Транспортните активи на Мейн стават глобални

Съдържание:

Транспортните активи на Мейн стават глобални
Транспортните активи на Мейн стават глобални
Anonim

Отличните транспортни активи на Мейн сега там предоставят нови възможности в Северния Атлантик за разширена външна търговия.

Образ
Образ

Транспортните и логистични активи на Мейн помагат на бизнеса на щата да достига до нарастващ брой глобални дестинации.

Сред транспортните активи на държавата са шест търговски летища, повече от 60 летища за корпоративна и обща авиация и 1400 мили железопътни линии. Трите големи дълбоководни пристанища на щата, Портланд, Сиърспорт и Ийстпорт, са лесно достъпни за железопътни и магистрални връзки и са отворени целогодишно.

Стотици транспортни фирми с дейност в Мейн превозват стоки в цялата страна, а щатът е предприел 20-годишен план за поддръжка и подобрения, за да поддържа магистралите си безопасни и ефективни. Повече от една пета от пазарите в САЩ и повече от половината от пазарите в Канада са на 10 часа път с кола от щата.

Мейн изнася повече от 100 различни продукта, начело с целулоза и хартия, дърво, морски дарове и полупроводникови продукти. Освен това държавата изнася всичко - от медицински и фармацевтични продукти до селскостопански продукти и части за самолети.

„Имаме предимството на здрава пристанищна инфраструктура“, казва Джанин Бисайон-Кери, президент и държавен директор на Международния търговски център в Мейн (MITC), който подпомага фирмите от Мейн при износа на техните продукти. „Като организация, базирана на членство, ние работим с компании от Мейн, които искат да разширят бизнеса си.“

Мейн винаги се е радвал на добър глобален обхват, но редица скорошни разработки се простират и достигат до нови територии.

Северноатлантическите пазари се отварят за бизнеса от Мейн

Едно голямо развитие беше създаването на операция за превоз на контейнери от международния морски терминал в Портланд през 2013 г. от исландския спедитор Eimskip. Не само износът за Исландия нарасна, но и износът за северноатлантическия регион също започна да се увеличава.

MITC създаде Северноатлантически офис за развитие, за да се възползва от тази нова възможност. Dana Eidsness, директор на новия офис, казва, че офисът се стреми първо да увеличи търговията и инвестициите в Северна Европа, Гренландия, Скандинавия и Източна Канада. Освен това офисът представлява интересите на Мейн, за да гарантира, че щатът има място на масата за важни дискусии относно ресурсите на Арктика, устойчивото развитие и нововъзникващите търговски пътища.

Топенето на ледовете в Арктическия регион доведе до разширено проучване на нефт и газ в Гренландия и Исландия и също така създаде допълнителни търговски пътища към Северноатлантическия регион. Северна Европа представлява около 350 милиона долара в износа на Мейн годишно и има много възможности за растеж за бизнеса в Мейн, казва Eidsness.

„Мейн е в конкурентна позиция да се възползва от тези развития в региона,” казва Eidsness.

MITC проведе няколко търговски мисии до Исландия, Обединеното кралство и Гренландия. Преместването на Eimskip в Портланд отвори възможности за компаниите от Мейн и също така помогна на бизнеса в Исландия да получи достъп до северноамериканските пазари. Това представлява първата контейнерна услуга между Мейн и Европа от началото на 80-те години.

Компаниите от Мейн започнаха да доставят боровинки, пържени картофи, преработени омари, газови котлони и домакински стоки до Исландия. Eimskip внася набор от стоки, включително замразена треска и пикша, бутилирана вода, агнешко и криолит от Исландия. Eimskip изгради нишов бизнес, фокусиран основно върху преместването на замразени и охладени стоки, предимно риба, уловена в Северния Атлантик, по целия свят.

Портланд е единственото пристанище на Eimskip в САЩ и служителите на компанията виждат Портланд като своя врата към пазарите в САЩ. Eimskip, най-голямата транспортна служба в Исландия, очаква да премества до 5 000 контейнера през Портланд всяка година.

FTZ помагат на Мейн да се конкурира

Външнотърговските зони също предоставят големи предимства на бизнеса в Мейн. Мейн има ЗСТ в Обърн, Бангор, Брънзуик, Мадаваска и Уотървил.

Съветът за растеж на Централния Мейн (CMGC) в Уотървил използва различен подход, известен като алтернативно управление на обекти (ASM), което е по-гъвкав начин за използване на програмите за FTZ за компании в региона. ASM позволява бързо включване в ЗСТ, позволявайки на компаниите да се възползват от данъчните и мита предимства на зоната, без да се налага да се местят в нея. В допълнение към Waterville, Auburn и Bangor също търсят наименованието ASM и вероятно скоро ще получат федерално одобрение.

Кимбърли Линдлоф, президент и главен изпълнителен директор на Търговската камара в Средния Мейн, партньор на CMGC, казва, че структурата на ASM е по-добра алтернатива за компании, които не са непременно разположени в рамките на определена търговска зона.

„Това отваря възможности за много от нашите членове, както и за компании, които обмислят да се установят в този регион на Мейн,“казва Линдлоф.

Научете повече за това защо Мейн е чудесно място за бизнес.

Популярна тема