Защо Санди Спрингс, Джорджия е най-добрият град за живеене

Съдържание:

Защо Санди Спрингс, Джорджия е най-добрият град за живеене
Защо Санди Спрингс, Джорджия е най-добрият град за живеене
Anonim

Река Chattahoochee играе важна роля за превръщането на Санди Спрингс в обитаем град

Overlook Park в Санди Спрингс, Джорджия
Overlook Park в Санди Спрингс, Джорджия

Достъпът до вода все още играе ключов фактор за това защо Санди Спрингс, Джорджия, е едно от най-добрите места за живеене. През 1842 г. естествен извор привлича първите жители на този краен град в северната част на Атланта. Същата тази примамка на водата остава катализатор на растежа днес. С 20 мили брегова линия по протежение на хълмистата река Chattahoochee, Sandy Springs се превърна в Мека за ново поколение, търсещо предимствата на градската среда, съчетана с приключение на открито в собствения си двор.

Още през 70-те години на миналия век граждански лидери в Санди Спрингс виждат потенциала в създаването на национална зона за отдих на река Чатахучи. Днес решимостта на града да съхрани и защити своя местен природен актив на реката, заедно с формирането на мрежа от новаторски квартални паркове, предлагащи изобилие от зелени площи, е ключов фактор за високото му класиране по отношение на удобствата. Жителите изобилстват от възможности да ловят риба, да карат каяк, да се разхождат, да карат велосипед или просто да се наслаждават на красотата на майката природа, без да се налага да шофират много далеч – голям плюс за работещите семейства.

Инвестиране в дома

Кметът Ръсел К. „Ръсти“Пол, който живее в района от 1993 г., приписва привлекателността на Санди Спрингс на дълго водената битка на града да се включи, така че по-голямата част от местните данъчни приходи да могат да бъдат инвестирани в подобрения, които жителите смятат за критични.

„Ние приватизирахме всички наши услуги, с изключение на обществената безопасност, което ни позволи да инвестираме около 20 милиона долара от годишния си бюджет в неща като 37 мили нови тротоари и разширяване на паркове,” Пол казва.

Той цитира новия Abernathy Greenway с неговия изобретателен парк за градско изкуство, който може да се играе, концептуализиран от местен консерватор след спонсориране на конкурс за дизайн за художници от цялата страна. „Има функцията на традиционно оборудване за детска площадка, но всяко парче е проектирано така, че децата да играят на произведение на изкуството.“

Траекторията на растеж в Санди Спрингс също е успоредна с променящата се демография в тази страна. Пол отбелязва, че няколко компании от Fortune 500, които сега наричат Санди Спрингс дом, включително UPS и Newell Rubbermaid, разчитат на добре образована и диверсифицирана работна сила, на която се дължат най-добрите оценки на града по отношение на демографията. Желанието на жителите да гарантират, че децата им ще постигнат подобно ниво на образование е движеща сила зад държавните училища над средното ниво в града.

Превръщане на стария център в нов

За да подобри своите културни удобства и да насърчи икономическия растеж, Санди Спрингс започна проект за съживяване на стойност 200 милиона долара.

„Ние сме в процес на изграждане на всеобхватна съединителна тъкан в центъра, включително нов градски център, включващ център за сценични изкуства със 100 места и семеен театър към него“, казва Пол. „Опитваме се да се фокусираме върху проблемите на качеството на живот, които ни правят привлекателни, защото когато компаниите искат да се преместят, те търсят това.“

В крайна сметка обаче жизнеността на Sandy Springs може да се отдаде на силното му чувство за общност.

„Направихме анкета за това как жителите се чувстват относно това, което правим по генералния план на центъра на града и 62,5 процента от гражданите го подкрепиха, като само 15 процента бяха против. Има огромно участие и доверие на общността, така че те приемат това, което правим тук,” казва Пол.

Популярна тема