Уичита предлага топлината на малкия град и предимствата на големия град

Съдържание:

Уичита предлага топлината на малкия град и предимствата на големия град
Уичита предлага топлината на малкия град и предимствата на големия град
Anonim

Wichita е приятна комбинация от приятелско отношение към Средния запад, достъпност, оживени предложения за изкуство и отдих.

Образ
Образ

С новите си жилищни пространства в центъра, изкуства, спорт, отдих, достъпност и качество на живот, Уичита е скъпоценен камък на Средния запад.

Най-големият град в Канзас предлага силна привлекателност за млади професионалисти – тези, които са израснали в района, както и новодошлите. Неговите корени като спирка на западните говеда и по-късно като зърнена крепост, след това като производствен център за самолетната индустрия, помогнаха на Уичита да се развие в оживения град, който е днес.

„Центрите или градските центрове са идентичността на една общност“, казва Джеф Флуър, президент на Wichita Downtown Development Corp. от 2008 г. „Когато мислите за градове в цялата страна, ще има бъдете асоциации с този град. Повече, отколкото не, това ще бъде това, което се случва в този център на града. Какво се случва с техните речни брегове, какво се случва с културните изкуства, какво е отличителното за този град?“

„Така че е важно, когато развиваме Уичита, да имаме едно и също разбиране, че е важно да имаме отличителен център, което правим“, казва той.

Главният план ръководи града

Под ръководството на кмета Карл Брюер през 2010 г. беше приет генерален план за града. Това е 15-годишна инициатива за насочване на растежа и увеличаване на възможностите за поддържане на града силен.

Кметът гледа на развитието и от по-широк контекст, казва Флур.

„Той гледа на това от регионална гледна точка, разбирайки, че ако искаме да бъдем конкурентоспособни като общност, като град, не само със задържането на таланти, но и с набирането на таланти, че трябва да имаме жизнено ядро.”

От приемането на генералния план са завършени повече от 37 проекта, 10 в момента са в процес на изграждане и 10 са в етап на планиране, придвижвайки се към строителство, казва Флур.

Поколението на хилядолетието предпочита да живее в центъра на града и да работи в центъра, добавя той.

И всичко, което се случва в центъра, също привлича хора от целия регион – еклектични ресторанти, събития в INTRUST Bank Arena, първи и последен петък за изкуство и музика, събития за пазаруване във втората събота, Wichita Grand Опера, Симфоничният оркестър на Уичита и други.

Добре дошли млади професионалисти

Сузи Фин, родом от Уичита, изпълнителен директор на Young Professionals of Wichita от 2009 г., напусна колеж и работи четири години във Вашингтон, окръг Колумбия, преди да се върне у дома.

„Това, което ме привлече назад, беше отчасти икономиката, отчасти семейството и отчасти четенето на статии за всичко, което се случваше в центъра на Уичита,” казва тя.

Когато Фин се върна в града, тя се установи във Finn Lofts, където по едно време се помещаваше семейният й бизнес за дистрибуция на едро. Тя е била доброволец в YPW три години, преди да стане изпълнителен директор.

Въпреки че YPW, с около 2300 силни членове, има важен социален компонент, той също е фокусиран върху активизирането на членовете в Уичита.

„В началото на 2013 г. преразгледахме нашата мисия, за да включим думата „ангажирани“, казва Фин. „Не става дума само за привличане и задържане на млади специалисти; най-добрият начин да ги задържите е да ги включите в общността.”

След работа, игра

Отдихът също е важен в Уичита. Градът има 127 парка, с велосипедни и пешеходни пътеки, покриващи близо 5 000 акра. За тези, които предпочитат зрителски спортове, Wichita State University Shockers осигури много баскетболно вълнение, достигайки до финалната четворка на NCAA за мъже през 2013 г. Отборът на Wichita Thunder Hockey също осигурява семейно забавление.

Общото качество на живот е това, което прави Уичита специална, казва Сузи Санто, президент и главен изпълнителен директор на Go Wichita от 2012 г. Родом от Канзас, живяла в Калифорния през по-голямата част от професионалния си живот, Санто казва, че Уичита е скрито бижу.

„Хората говорят за Средния Запад като за много гостоприемен и това е абсолютно вярно за Уичита“, казва тя. „Вярвам, че това е място, където американската мечта е все още жива… Има истинско усещане за енергия около града в момента. Има чувство на оптимизъм, усещане за импулс в Уичита. Това е много вълнуващо за мен.“

Прочетете за страхотните ресторанти в Уичита.

Популярна тема