Сътрудничеството стимулира иновациите в индустрията на науките за живота в Мейн

Сътрудничеството стимулира иновациите в индустрията на науките за живота в Мейн
Сътрудничеството стимулира иновациите в индустрията на науките за живота в Мейн
Anonim

Сътрудничеството е отличителен белег на инфраструктурата на биотехнологиите и науките за живота в Мейн.

Образ
Образ

Сътрудничеството е отличителен белег на инфраструктурата на науките за живота в Мейн. Например Лабораторията Джаксън в Бар Харбър работи с Медицинския център на Мейн и Медицинския център на Източен Мейн за изследване на тройно отрицателен рак на гърдата – една от най-трудните форми за лечение поради липсата на генетични характеристики, характерни за други видове рак на гърдата.

Колежът по остеопатична медицина на Университета на Нова Англия усъвършенства терапиите за хронична болка чрез своя Център за биомедицински научни постижения за изследване на болката и сензорната функция. Финансиран като част от безвъзмездна помощ от 10 милиона долара от Националния институт по здравеопазване, която също така подкрепя центрове за върхови постижения в областта на невронауките и биомедицинските изследвания, центърът изследва как мозъкът и тялото реагират на болка през призмата на всичко - от неврологични заболявания до пристрастяване към наркотици.

Университетски изследователи се обединяват със стартиращи компании от Мейн, които вече разработват технологии в тази сфера. Примерите включват базираната във Фрийпорт SeaRun Holdings, която е открила протеин в кръвта на сьомга, който може да лекува травматични наранявания, и базираната в Портланд ClearH2O, която прави пакети с гел за хидратация, които подпомагат следоперативното заздравяване.

„Университетите играят роля в това, защото имаме опит, талант и ресурси, които една компания може да не притежава“, казва д-р Едуард Билски, директор на Центъра за високи постижения в невронауките на UNE. „Чрез тези публично-частни партньорства ние допринасяме за икономическата жизненост на Мейн – и подобряваме човешкото здраве по пътя.”

За да научите повече, посетете Департамента за икономическо и общностно развитие на Мейн.

Популярна тема