Защо Вентура, Калифорния е Топ 100 на най-доброто място за живеене

Съдържание:

Защо Вентура, Калифорния е Топ 100 на най-доброто място за живеене
Защо Вентура, Калифорния е Топ 100 на най-доброто място за живеене
Anonim

Топлото време, плажовете и оживената сцена на изкуствата правят Вентура лесна продажба

Вентура (Сан Буенавентура), Калифорния
Вентура (Сан Буенавентура), Калифорния

С почти перфектно време, гледки към океана и планината, процъфтяваща общност на изкуствата и безкрайни възможности за отдих, хранене и развлечения, наистина няма какво да не харесвате във Вентура, Калифорния.

Сгушен на брега на Тихия океан на около 30 мили от Санта Барбара и на около 60 мили от Лос Анджелис, Вентура, първоначално наречен Буенавентура, е основан през 1782 г. с мисията Сан Буенавентура. Докато много местни жители на Южна Калифорния са били изгонени от родните си градове, Вентура е запазила своята сплотена общност и по-разумни разходи за живот в сравнение със съседите си. Средната цена на жилище във Вентура е 485 000 долара според уебсайта за недвижими имоти Trulia. (За сравнение, средната цена на жилище в близката Санта Барбара е $920 000. Лос Анджелис е $589 000.)

Населението на Вентура от 108 000 души включва смесица от млади и стари, от фермери през целия живот до модерни артисти. В сравнение с идеалния курортен град Санта Барбара, Вентура е „много по-спокоен и по-еклектичен“, казва кметът Шерил Хайтман. „Ние сме общност от приятелски настроени, достъпни и гостоприемни хора.“

Въпреки че във Вентура има своя дял туристи, градът се грижи много добре за жителите си. Ventura предлага качествено K-12 образование. Една програма K-5 учи деца на английски, испански и мандарин. „Имаме силно училищно настоятелство и началник“, казва Хайтман за началника на обединения училищен окръг на Вентура д-р Труди Тътъл Ариага. „Тя изведе района на съвсем ново ниво.“Вентура предлага и три общински колежа с два четиригодишни университета наблизо: Калифорнийския държавен университет на Каналските острови и Калифорнийския университет в Санта Барбара.

Естествена детска площадка

Когато децата и възрастните излизат от работа или затварят книгите, те имат повече от достатъчно възможности за игра. Километри от добре поддържани плажове осигуряват мека почва за разходки по залез слънце, докато по-приключенските могат да карат колело около пристанището или да се разхождат, да карат буги борд или да сърфират във водата. Ventura Harbour разполага също с аркада и въртележка, както и много бутици и ресторанти.

Националната гора Los Padres, с повече от 1200 мили туристически пътеки, е на кратко разстояние с кола. Една от основните забележителности на града, Нормандските острови, предлага зашеметяваща природа и печели на Вентура прозвището „Галапагос на Южна Калифорния“. Историческият парк предлага гмуркане, каяк, туризъм, планинско колоездене и къмпинг и включва повече от 2000 различни вида растения и животни. Посетителският център, разположен на пристанище Вентура, разполага с музей, басейн за приливи и отливи и кула с телескопи.

Оживената сцена на изкуството на Вентура го отличава от много централни крайбрежни градове. Артисти гравитират във Вентура от години и градът се възползва от десетки галерии, сценични изкуства, музикални изпълнения на живо и др. Градът отвърна с WAV (Working Artists Ventura), място за живеене/работа за артисти и културни фирми. WAV е домакин на отворени ателиета първия петък на всеки месец, както и специални изложби през цялата година.

Въпреки че някои хора възприемат Вентура като град за пътувания, почти половината от населението също работи в града, според Хайтман. Community Memorial Hospital, една от двете големи болници в града, има около 2 000 служители; Wal-Mart, Patagonia и Ticla наемат стотици работници; и Allied Beverage Company ще осигурят повече работни места с новия си разпределителен център от 123 000 квадратни фута.

С толкова много да предложите, има основателна причина да останете близо до дома във Вентура. „Искате ли да направите града по-добър? Обичаме те. Вие сте вътре“, казва Хайтман за гостоприемния характер на жителите. „Ако вие сте отдадени на общността, общността е отдадена на вас.“

Популярна тема