Спряното движение на кафето насърчава клиентите да го плащат напред

Съдържание:

Спряното движение на кафето насърчава клиентите да го плащат напред
Спряното движение на кафето насърчава клиентите да го плащат напред
Anonim

Една европейска традиция помага на американците да сервират доброта – чаша по чаша.

Reveille Joe Coffeehouse в Murfreesboro
Reveille Joe Coffeehouse в Murfreesboro

Наследихме много страхотни неща от италианците – спагети, лате, джелато, Ferrari. Дори името Америка има своите корени в Италия. Най-новият подарък от „Lo Stivale“е Suspended Coffee, движение, което набира скорост в цялата страна като начин за любителите на кафето да излеят малко доброта към своите съседи.

Концепцията за суспендирано кафе произхожда от кафенета в Неапол, Италия. Когато покровител плати сметката си, той често „спря“кафето – или плати за допълнителна чаша – която можеше да бъде поискана по-късно от по-малко щастлив клиент. Идеята се разпространи и в крайна сметка се приземи в кафенета и кафенета в САЩ, а през 2013 г. Джон Суини създаде страница на Suspended Coffees във Facebook, за да разпространи добротата на кафето още повече. Кампанията на Суини в социалните медии започна да се развива и в рамките на една година повече от 1400 кафенета се включиха, като се съгласиха да приемат и разпространяват спрено кафе.

Where Generosity Brews

Кафенето на Matthew O’Dell, Reveille Joe в Murfreesboro, Тенеси, е един от тези участващи магазини.

„Присъединих се към армията и преминах известно обучение из страната и по света и успях да видя и да бъда част от много различни общности. За първи път се натъкнах на спряното движение за кафе в кафене в Аризона, така че когато реших да отворя собствено кафене през 2013 г., исках да добавя това като част от основната част от Reveille Joe“, казва О’Дел.„Беше страхотно нещо през последната година и половина, откакто сме отворени. Събрахме малко над $3 000 в спрени артикули – и не само кафе, но и сладкиши и други хранителни артикули.”

„Получаваме две или три спрени дарения на ден. Дори не е нужно да ги питам. Хората идват и казват: „Хей, можеш ли да добавиш кафе с преустановяване, или сандвич с преустановяване, или нещо друго към билета ми“, и беше наистина страхотно.“

O’Dell, военен ветеран, отвори своето кафене, за да помогне на ветераните от Murfreesboro и техните семейства. Той казва, че спирането на кафето е друг начин за разширяване на тази мисия.

„Много самите ветерани или членове на семействата на ветеринари идват и купуват спрено кафе, така че то може да бъде дадено на други ветеринари“, казва О’Дел. „Това показва голямото уважение, което нашата общност изпитва към нашите ветерани, и говори много за щедростта на тази общност.“

Grande Sized Good Will

На уебсайта на Suspended Coffees Суини подчертава, че спряно кафе може да бъде заявено от всеки, независимо от финансовите му нужди. Движението, казва той, дава на хората начин да инвестират в хората и бизнеса на своята общност.

„Със спряно кафе можем наистина да благословим всеки – не само някой в нужда“, казва О’Дел. „Възможно е майка и нейното дете да влязат и аз мога да й кажа „хей, знаете ли какво, някой вече се е погрижил за това“. И можем да използваме парите от спряното кафе като плащане. Радостта, която носи на някого – съвсем неочаквано – когато осъзнаят, че има хора, които просто искат да видят някой да се усмихва.“

O’Dell казва, че въпреки че има някои скептици и дори много малко хора, които биха могли да злоупотребят със системата, той не се възпира.

„Трябва да имате вяра в човечеството – в противен случай ставате изморени и затворени за това, от което хората наистина имат нужда. И ако се затворите, това ограничава ефекта, който можете да имате върху вашия свят,” казва той.

Популярна тема