Wichita обновява своя път към известност

Съдържание:

Wichita обновява своя път към известност
Wichita обновява своя път към известност
Anonim

Центровете за иновации на държавния университет в Уичита и оживената технологична сцена в центъра поставят Уичита на картата.

Образ
Образ

Кен Ръсел харесва термина „Силиконова прерия“, за да опише процъфтяващата технологична сцена в Уичита. Новият изпълнителен директор на Института за ускоряване на приложни технологии (ATAI) на държавния университет в Уичита е един от участниците в увеличаването на образователните възможности и набора от технически таланти в региона.

Бившият изпълнителен директор на Cisco иска да преобразува ATAI в центрове за иновации, където студенти и преподаватели могат да участват в практическо обучение и изследвания.

„Искам практически опит за нашите студенти, който те не биха получили никъде другаде в страната или света, по този въпрос,” казва Ръсел.

Ръсел казва, че планираният Иновационен кампус на Wichita State University, комплекс от пет сгради, предназначен да осигури изследователски съоръжения, ресурси и пространство за технологично ориентирани стартиращи компании, е една от причините той да реши да дойде в WSU.

„Въртеше се около това как можем да намерим нови възможности за учениците, които са по-практични и приложни.“Ръсел казва. „И има възможности преподавателите да се включат.“

Друга от целите на Ръсел е да намери повече начини за свързване на университета с местни компании, цитирайки Университета на Флорида и особено Масачузетския технологичен институт като институции за висше образование, които са свършили „добра работа със сливането на академичните среди и местната бизнес общност.”

Wichitans също трябва да се възползват от сливането. Ръсел казва, че централната точка на плана е създаването на нови работни места, насърчаването на завършилите да останат в района и или да започнат нов бизнес, или да се присъединят към утвърдени компании.

The Downtown Tech Scene

Центърът на Уичита има интересна смесица от утвърдени технологични компании и някои, които използват офис, за да извършват бизнеса си. И двата модела изглеждат добре.

По-малки технологични концерни, от еднолични стартиращи фирми до компании, които се нуждаят от повече пространство, намериха дом в Лейбъристката партия, коуъркинг пространство на North Mosley Street. Сградата от 5 000 квадратни фута има 2 000 квадратни фута пространство за частни офиси, докато останалата част е обща зона, кухня и конферентна зала и зони за отдих. Това е популярно място за техници.

„Ние сме пълни, що се отнася до частните офиси“, казва Кентън Хансен, съосновател на Лейбъристката партия.

Наемните планове варират от един ден ($20) до постоянни пространства ($175 на месец). Diets In Review, Go Banana, Tiller Creative и Whole Foods Wichita са някои от компаниите, които са или със седалище, или прекарват известно време в Лейбъристката партия.

Докато технологичната сцена на Уичита се разраства, някои от нейните звезди все още не са големи имена, нещо, което Хансен работи да промени. Чрез събития като Startup Weekend – където предприемачите учат въжетата за започване на бизнес и стартиране на успешни компании – и сайтове като StartupWichita.com, той свързва хората.

High Touch Technologies на Уичита навърши 30 години през 2014 г., остарял по технологичните стандарти, но Уейн Чеймбърс, главен изпълнителен директор на High Touch и председател на Търговската камара на Wichita Metro, е също толкова заинтересован от свързването на технически специалисти, колкото и Хансен.

Чембърс казва, че „има много сложни технологии, включени в много от важните индустрии на Уичита, включително селското стопанство, авиацията и медицината. В тази общност има подземна технологична експертиза, която получава малко признание.“Техническият алианс на камарата беше създаден, за да промени това.

Целта е хората да се съберат „в свободна обстановка. Може да е в бар, или може да е в Unconference”, казва Чембърс. „Няма рамка; хората се събират и споделят предприемачески желания, желания и идеи.”

High Touch има пет офиса в САЩ и предоставя консултантска продажба на облачни услуги и услуги за центрове за данни, разработка по поръчка и управлявани ИТ за компании от САЩ, Великобритания и Канада. Има около 200 служители, от които 135 са в Уичита.

Компанията прави по малко от всичко за своите клиенти, казва Чембърс. „Ще помогнем с уебсайт за електронна търговия“, казва той. „Или ще им помогнем с мобилността, така че да могат да достигнат до персонала си чрез своите iPhone или таблет. Предоставяме малко по-дълбоки, малко по-широки възможности за тях при поискване.“

Чрез публични и частни усилия, процъфтяващата и нарастваща технологична общност на Wichita се обединява, за да напредне в общността.

Научете повече за страхотните компании на Уичита.

Популярна тема