Болници в Уичита: Виртуални домашни разговори, лабораторни резултати в реално време и „спа“за майчинство

Съдържание:

Болници в Уичита: Виртуални домашни разговори, лабораторни резултати в реално време и „спа“за майчинство
Болници в Уичита: Виртуални домашни разговори, лабораторни резултати в реално време и „спа“за майчинство
Anonim

Болниците в Уичита отговарят на очакванията на пациентите от следващо поколение с нови технологии и удобство.

Образ
Образ

Виртуалният лекар прави домашни посещения и виртуалните домашни посещения пристигнаха в Уичита. Когато Морийн Маккафърти разви хипертиреоидизъм в гимназията, бяха нужни много кръвни изследвания от д-р Жак Блекман, нейният семеен лекар в клиниката на Via Christi He alth в Уичита, за да прецизира нейното лечение. Днес, като студентка в Канзаския държавен университет в Манхатън, тя продължава да координира грижите си с д-р. Blackman по имейл.

„Чувствам, че ако имам някакъв проблем, въпреки че съм далеч, д-р Блекман може да ми помогне“, казва тя.

Джеф Кормсо, президент и главен изпълнителен директор на Via Christi He alth, казва, че здравната система е инвестирала 75 милиона долара за изграждане и инсталиране на обща система за електронни здравни досиета в цялата Via Christi, така че всеки клиницист да има незабавен достъп до пълната медицинска история на пациентите.

„Тази нова система дава на пациентите онлайн достъп до техните медицински досиета и възможността да изпращат имейли по сигурен начин на своите лекари през нашия уебсайт,” казва Korsmo.

Via Christi He alth също наскоро обнови своите болнични кампуси Св. Франциск и Св. Йосиф.

Skyping Family

Медицински център Wesley в Уичита инвестира 36 милиона долара в обновяване и разширяване на отделението за грижи за жени, за да поглези новите майки със спа усещане.

„Ние сме водещата болница за грижи за жени в района на метрото за раждания, така че за нас е важно да поддържаме този пазарен дял, като предоставяме среда, в която жените искат да имат своето бебе“, казва главен оперативен директор Бил Волох.

Подобрената естетика включва индивидуален контрол на температурата в стаята и технология LINCOR Linc, която позволява на пациентите да имат достъп до интернет, да слушат радио, да играят видео игри и Skype с членовете на семейството от леглото си. „Пациентите го харесват“, казва Волох.

Родителите също са доволни Медицински център Уесли е едно от първите заведения в Канзас, което предлага новия скенер за компютърна томография с ниска доза „Veo“за деца. „Педиатрите се молеха за тази технология, така че това беше огромен успех в обслужването на нашата голяма популация от педиатрични пациенти“, казва Волоч.

Като част от своето технологично надграждане, Wesley Medical Center създаде портал, който предоставя на пациентите достъп до всичките им медицински досиета, включително възможността да получават лабораторни резултати в реално време чрез смартфон.

„Имаме портиер в болницата, чиято единствена задача е да помогне на всеки пациент да се регистрира за първи път“, казва Брет Харкоп, пазарен директор на клиниките за напреднали и координатор на смислената употреба. „Щом видят портала, те се вълнуват от него.“

Растящи здравни специалисти

За да отговори на търсенето на повече лекари, Факултетът по медицина на Университета на Канзас-Уичита сега води нацията по процент на завършилите, избиращи семейна медицина. Държавният университет в Уичита наскоро добави онлайн опция за своята програма RN-to-BSN, докато Via Christi He alth предлага нова програма за пребиваване за медицински сестри. Пациентите в Уичита също се възползват от нови клиники като франчайза за спешни грижи Doctors Express и изобилието от специализирани болници, включително Kansas Spine & Speci alty Hospital и Select Speci alty Hospital.

Wichita He alth Alliance

Алиансът за здравеопазване към Търговската камара на метрото в Уичита оглавява различни усилия, насочени към здравеопазването, включително партньорство с Центъра за лидерство в Канзас.

„Работим заедно, за да обучим 400 души в продължение на три години, за да повлияем и подобрим нашите пет здравни приоритета, един от които е намаляването на затлъстяването и диабета“, казва Соня Армбрустър, съпредседател на здравния алианс.

Вече 15 интердисциплинарни екипа разработват интервенции, като например план за местен съвет за хранителна политика, който да работи върху храненето, свързано с диабета и затлъстяването. „Имаме и екип с член на персонала от Bombardier, който проведе здравно изложение на работното място, фокусирано изцяло върху оценката и ранната интервенция при диабет“, казва Армбрустър.

Бизнес коалицията за здравеопазване в Уичита е друга членска организация с множество заинтересовани страни, която улеснява дискусията и предоставя решения на силите, оформящи здравеопазването в Уичита.

Повече участие на общността

Armbruster казва, че стратегическата цел на партньорството на He alth Alliance с Leadership Center е да ангажира повече хора да поемат работата, свързана с по-добро здравеопазване. „Когато съм болна, искам да отида при доставчиците на здравни услуги тук, защото те са страхотни, но трябва да накараме цялата общност да работи за здравето“, казва тя.

Популярна тема