Лидерите на Уичита, бизнесът работи за увеличаване на международната търговия

Съдържание:

Лидерите на Уичита, бизнесът работи за увеличаване на международната търговия
Лидерите на Уичита, бизнесът работи за увеличаване на международната търговия
Anonim

Wichita отдавна се радва на глобална репутация за превъзходство в производството и сега благодарение на координираните усилия за насърчаване на нови възможности за износ тази репутация се разпространява.

Образ
Образ

Wichita отдавна се радва на глобална репутация за съвършенство в производството и сега благодарение на координираните усилия за насърчаване на нови възможности за износ, тази репутация се разпространява. Повече от 27 процента от общата икономическа продукция на Уичита е свързана с износа, поставяйки Уичита на номер.3 сред метрото в САЩ.

Регионът е създал основни сектори за храни, транспортно оборудване и промишлени стоки, а компаниите му произвеждат много продукти с високо търсене, които светът иска да купи. Регионът е известен в целия свят като център за производство на самолети за търговска и обща авиация, ключова експортна категория.

„В Уичита ние сме зависими от износа и се стремим да растем още повече“, казва Тим Чейс, президент на Greater Wichita Economic Development Coalition. „Сега има усилия в цяла Уичита да увеличим общия си експортен пазар с 10 процента, което ще се равнява на хиляди нови работни места.“

Разрастването на експортния пазар е стратегия, проповядвана от години от базираната в Уичита Kansas Global Trade Services, организация с нестопанска цел, която предоставя съвети и услуги в областта на международната търговия на компании от Канзас относно износа и възможностите на външния пазар.

Kansas Global наблюдава Инициативата за глобални градове в региона, съвместен проект на Brookings Institution и JPMorgan Chase, за изграждане на план за износ за регион от 10 окръга, който обхваща Уичита и южен централен Канзас. Цялогодишната инициатива е планирана да приключи до началото на 2015 г.

„Изследователският проект на Brookings включва регионална дискусия, за да се направи картина на това къде съществуват възможности за стимулиране на износа, така че отделните компании да могат да увеличат печалбите си, да създадат нови работни места и да допринесат още повече за икономиката на региона,” казва Карин Пейдж, президент/главен изпълнителен директор на Kansas Global Trade Services. „Нашата организация също така работи върху разгласяването на износа на медиите и избраните длъжностни лица, като се увери, че знаят значението на международната търговия за нашата икономика.“

Изобилие на възможности за износ

Страница казва, че въпреки че Wichita има солидни резултати за износ, много повече възможности за износ са достъпни за компании, които се интересуват от увеличаване на своя международен обхват.

„Нашата организация предлага изобилие от обучение за това как да изнасяме и как да спазваме търговските разпоредби, а също така приемаме чуждестранни делегации,“казва тя.

През юни 2014 г. представители на южноафриканското консулство бяха в Уичита по покана на Kansas Global Services за насърчаване на правенето на бизнес с Южна Африка и тяхната авиационна индустрия.

„Оттогава местни компании се свързаха с нас, питайки как да правят бизнес с Южна Африка“, казва Пейдж.

През 2014 г. местна компания от Уичита се свърза с Kansas Global, за да попита как да подаде оферта за строителство в Катар.

„Целият екип на Kansas Global е тук, за да отговори на въпроси относно износа, за да помогне на компаниите да си свършат работата“, казва тя. „Ние знаем как да се ориентираме в глобалния пазар.“

Доставка до 130 страни

Няколко компании за строително оборудване от Уичита също са силно навлезли на международните пазари, включително Balco Architectural Products, чиито строителни компоненти сега се продават в 30 страни. В производствения завод на Case New Holland Industrial в Уичита 40 процента от произведените мини товарачи и верижни товарачи са предназначени за износ.

„Около 10 процента отиват в Канада и Мексико, 10 процента в Латинска Америка, други 10 процента в Азия/Тихоокеанския регион, а останалите отиват в Европа и Близкия изток,” казва Джефри Боландер, CNH Industrial Управителят на завода. „През 2013 г. доставихме мини товарачи до 130 държави.“

Боландър казва, че оценява про-експортната подкрепа, която компаниите от Уичита получават от камарата и длъжностни лица за икономическо развитие, както и представители на Конгреса и сенатори във Вашингтон, окръг Колумбия

„Хубаво е да видим местни, щатски и федерални лидери, които работят за насърчаване на международната търговия още повече за бизнеса в района,“казва Боландер.

Научете повече за регионалните партньорства, които подобряват икономиката на Уичита.

Популярна тема