Работа в Макалън, Тексас

Съдържание:

Работа в Макалън, Тексас
Работа в Макалън, Тексас
Anonim

Открийте най-добрите работодатели и перспективи за работа в Макалън, Тексас.

Образ
Образ

Макалън, Тексас, продължава да бъде процъфтяващо място за правене на бизнес. Докато други области продължават да усещат ефектите от затруднената икономика, местните предприятия на Макалън отбелязват успехи в местна икономика, която печели национални признания.

Например, Макалън отново оглави списъка на списание Forbes за най-добри градове за работа през 2011 г. Столичната статистическа област МакАлън (MSA), която включва целия окръг Идалго, е класирана под номер 4 в списъка средни по големина градове, в сравнение с номер 6 предходната година, показвайки 1.5 процента увеличение на заетостта извън селското стопанство.

При съставянето на годишния си списък Forbes класира всички 398 MSA в САЩ въз основа на данни за заетостта от Бюрото по трудова статистика. Класацията се основава на последните тенденции на растеж, средносрочен растеж, дългосрочен растеж и импулс, според списанието.

Бизнесът идва на север от границата

Ако попитате местния бизнесмен Дейвид Мартинез, той приписва голяма част от успеха на Макалън на съседите му на юг в Мексико.

Той казва, че във всеки един ден някои паркинги в търговските зони ще съдържат до 80 процента мексикански регистрационни номера.

„Това е чудесно място за малък бизнес и това се дължи на уникалността на пазара. Не сме толкова засегнати от това, което се случва в страната, стига да има пари в Мексико“, казва Мартинес.

Сред осемте бизнеса на Мартинез, пет от които са в района на Макалън, са книжарниците, Ben &Jerry's Ice Cream и Russo's New York Pizzeria, които отвориха врати през януари 2009 г. От 32-те франчайза на Russo в САЩ, неговото местоположение в Макалън е на второ място по продажби.

Мартинес казва, че усеща ефектите от проблемите на националната икономика много повече в други щати, където прави бизнес, като например Флорида.

„Имаме склад във Флорида, където продаваме на едро на книжарници“, казва той. „Те почти не купуват нищо. Тексас е различен. Книжарниците, в които продаваме в Тексас, са доста силни.“

Големите и малките предприятия усещат ефекта

Този силен бизнес климат се усеща и в по-голям мащаб. FibeRio Technology Corp., компания, която комерсиализира технологията Forcespinning™, спечели награда R&D 100 от списание R&D за разработването и пускането на пазара на производствена машина от висок клас.

Годишните награди за научноизследователска и развойна дейност отличават 100-те най-технологично значими продукта, въведени на пазара.

Що се отнася до Мартинес, той продължава да разраства бизнес портфолиото си – в района на Макалън.

„Вече работя по някои неща“, казва той. „Доста често получавам обаждания от хора, които търсят франчайзополучатели. Мисля, че с моя опит и това, което мога да покажа, че фирмите правят тук, мога да продължа да въвеждам нови неща тук.“

Популярна тема