Ресторантьорите предефинират устойчивото хранене

Съдържание:

Ресторантьорите предефинират устойчивото хранене
Ресторантьорите предефинират устойчивото хранене
Anonim

Marlow Goods предефинира устойчивото хранене, като също така използва кожи за направата на красиви, модерни неща

Marlow Goods в Бруклин, Ню Йорк
Marlow Goods в Бруклин, Ню Йорк

Собственици на ресторанти и мощна нюйоркска кулинарна двойка Кейт Хълинг и Андрю Тарлоу оспориха концепцията за използване на цели животни в местната общност за прясна храна с марката си Marlow Goods за кожени и вълнени изделия, които използват дъбени кожи и руна на животните, сервирани в техните ресторанти, като ги превръщат в модерни чанти, обувки, шалове и др. Докато много привърженици на животновъдството, отглеждано на пасища, са използвали възхитително всичко - от традиционните меса до сухожилията и костите, Marlow Goods може би е първият, който също използва кожа и вълна.

От фермата до масата до килера

Huling и Tarlow се появиха на сцената на ресторантите в Бруклин, Ню Йорк, преди повече от 15 години, създавайки име с места, включително скорошните, аплодирани от критиката Reynard, Diner и Roman’s. От рано те разпознаха стойността на снабдяването на местно ниво, довеждайки крави, прасета, кози, агнета и много птици от цял Ню Йорк, Пенсилвания и Нова Англия, и ги преработиха до точката, в която използваха всяка част, освен скриването.

Техният ангажимент за устойчивост ги накара да си представят марка за кожени изделия, която да използва тези кожи, но едва през 2007 г. те успешно откриха фабрика за кожа само на три часа от града, която можеше да обработва правилно кожите от техните хранени с трева животни.

Предистория на модната индустрия, френско вдъхновение

Кейт Хюлинг, която прекара тийнейджърските си години във Франция, след това в колежа учи при дизайнерката на сандали Барбара Шаум и дизайнерката на чанти A Détacher, тя беше развълнувана от възможността да се върне към този тип творческа работа. Тя започна с чанти и куфарчета от кравешка и свинска кожа в класически режим. След това тя продължи да купува руната и кожите на исландските овце и агнета, които също се сервираха в ресторанта, които се превърнаха в прежда за пуловери и одеяла или цели кожи като килими, наименувайки линията Breton за времето, прекарано във Франция.

Усилията бяха толкова успешни, че сега Marlow Goods изкупува всички кожи, произведени от техните фермери, в допълнение към тези, които те самите използват. През септември списание Vogue подчерта пристигането на изскачащ магазин в хотел Wyeth в Уилямсбърг, Бруклин (на същото място като техния ресторант Reynard).

Магазинът Wyeth, сега управляван от Huling и Tarlow, предлага не само стоките, произведени от Marlow Goods, но и внимателно подбрана група от други изискани модни и домашни стоки, включително A Détacher, Homespun, Нова Англия Alpaca Fiber Coop, Ула Джонсън и др. Някои от продуктите могат да бъдат закупени онлайн за тези, които нямат късмета да живеят наблизо.

Вдигане на летвата за преработка на цели животни

Разбира се, актът на създаване на цяла модна линия в допълнение към управлението на множество ресторанти е невероятен ангажимент за време и усилия, но Huling и Tarlow не са възпрепятствани. Чрез изобретяването на Marlow Goods те вдигнаха летвата за привържениците на устойчивия живот и е лесно да си представим, че те вдъхновяват цяла нова реколта дизайнери да разгледат възможността за работа с екологични материали.

Много търговски кожени изделия се правят от кожи, събрани от месната промишленост, но движението за възстановяване на кожи от устойчиво отгледани животни в момента е по-малко значимо и малко компании и занаятчии правят това.

Джим Майерс, който пише по въпросите на устойчивата храна за вестник The Tennessean, казва, че в много случаи липсата на потребителски процесори затруднява този вид производство. В повечето щати животните трябва да се обработват в съоръжение на Министерството на земеделието на САЩ, а запазването на кожите е второстепенна грижа спрямо събирането на месо и други продукти – дори за необикновени компании като Wild Idea Buffalo в Южна Дакота (която изгаря или заравя кожи, но използва всички останали животното) или пасищата на белия дъб в Джорджия.

„Разбира се, тук на юг не виждате много повторно използване на свинска кожа, защото тя също е добра за ядене“, казва Майърс.

Въпреки това, с безспорния успех на Marlow Goods, беше даден пример, който несъмнено ще вдъхнови както дизайнерите, така и фермерите за нови видове партньорства. Като се има предвид търсенето на устойчивост, което нарасна, тъй като хората стават все по-загрижени за това откъде идва храната, въпросът откъде се доставят обувки, чанти и кожени изделия е следващо начинание, което си заслужава да бъде разгледано.

Не е трудно да потърсите следващия устойчив производител на кожени и вълнени изделия от цели животни сред бъдещите дизайнери на момента. Ако цените познаването на фермера, който е отгледал храната ви, защо не се радвате, че го познавате, защото той е отгледал вашата чанта или ботуши, както и вашата пържола?

Популярна тема