Водните атракции в Мейн привличат любителите на природата, почиващите

Съдържание:

Водните атракции в Мейн привличат любителите на природата, почиващите
Водните атракции в Мейн привличат любителите на природата, почиващите
Anonim

Водните дейности като риболов, плуване, каяк и рафтинг правят Мейн топ дестинация за авантюристи на открито.

Образ
Образ

Потопете се във водния отдих в Мейн, където 32 000 мили реки и потоци и 6 000 езера и езера предлагат възможности да се насладите на дейности като риболов, каране на кану, каяк, плуване и ветроходство. Щатът също така включва 3500 мили брегова линия, осигуряваща лесен достъп до Атлантическия океан.

Aroostook and The Highlands Regions

Простирайки се през окръзите Aroostook и Piscataquis, водният път Allagash Wilderness Waterway с дължина 92 мили е включен като дестинация в списъка на National Geographic с най-добрите приключения в Америка. Защитеният от държавата воден път, който включва езера, езера и река Аллагаш, е най-доброто място за каране на кану.

През окръг Aroostook минава и 100-милната река Aroostook, приток на река Сейнт Джон, която е известна предимно като дестинация за риболов. Риболовците ще намерят пъстърва в реката, особено от средата на май до юни.

Moosehead Lake, най-голямото езеро в щата, е друго чудесно място за риболов. Граничен с Грийнвил на юг и Рокууд на северозапад, Moosehead предлага езерна пъстърва, пъстърва и сьомга, която няма излаз на море. Докато пролетта се счита за най-доброто време за хвърляне на въдица в Moosehead, риболовът на лед е популярен от януари до края на март. Езерото също така предлага круизи на борда на 100-годишния параход Katahdin, национална историческа забележителност, която наскоро беше възстановена и реставрирана. Езерото Echo на остров Преск, част от държавния парк Aroostook, е друга любима дестинация за риболов на пъстърва.

Kennebec, Lakes and Mountains, Down East and Mid-Coast Regions

Когато става въпрос за рафтинг по бели води, реките Dead, Kennebec и Penobscot не ви разочароват. Докато Мъртвата река има планирано пълно и ниско изпускане на вода, реките Кенебек и Пенобскот се изпускат ежедневно по време на сезона за рафтинг в бяла вода в щата, който продължава от май до октомври.

Разположен близо до град Rangeley, Rangeley Lakes Region включва шест големи езера – Rangeley, Mooselookmeguntic, Cupsuptic, Upper and Lower Richardsons и Aziscohos – и стотици по-малки езера, езера, реки и потоци. В допълнение към плуването, риболова и карането на кану се предлагат круизи по езерото Rangeley Region и екскурзии с каяк Mothership.

Central Maine също предлага лесен достъп до Old Sow Whirlpool, който е най-големият естествен водовъртеж в Западното полукълбо. Разположен на границата между САЩ и Канада близо до остров Мууз в Ийстпорт, се съобщава, че Old Sow е най-активен около три часа преди прилива. Докато водовъртежът може да се гледа от сушата, Downeast Charter Boat Tours тръгват от яхтеното пристанище на град Любец и водят групи през Old Sow.

Национален парк Акадия, една от най-популярните атракции в щата, ще отпразнува 100 години през 2016 г. Разположен близо до Бар Харбър, паркът беше избран за любимото място на Америка от зрителите на Добро утро, Америка през юли 2014 г. Още на Акадия над 2 милиона посетители годишно се наслаждават на калдъръмени плажове и разходка с лодка, плуване и риболов.

Наблизо, флотилията на Windjammer на Мейн – най-голямата флотилия от традиционни ветроходни шхуни в Северна Америка – предлага круизи от пристанищата Рокланд и Камдън. По-навътре в района на Белградските езера има верига от седем езера близо до Аугуста.

Плажовете, районите на Портланд и Каско Бей

The Beaches Region включва два от най-популярните водни паркове в щата, Funtown Splashtown USA и Aquaboggan, и двата от които са в Сако. Разполагащ с 20 водни пързалки и басейна, Funtown Splashtown USA е известен с Mammoth и Tornado, най-големите пързалки в Мейн. Aquaboggan, оригиналният воден парк на щата, разполага с тръбопровод, басейн с вълни от 750 000 галона и бронирани лодки.

На по-малко от 5 мили, семейният Old Orchard Beach е една от най-добрите ваканционни дестинации в Мейн. Районът включва 7 мили плажове и 500-футовия кей Old Orchard Beach Pier, популярна дестинация за нощен живот и развлечения, която се простира над Атлантическия океан. Посетителите могат също да се насладят на каране на кану, каяк, уинд сърф, обиколки с лодка за омари, круизи за наблюдение на китове и дълбоководен риболов.

Разположен извън региона на плажовете, Портланд разполага с каяк, ветроходство, лодки с омари, фериботи и круизи и беше обявен за най-добрия град за живеене през 2014 г. от Outdoors Magazine заради достъпа до водата и много други. В близкия Фрийпорт училищата за откриване на открито на LL Bean предлагат повече от 100 курса, екскурзии и обиколки, включващи дейности като каране на борд с гребла и риболов на муха.

Популярна тема