Изработката в Тенеси извежда най-доброто от световните марки

Съдържание:

Изработката в Тенеси извежда най-доброто от световните марки
Изработката в Тенеси извежда най-доброто от световните марки
Anonim

Независимо дали става въпрос за местни специални продукти или международни продукти, Тенеси печели репутация на дом на емблематични марки.

Тенеси майсторство
Тенеси майсторство

Той е дом на едно от най-известните имена за всички времена в уискито, най-продаваните превозни средства за водещи автомобилни производители и китари, които са свирили някои от най-популярните музикални произведения в света, всеки от които споделя репутацията на майсторство, произведено и усъвършенствано в Тенеси.

Емблематични продукти с имена като Jack Daniel's, Gibson Guitar, Nissan, GM и Volkswagen споделят етикет Made in Tennessee и ниво на прецизност на ръчна изработка, уникално за Volunteer State и признато в целия свят.

В Тенеси производството е форма на изкуство. Това е вярно в дестилерията Jack Daniel’s в Линчбърг, която съчетава най-съвременното оборудване за ферментация и тестване с по същество същия процес и рецепта, разработена от нейния основател преди повече от 150 години. Неговите спиртни напитки се дестилират с помощта на вода от пещерен извор, смекчени с въглен от захарен клен и съхранявани в бели дъбови бъчви, докато узреят до съвършенство.

„Ние правим уискито, което говори за това, което Джак би искал“, казва Джеф Арнет, главният дестилатор на Jack Daniel.

Нарастващото търсене на характерното за Jack Daniel’s Tennessee Whisky в световен мащаб подхранва разширяване на дестилерията за милиони долари.

Детайлната изработка също прави китарите, произведени от Gibson Guitars в Нешвил, най-желаните сред най-успешните музиканти в света. Китарите се оформят, завършват, изпипват и настройват от работници, които гледат на себе си като на артисти и влагат страстта си във всяка стъпка от производствения процес. Глобалните продажби на модели от легендарния Les Paul до високотехнологичния Firebird X поддържат завода да работи на пълен капацитет.

Не само изработката и занаятчийската сила правят производителите от Тенеси конкурентоспособни в световен мащаб, тези качества също така носят приток на работни места и инвестиции в щата от други международно известни марки.

GM, Nissan и Volkswagen увеличиха инвестициите си в автомобилни заводи в щата, за да увеличат капацитета и моделите превозни средства, които произвеждат в Тенеси. Корейският производител Hankook Tire инвестира 800 милиона долара, за да отвори първото си производствено съоръжение в САЩ в Кларксвил.

Тенеси също е избраното място за най-стария производител в света Beretta. Базираният в Италия производител на спортни и военни огнестрелни оръжия изгражда производствено и научноизследователско съоръжение на стойност 45 милиона долара в Галатин, където скоро ще премести цялото си базирано в САЩ производство.

Освен че предложи на Beretta първокласен обект в щат с право на работа и благоприятна за бизнеса среда, в която може да се разраства, Тенеси впечатли легендарния производител на огнестрелни оръжия с традицията си в превъзходството в производството.

„Ние сме убедени, че не бихме могли да намерим по-добро място от Тенеси, за да създадем новото си производствено предприятие,“казва Франко Гусали Берета, изпълнителен вицепрезидент и директор на Beretta U. S. A. Corp.

Където се изграждат марките

Други световни производители също избират Тенеси, за да правят първокласни продукти. Whirlpool произвежда готварски уреди от висок клас, а Duracell произвежда всички свои C- и D-клетъчни батерии в окръг Брадли. Electrolux произвежда големи кухненски фурни във фабрики в Мемфис и Спрингфийлд.

Unilever произвежда сладолед и нови продукти в Ковингтън за познати потребителски линии като Good Humor, Klondike, Breyers и Popsicle. През 2013 г. международната фирма за потребителски продукти обяви плановете си да разшири съоръжението в най-големия завод за сладолед в света и да увеличи заетостта до повече от 1000 души.

За управителя на завода Маркиза Йънг, която е израснала в Ковингтън, работата в Unilever и виждането, че се превръща в толкова важна част от общността, беше удовлетворяващо.

„За мен означава много да мога да остана в моята общност, да работя за международна компания и да създавам емблематични марки“, казва Йънг.

Обогатяване на емблематичното производствено наследство на Тенеси са успешните местни марки като Gallagher Guitars, което прави китарите в Wartrace предпочитани от известни изпълнители, както и от любители.

Gallagher събира най-добрата дървесина и материали за производството на своите китари и ги прави ръчно в малки партиди от около 70 на година. Цените на моделите му варират от $3 500 до $20 000, но всички са с високо качество.

„Можехме да започнем масово производство преди години, но това нямаше да е правилно за нас“, казва Стивън Галахър, който управлява бизнеса с баща си Доналд. „Няма заместител на майсторството и нашите китари са специални.“

Близо 118 години след изливането на първия си тиган, Lodge Manufacturing Company, последният голям производител на чугунени съдове за готвене в страната, все още процъфтява в Южен Питсбърг, където произвежда тигани, продавани в повечето универсални магазини, както и в четири търговски обекти на компанията.

Компанията се разшири през 2013 г., като замени своя център за топене и добави пясъчен център и формовъчна машина.

„Промените в нашата компания са изключителни“, казва Хенри Лодж, президент на Lodge Manufacturing. „Ако моят прадядо, Джоузеф Лодж, се завърне днес, ще бъде изумен и впечатлен.“

Популярна тема