Защо Глазгоу, KY е чудесно място за живеене

Съдържание:

Защо Глазгоу, KY е чудесно място за живеене
Защо Глазгоу, KY е чудесно място за живеене
Anonim

Окръг Глазгоу-Барън дава на пенсионерите и преместващите се семейства множество причини да наричат района дом

Куче носи шотландска шапка, докато лежи на тревата по време на игрите в Глазгоу Хайленд
Куче носи шотландска шапка, докато лежи на тревата по време на игрите в Глазгоу Хайленд

Когато Боб и Карол Шуп започнаха да търсят място за пенсиониране, те съставиха списък на задължителните неща за новия си дом, който включваше достъп до качествено здравеопазване, мек климат и много добър риболов.

Докато те стесниха избора си и отметнаха удобствата от списъка си, една общност се появи на върха – Глазгоу-Барен Каунти.

„Имаше няколко причини, поради които избрахме този район“, казва Боб Шуп. „На първо място, обичам да ловя риба и в езерото има добър риболов. От друга страна, съпругата ми харесва по-топло време от мястото, където е израснала в централен Илинойс, и официално е с около 10 градуса и половина по-топло всеки ден през зимата тук, отколкото там горе. Тъй като сме възрастни граждани и вече сме пенсионери, искахме добро медицинско обслужване на местно ниво и с T. J. Медицински център Самсон, имаме това.”

Много умения за хора

Преди да се пенсионира Шуп казва, че работата му е била да разговаря с хора от цялата страна.

“Това, което разбрах е, че в някои райони на страната хората са много груби; те са много резки; те са много несоциални“, казва той. „Но това, което открихме, е, че в южния централен Кентъки и Кентъки като цяло хората са изключително дружелюбни и много мили и това ни харесва.“

Боб Кери е съгласен. Той е израснал в района, но напуска след колежа и отсъства в продължение на 40 години, преди да се премести обратно през 2008 г.

„Мисля, че винаги сме харесвали атмосферата на малкия град. Самият регион е красив регион на страната“, казва Кери, който е живял в Тенеси, Пенсилвания, Джорджия и Канада. „Друго нещо е дружелюбието на хората от този район. Това е изключително приятелски район. Хората те карат да се чувстваш добре дошъл. Това са ключовите неща, които помня и са причините, поради които бяхме щастливи да се върнем обратно.”

Плащане напред

Кери, председател на управителния съвет на Клуба на момчетата и момичетата в окръг Глазгоу-Барен, казва, че възможностите за доброволчество и участие на общността са повлияли на решението му и съпругата Джойс за преместване.

„Включването в общността е едно нещо, което правим. Ние сме много ангажирани с дейности на общността и обичаме да ходим на местни събития и неща в този район“, казва Кери. „Но ако имаше нещо конкретно [което повлия на нашето решение], това щеше да е участието на общността.”

От тук до навсякъде

Централното местоположение на Глазгоу е друго удобство, което привлича пенсионери и преместващи се семейства.

„Харесваме пътните системи в този район. Много е лесно да стигнете от едно място до друго. Поддържат пътищата много добре. И ако искахме да слезем до Нашвил, не сме толкова далеч и можем да отидем направо до там. Ако искахме да отидем до Луисвил и този район, можем да отидем до там,”казва Шуп. „Много е удобно да имаме I-65, 31-E и Parkway, които ни правят много лесни за придвижване.“

Изкуства в изобилие

Shoop и съпругата му също са художници – той е художник, а тя е юрганка – така че общността, подкрепяща изкуствата, беше в списъка със задължителни неща.

„Като съм художник, исках да продължа да рисувам, но исках и място, където да покажа произведенията си“, казва Шуп, чиито картини са изложени в библиотеката на Глазгоу, в кафене в центъра на щата парк и в главната галерия 212 на арт гилдията.

Това е изключително приятелски район. Хората те карат да се чувстваш добре дошъл. Това са ключовите неща, които си спомням и са причините, поради които бяхме щастливи да се върнем.

Популярна тема