Сейнт Луис помага на пенсионерите да бъдат активни и здрави

Сейнт Луис помага на пенсионерите да бъдат активни и здрави
Сейнт Луис помага на пенсионерите да бъдат активни и здрави
Anonim

Св. Удобствата и атмосферата на големия град на Louis го правят чудесно място за пенсиониране за днешните пенсионери.

Образ
Образ

Животът в Сейнт Луис е далеч от пенсиониране, което е голяма част от това, което го прави най-доброто място за днешното поколение застаряващи възрастни, които не приравняват остаряването с забавяне. Този среден по големина град с усещане за голям град предлага много неща за вършене, когато става дума за развлечения, спорт, паркове и заведения за хранене, като елиминирането на всякакви притеснения за пенсиониране от работа би трябвало да означава оттегляне от живота. Много от най-добрите атракции на града, като Ботаническата градина в Мисури и музеите в популярния Форест Парк, са евтини до безплатни, което прави развлеченията достъпни при индивидуални фиксирани доходи, дори когато внуците идват на гости.

Сцената на изкуствата и културата в града процъфтява, давайки както на утвърдени покровители на изкуството, така и на тези, които най-накрая са намерили време да разширят творческите си хоризонти, достъп до изпълнения от световна класа, като тези на Симфоничния оркестър на Сейнт Луис – втората най-стара симфония на нацията. За тези, които празнуват повече свободно време за следене на спорт, Сейнт Луис има три отбора от висшата лига, които винаги посрещат нови фенове, независимо дали предпочитанията са футбол, хокей, бейзбол или и трите.

Освен изобилие от спортисти, за които да подкрепят, Сейнт Луис също така предлага на възрастните хора много възможности да останат физически активни, от голяма система от паркове, пешеходен център и квартали. YMCA на Greater St. Louis предлага фитнес програми и класове, насочени специално към възрастни хора, а няколко независими лични треньори предоставят услуги и на възрастни хора.

Също така помагайки на възрастните хора да останат здрави, за да продължат да се наслаждават на цялата тази дейност по време на пенсиониране, здравните институции в Сейнт Луис включват десетки болници в района на метрото, както и няколко специалисти.

Междувременно, за онези, които официално са се оттеглили от професията си, но все още търсят възможности за образование или специализирано обучение за работа след пенсиониране в други области, St. Louis Community College предлага курсове и програми за продължаващо обучение, включително Плюс програма за подпомагане при завършване на петдесет степени, която помага на възрастни да спечелят кредит за предишно образование и трудов стаж, за да завършат степени или да получат нови сертификати.

Популярна тема