Мейн предлага бизнес климат, работна сила за бърз растеж

Съдържание:

Мейн предлага бизнес климат, работна сила за бърз растеж
Мейн предлага бизнес климат, работна сила за бърз растеж
Anonim

Компаниите, които искат да растат и да разширят дейността си, могат да намерят всичко необходимо в Мейн.

Образ
Образ

Компаниите, които идват в Мейн, обикновено остават там. Това е тенденцията, която Питър ДелГреко вижда, когато работи с фирми, които се преместват или разширяват в щата.

Ръководителите на бъдещи компании често споделят някаква връзка с Мейн – от посещаване на колеж или лагер там, каране на ски в планината или ваканция по крайбрежието – и те са привлечени не само от огромната красота на щата, но и непринудена природа, но характерът на хората.

„Поради преживяванията си тук, те знаят какво ще бъде, когато се върнат тук – и търсят причини да се върнат“, казва ДелГреко, президент и главен изпълнителен директор на Maine & Company, организация, която подпомага компании, които искат да инвестират, локализират или разширят в Мейн. „Най-просто казано, хората просто искат да са тук и да останат тук.“

С икономика от $54,8 милиарда и високо ценена мрежа от колежи, университети и изследователски институции, Мейн е известен като лидер в иновациите в ключови индустрии като възобновяема енергия, модерно производство, науки за живота и информационни технологии, но това, което го отличава в тези сектори, е способността му да се мащабира.

“Ако погледнете по-скъпите райони на североизток, може да успеете да намерите инженерите и докторантите, от които се нуждаете за научноизследователска и развойна дейност, но когато става въпрос за оперативната фаза, е по-трудно да намерите работниците със средни умения, от които се нуждаете“, казва ДелГреко. „Те са навсякъде в Мейн.”

Най-доброто от всички светове

Не само това, хората искат да живеят там. Проучване на Gallup от 2013 г. за преместването класира Мейн като челната трета държава, където жителите искат да останат. Това създава стабилна, продуктивна работна сила за бизнеса.

„Хората са щастливи да бъдат тук и това се изразява в по-нисък оборот, по-ниски разходи и устойчиво предимство за развиващите се компании,“казва ДелГреко.

Щастието им идва отчасти от това, че имат най-доброто от двата свята. Бизнесът има достъп до Бостън, други водещи североизточни пазари и големи летищни центрове, но може да отгледа семействата си по-лесно и да живее по-достъпен начин на живот в Мейн. Дори „местата, където виждате предприемаческа дейност, са местата, където хората искат да живеят“, казва ДелГреко.

Градовете в Мейн са не само живописни, но също така обгръщат бизнеса. Щатската сертифицирана програма за благоприятна за бизнеса общност е усилие за насърчаване на развитието и растежа на бизнеса в общностите в целия щат и признаване и насърчаване на онези, които показват истински ангажимент към бизнеса. Тези общности предоставят изключително обслужване и рационализирани регулаторни процеси за собствениците на фирми. Досега 27 общности са спечелили това наименование.

Наред с подкрепата за дългогодишни бизнес икони като Bath Iron Works и L. L. Bean, щатът приветства и бързоразвиващи се технологично базирани фирми, от кол центрове за Boston Financial и NotifyMD до доставчици на облачни услуги като athenae alth и карбонит.

Данъчната и регулаторната реформа улесняват правенето на бизнес в Мейн, а стимулите улесняват инвестициите и създаването на работни места. Програмата Pine Tree Development Zone, например, предлага на бизнеси в индустрии с висок растеж, включително информационни технологии, биотехнологии и усъвършенствано производство, възможността да намалят или премахнат държавния корпоративен доход и данъци върху продажбите и използването за период до 10 години. Държавните субсидии за технологии и развитие също ускоряват растежа на бизнеса.

Икономиката на Мейн е глобална. Износът от Мейн през 2013 г. възлиза на повече от 2,7 милиарда долара, а основните търговски партньори включват Канада, Китай, Япония и Корея. Освен това преките чуждестранни инвестиции осигуряват повече от 30 000 работни места в щата, включително 7 700 в производството.

„Видяхме как търговията се удвоява през последните няколко години, защото компаниите стават все по-активни в международен план и повече чуждестранни компании също инвестират тук“, казва Джанин Бисайон-Кери, президент на Мейн Международна търговия Център, който подпомага фирмите при износ.

Износът става все по-разнообразен, казва Бисайон-Кери, разширявайки се от традиционни продукти като хартия, морски дарове и самолетни и компютърни части до фармацевтични и медицински продукти.

Frontier for Tech

Технологиите стимулират инвестициите в Мейн, дори в зрели индустрии като преработка на морски дарове, производство на млечни продукти и горско стопанство.

„Имаме технологични инвеститори, които идват, за да модернизират и актуализират начина, по който традиционните индустрии правят нещата“, казва ДелГреко. „Те прилагат нови технологии, за да поддържат и съживяват тези индустрии.“

Рисковите капиталисти от Бостън и извън него също разглеждат по-отблизо нововъзникващите стартиращи компании в щата и инвестират средства, за да им помогнат да растат и мащабират, добавя DelGreco.

Мейн изпълнява своята роля, за да отговори на търсенето на високотехнологична работна сила. Неговите седем обществени колежа предоставят персонализирани ресурси за обучение на работодателите като част от програмата на центровете за качество в Мейн. Програмата не само обучава нови служители, но също така помага на бизнеса да накара настоящите работници да се справят с новите технологии, сертификати и умения, жизненоважни за напредъка.

„Едно от нещата, с които компаниите се сблъскват, е как технологиите променят бизнеса им ежедневно и как да останат в течение“, казва Джеймс Макгоуън, директор на центровете за качество в Мейн.

Докато компаниите търсят правилното място за растеж, DelGreco прогнозира, че повече ще гравитират към Мейн.

„Компаниите започват да осъзнават, че на място като Мейн могат да имат разрастващ се бизнес, прекрасна среда и служители и да правят страхотни неща да се случват“, казва той. „Това е място, което показва далеч отвъд размера си.“

Популярна тема