете този страхотен стил на пица Сейнт Луис в ресторанти като Imo’s и Cecil Whittaker’s.

2. Фен на Central Park? Сейнт Луис Форест Парк е два пъти по-голям

Колоритен като картина на Джаксън Полок, Форест Парк посреща 13 милиона посетители годишно на своите 1371 акра, което е два пъти по-голямо от Сентрал Парк в Ню Йорк. Travel+Leisure нарича Forest „един от най-готините градски паркове в Америка и един от най-красивите градски паркове в света“с атракции като амфитеатъра Muny заедно с безплатни места като St. Музей на изкуствата Луис, Научен център Сейнт Луис, зоопарк Сейнт Луис и Исторически музей на Мисури.

3. Вашият домашен отбор ще бъде Cards … и Rams … и Blues

Сред най-успешните франчайзи на Мейджър Лийг Бейзбол, Сейнт Луис Кардиналс е основан през 1882 г. и притежава 11 шампионата на Световните серии и 19 флагчета на Националната лига. The Cards играят домакински мачове на Busch Stadium, а техният списък с известни членове на Залата на славата включва Стан Музиал, Боб Гибсън, Лу Брок, Роджърс Хорнсби, Ози Смит и Дизи Дийн. Междувременно други професионални спортни отбори в града включват победителя от Супербоул за 2000 г. Сейнт Луис Рамс от НФЛ, както и Сейнт Луис Блус от НХЛ.

4. Арката винаги е страхотна, дори ако сте я виждали милион пъти

С 16 прозореца, подобни на очи, от всяка страна на своята висока площадка за наблюдение, 63-етажната арка Gateway предоставя на до 160 посетители гледка, която се простира на 30 мили във всяка посока в ясен ден. Емблематичната забележителност от неръждаема стомана и бетон по поречието на река Мисисипи е открита през 1967 г. и две трамвайни капсули тръгват на всеки пет минути, за да транспортират пътници със скорост 3 мили в час от земята до върха и обратно. Повече от 4 милиона души годишно обикалят Gateway Arch и нейния подземен център за посетители.

5. Сейнт Луис е дом на уважавани изследователски университети

Иновативните идеи се движат свободно в двата национални изследователски университета в града: Вашингтонския университет в Сейнт Луис заедно с университета Сейнт Луис. Вашингтонският университет е кръстен на Джордж Вашингтон и неговото училище по медицина е класирано сред 10-те най-добри медицински училища в нацията от U. S. News & World Report толкова дълго, колкото е публикуван списъкът. В университета Сейнт Луис, най-старият университет на запад от река Мисисипи, се помещава 10-етажен изследователски център Doisy, сграда на медицински кампус и нова сграда на закона.

6. Сейнт Луис има готини квартали, като University City и The Loop

Св. Луис има 79 отделни квартала, като Юнивърсити Сити е може би най-различният. U City включва Delmar Loop от шест блока – известен като „The Loop“– със 130 магазина, ресторанта и места за забавление, плюс нарастващо жилищно население в центъра на града започна да наема исторически сгради и освободени офис площи. Забележителните дестинации в The Loop включват Tivoli Theatre, Blueberry Hill, нощен клуб The Pageant, хотел Moonrise, боулинг зала Pin-Up Bowl и салон за мартини и 560 Music Center на Вашингтонския университет.

Популярна тема