Курсовете за планина и BMX на закрито превръщат колоезденето в целогодишен спорт

Съдържание:

Курсовете за планина и BMX на закрито превръщат колоезденето в целогодишен спорт
Курсовете за планина и BMX на закрито превръщат колоезденето в целогодишен спорт
Anonim

Планините, по които тези ездачи карат колело, не са там, където си мислите

Кливланд
Кливланд

Колоездачите на планински велосипеди и BMX обичат страхотното време на открито. Но когато такива фрази като полярен вихър, сняг с ефект на езеро и фактор за студен вятър се прокрадват в прогнозата, дори и най-отдадените ездачи имат склонност да паркират велосипедите си и да преседят през студените зимни месеци. Само ако имаше място за колоездене на закрито.

Рей Петро беше един от онези разочаровани колоездачи, затворени вкъщи. Но по време на един особено мразовит уикенд за Деня на благодарността през 1996 г., на Петро му хрумва идеята да вземе стар склад или фабрична сграда и да я превърне в съоръжение за колоездене на закрито. Той го нарече „луд сън.”

Тази мечта стана реалност през 2004 г. с откриването на Ray’s MTB Indoor Bike Park в Кливланд. Съоръжението от 140 000 квадратни фута се оказа такъв хит сред любителите на колоезденето, че през 2010 г. в Милуоки беше открито второ място от 100 000 квадратни фута.

„Има много хора, които карат велосипеди в тези градове и им се налага да го спират през зимата, казва Кийт Милър, генерален мениджър на Cleveland Ray’s. „Така че ние предлагаме на хората страхотно изживяване да дойдат в парка и да карат велосипедите си, когато обикновено не могат да го направят.“

Пътеките за велосипедисти на закрито осигуряват естествено усещане

Пътеките в Ray’s са направени от дърво с много естествени елементи, като трупи и камъни, разпръснати навсякъде, за да придадат усещане за открито. Движението по всяка пътека върви в една и съща посока, за да се избегнат сблъсъци, и всички те са маркирани и цветно кодирани със знаци, указващи на ездачите къде да отидат. Все пак съоръжението е толкова голямо, че Милър казва, че хората понякога се губят.

Маршрутите са предназначени за различни нива на колоездене, подобно на пътеките в снежен ски курорт. Някои имат рампи, скокове и релси за опитни колоездачи, докато други са основно плоски с постепенни извивки. Има дори зона, която е еквивалентна на склона за зайчета на снежни ски, където начинаещите колоездачи могат да научат основите. И докато децата са добре дошли, Милър казва, че паркът всъщност е насочен повече към възрастните във възрастовия диапазон от 25 до 45 години.

„Имаме от всичко по малко, казва Милър. „Нивото на ездача варира от начинаещи до хора, които изкарват прехраната си с каране на велосипеди. Имаме достатъчно неща, за да занимаваме хората с часове. Или дни.”

Привличане на велосипедисти от часове разстояние

Милър казва, че мотоциклетистите се насърчават да носят собствени велосипеди, въпреки че има налични велосипеди под наем. Подложките и шлемовете са безплатни за използване. Цените варират от $21 за делничен пропуск до $350 за годишно членство. Съоръжението е отворено от октомври до април, когато времето стане достатъчно топло, за да могат велосипедистите отново да излязат навън.

„Кливланд наистина навлиза в колоездачната сцена. Той се превърна в един от най-добрите градове за колоездене в страната, казва Милър. „Бихме искали да мислим, че това се дължи отчасти на нас. Довеждаме хора от радиус от пет часа в Кливланд всеки ден през зимата. Носим приходи на ресторанти, барове и хотели, които обикновено не биха имали такъв бизнес през зимата. Това наистина се превърна в дестинация за хора, които искат да карат велосипеди през зимата. Никога няма да твърдим, че можем да пренесем външността на закрито. Но правим всичко възможно да го направим наистина, наистина близо.“

„Никога няма да твърдим, че можем да пренесем външния вид на закрито. Но правим всичко възможно да го направим наистина, наистина близо.“

Популярна тема