Колежи, университети дават началото на канала за таланти в Уичита

Съдържание:

Колежи, университети дават началото на канала за таланти в Уичита
Колежи, университети дават началото на канала за таланти в Уичита
Anonim

Докато колежите и университетите работят за увеличаване на записаните и завършващите нива, Уичита е в позиция да привлича преместващи се и разширяващи се бизнеси, които искат да се възползват от разширяващия се набор от таланти в региона.

Образ
Образ

През 2004 г. лидерите на общността разработиха стратегически план за по-нататъшно утвърждаване на Уичита като „Мека на колежа“– град, известен с отличните висши учебни заведения, привличащи най-добрите и умни студенти от цялата страна и света. Тези лидери признаха, че ключът към разнообразна и жизнена икономика е образованата и висококвалифицирана работна сила.

„Има множество изследвания, които показват пряка връзка между образователните постижения и икономическото благосъстояние“, казва д-р Джаки Виети, почетен президент на Butler Community College. „Разполагаме с богатия ресурс от 17 институции за висше образование в радиус от 60 мили, които работят заедно за повишаване на образователните нива, което е чудесен начин за развитие на икономиката.“

Сътрудничество над конкуренция

Докато беше президент на BCC, Vietti оглави участието на колежа в Achieve Kansas, партньорство между колежите и университетите в района на метрото, местните фирми и Търговската камара на метрото Wichita. Групата работи за увеличаване на степента на дипломиране и постижения в сертификати в региона, като се насочва към работещи възрастни, които са имали часове в колеж, но не и сертификат или степен, казва Виети.

Участващите фирми позволяват на Achieve Kansas да анкетира служителите си, за да идентифицира онези работници, които се интересуват от завършване на програма за диплома или сертификат. След това групата назначава треньор на Achieve Kansas, който да работи с тези лица, за да идентифицира програмите, които представляват интерес, да се справи с всички бариери за навлизане и след това да насочи този служител към най-подходящата институция.

Achieve Kansas е пример за сътрудничество между институции, за да се гарантира, че работната сила в региона е подготвена за икономика, която бързо преминава от производство към технологии и инженерство.

„Ние сме общност, която обича инженерите. Ние обичаме да правим неща. Ние сме много добри в това. Много сме взискателни. Ние също така сме в процес на преход на нашата икономика и нейното диверсифициране, така че всички тези неща трябва да се играят заедно“, казва Сузи Алстранд, изпълнителен вицепрезидент по развитието на общността за Търговската камара на Wichita Metro.

STEM-ulating the Economy

Международно известен със своята инженерна програма, Wichita State University предприема допълнителни стъпки, за да гарантира, че бъдещата работна сила в региона е готова да отговори на изискванията на високотехнологичната икономика.

„Ако погледнете какво се случва със структурата на икономиката, по-голямата част от новите работни места в Съединените щати идват в базирани на технологии стартиращи компании и става ясно, че технологиите и науката се развиват да бъдат основните двигатели заедно с предприемачеството. Това, което се опитваме да направим, е да накараме достатъчно местни студенти да се заинтересуват [от предмети, свързани с STEM], за да могат да се възползват от тези промени в икономиката“, казва д-р Джон Бардо, президент на Wichita State University.

Университетът има дълга история на работа с местните училищни квартали, за да насърчи младите студенти да следват образование и кариера в STEM (наука, технологии, инженерство и математика) области. Университетът е домакин на дейности, свързани с STEM в кампуса, включително състезания по роботика и научни панаири, и наскоро получи безвъзмездна помощ за създаване на програми, които насърчават студентите да се обучават в области, които са особено полезни за икономиката.

WSU също е в ранните етапи на разработване на иновационен кампус, ориентиран към стартиращи фирми в областта на науката и технологиите.

Подготовка на работната сила

Администраторите в Butler Community College и Newman University също признават икономическата тенденция в региона към работни места в технологиите и науката, особено в областта на информационните технологии.

BCC си партнира с училищата в окръг Бътлър, за да предложи на младши и зрелостници двойни кредити за колеж и гимназия чрез своята IT Academy. Освен това управлява технологично студио в партньорство с Exploration Place, оборудвано с образователен софтуер и програмиране, заедно със сайт в центъра на града в партньорство с High Tech Technologies, който предлага основно компютърно обучение на работниците, които се нуждаят от него.

Колежът също така си партнира с MindFire Academy на Bethany College, за да позволи на студентите да получат кредити за бакалавърска степен по дигитални и медийни изкуства, с фокус върху цифровото създаване на филми или 3D анимация.

Университетът Нюман наскоро получи частно дарение от 2,5 милиона долара за трамплин за изграждане на нова научна сграда, оборудвана с най-съвременни лаборатории и лекционни зали за нарастващите програми по химия, физика и биология.

Wichita Area Technical College (WATC) предлага множество съобразени с работната сила програми в областта на авиационните технологии и други области, а посрещането на нарастващата нужда от лекари в района е Медицинският факултет на Университета на Канзас-Уичита, четиригодишна програма, която продължава да се разширява и нараства в записването.

Научете повече за училищата в Уичита.

Популярна тема