Защо Стамфорд, Коннектикут е сред 100-те най-добри места за живеене

Съдържание:

Защо Стамфорд, Коннектикут е сред 100-те най-добри места за живеене
Защо Стамфорд, Коннектикут е сред 100-те най-добри места за живеене
Anonim

Това е лесен маршрут до Ню Йорк, но има и какво да предложи

ЖП гара в Стамфорд, Кънектикът
ЖП гара в Стамфорд, Кънектикът

Като едно от 100-те най-добри места за живеене в страната, Стамфорд може да се разглежда като притежаващ най-доброто от двата свята. Или по-точно, може да се каже, че е най-доброто от двата града.

С близостта си до Ню Йорк – на около 30 мили от Манхатън – Стамфорд е убежище за тези, които желаят лесен достъп до Голямата ябълка, но не е задължително да искат да живеят там. В същото време обаче третият по големина град в Кънектикът разполага с първокласни удобства сам по себе си. Ако не сте готови да пътувате до Ню Йорк, все още можете да намерите много ресторанти, нощни клубове и други неща за правене в Стамфорд.

Stamford’s Parade

Вземете например UBS Parade Spectacular, който се провежда всяка година в неделя преди Деня на благодарността. Това е празничен парад на балони, който се превърна в един от най-големите в страната и включва популярни герои от гигантски балони, маршируващи оркестри и разнообразие от плувки. Не е различно от парада на Деня на благодарността на Macy’s, който привлича милиони по улиците на Манхатън.

„Нашето започна преди около 20 години, казва Джак Кондлин, президент на Търговската камара на Стамфорд. „Това е добре установен парад и хората идват от цял Кънектикът, Ню Йорк и Ню Джърси. Има някои от същите гигантски балони като тези, които ще видите на парада на Macy.

„Някои хора може да не искат да отидат в Ню Йорк за парада, защото искат да са у дома за Деня на благодарността, така че да могат да отидат на този в Стамфорд и да видят по същество същия парад. Това е голямо, голямо събитие.“

Неща за правене в Стамфорд

Стамфорд има други събития през цялата година и също така е известен със своите музикални и театрални зали на живо, изкуство и култура и възможности за нощен живот.

“Освен това, ние сме на Long Island Sound, казва Кондлин. „Това предоставя огромна възможност за развлекателни дейности, независимо дали става въпрос за разходка с лодка, плуване или просто наслаждаване на плажа.“

Кондлин казва, че когато се е преместил от родния си град Бостън в Стамфорд в началото на 80-те години, това е бил третият по големина град с корпоративни централи в САЩ след Ню Йорк и Чикаго. Той си изгради репутация на град, „който беше отворен за растеж, казва Кондлин, „и това помогна за стартирането на икономическото развитие тук в края на 70-те и през 80-те и 90-те години. Стамфорд отбеляза огромен растеж.”

Днес градът е дом на редица високопоставени компании, включително NBC Sports Group, UBS, The Royal Bank of Scotland и Starwood Hotels and Resorts Worldwide.

Живот в Стамфорд

Стамфорд също е желано място за живеене поради разнообразието от жилищни възможности.

„Стамфорд предлага всичко от живеене на вода в еднофамилна къща до живеене в домове на 2 до 3 акра и всичко между тях, казва Кондлин, „включително апартаменти и апартаменти. Има много добри жилищни възможности.“

Въпреки че Стамфорд има възможности за работа и кариера в рамките на собствения си град, той също е идеална резиденция за тези, които може да работят в Ню Йорк. Пътуването до там е лесно, тъй като Стамфорд е на главния клон на линията New Haven на Metro-North Railroad. Всъщност това е третата най-натоварена станция в системата.

„Стамфорд предлага всичко от живеене на вода в еднофамилна къща до живеене в домове от два до три акра и всичко между тях.“

Популярна тема