Дейностите на открито в Ашвил дават на жителите естествено настроение

Съдържание:

Дейностите на открито в Ашвил дават на жителите естествено настроение
Дейностите на открито в Ашвил дават на жителите естествено настроение
Anonim

Ашвил и западна Северна Каролина са естествена нирвана, когато става въпрос за неща за правене на открито

Образ
Образ

Както за пристрастените към адреналина, така и за обикновените туристи, Ашвил е мястото, което ще привлече почти всеки посетител, мечтаещ за постоянно бягство в планината. С климат, който примамва през цялата година, Ашвил привлича десетки туристи, бегачи, планински колоездачи, каякари и скални катерачи – и много амбициозни авантюристи – всички нетърпеливи да изследват легендарната красота на Блу Ридж.

Страхотните дейности на открито са точно зад ъгъла

Лесният достъп до дейности на открито не е загубен за повечето жители на Ашвил, много от които пуснаха корени в „Земята на небето“, след като бяха заслепени по време на посещение. Играта навън в края на краищата е начин на живот в Ашвил, където местните зелени пътища на окръг Бънкомб, съвкупност от павирани пътеки, безопасно свързват пешеходци, бегачи и велосипедисти с парковете, училищата и общностите в региона.

„Ако сте турист или бегач, не мога да си представя по-добро място за живеене от Ашвил, казва Дженифър Фар Дейвис, писателка и турист на дълги разстояния, която държи неофициалното рекорд за най-бързо изминаване на пътеката на Апалачите. „През повечето уикенди семейството ми и аз ще се отправяме към пътеката Mountains to Sea, която минава направо през южен Ашвил. Ако искаме да си направим един уикенд, тогава ще тръгнем нагоре по пътеката на Апалачите в Sam's Gap или Hot Springs, Северна Каролина. Няма нищо по-хубаво от това да прекарате цял ден на пътеката, след това да изпиете малко бира край реката French Broad или да се накиснете в топлите естествени води на Hot Springs Resort and Spa.”

Изобилие от дейности и възможности за избор

Единствената трудна част от това да се насладите на занимания на открито близо до Ашвил е да решите откъде да започнете. Вземете например националната гора Писга. Паркът от 500 000 акра е разпръснат с пътеки, реки, водопади и пътеки за планинско колоездене в района на Бент Крийк, което прави Pisgah идеалното място за дневни преходи, лагеруване през уикенда и екскурзии с раница – с много остатъци за изследване при следващото посещение.

Все още не можете да решите откъде да започнете? Джон Грейс, жител на Ашвил, бивш професионален каяк и авантюрист на годината на National Geographic, има няколко прости съвета: „Вземете добра карта с топографски линии, научете се да я четете и просто избирайте неща, които изглеждат готини, казва Грейс. „Това винаги ми е действало много добре, независимо къде съм бил. Едно лято със съпругата ми направихме около 25 похода – започнахме да търсим върхове в рамките на няколко часа, а след това просто продължихме да опитваме нови. Всичко, от което наистина се нуждаете, е добра карта и партньор за туризъм или колоездене.”

Или … партньор за каяк. За Грейс река Грийн на юг от Ашвил беше това, което първоначално го привлече от Индиана към Северна Каролина, където той усъвършенства уменията си по бързеите от клас V на реката. Благодарение на водите, контролирани от изпускане на язовир, Грийн Ривър обикновено може да се ползва за около 300 дни всяка година. Реките Nantahala и French Broad също са чудесни възможности за каране на каяк, кану и тюбинг – с набор от спокойни участъци и диви бързеи за всеки от любопитните до сериозните.

Естествената среда на Ашвил със сигурност е уникална, но общността, която я прегръща, е това, което го прави толкова специален, според Грейс. „Харесва ми да живея сред мислещи, активни, здрави хора, казва той. „Имаме четири седмици през лятото, когато е наистина горещо, и около четири седмици през зимата, когато е наистина студено; освен това, не можете да поискате по-добър климат за излизане и проучване. Определено нямам планове да напускам.”

Няма нищо по-хубаво от това да прекараш цял ден на пътеката, след което да изпиеш малко бира край френската река Броуд или да се потопиш в топлите естествени води на Hot Springs Resort and Spa.

Популярна тема