Счупена стрела, OK Съживяване на центъра

Счупена стрела, OK Съживяване на центъра
Счупена стрела, OK Съживяване на центъра
Anonim

Разберете как този район отново е първокласно място за забавление с много неща за правене.

Счупена стрелка ОК
Счупена стрелка ОК

Кварталът в центъра на Broken Arrow започна икономическо завръщане през 2010 г., когато системата на държавните училища Broken Arrow отвори Център за сценични изкуства Broken Arrow на стойност 30 милиона долара в южния край на Main Street. Театърът с 1500 места постоянно привлича вниманието си, организирайки представления и концерти извън Бродуей, както и различни училищни постановки.

С такава висококачествена атракция, служителите на Broken Arrow през октомври 2012 г. решиха да преименуват района на центъра на Rose District, като се позовават на прякора на Broken Arrow преди време, когато беше известен като „градът на розите и газирана изворна вода.”

След това през 2013 г. градските лидери продължиха да движат инерцията за подмладяване, като се захванаха с проект за улично озеленяване на стойност 3,7 милиона долара, за да разкрасят и съживят допълнително квартала, до голяма степен чрез създаване на по-приятна среда с по-широки тротоари и декоративно осветление.

Усилията за оформяне на проекта включват също намаляване на главната улица от четири ленти на три ленти (две ленти за движение с централна лента за завой) между улиците Далас и Колидж. В допълнение, пълни с рози саксии и озеленяване бяха добавени по тротоарите, за да подсилят още повече темата за Rose District.

В допълнение към Центъра за сценични изкуства, районът вече разполага с атракции като исторически музей, военен исторически музей и павилион на фермерския пазар. Властите казват, че крайната цел за центъра на Broken Arrow е да продължи с темата за градско развитие, която се слива с интересните исторически сгради.

Популярна тема