Glasgow Boys and Girls HERO Center осигурява безопасно място за учене и игра

Съдържание:

Glasgow Boys and Girls HERO Center осигурява безопасно място за учене и игра
Glasgow Boys and Girls HERO Center осигурява безопасно място за учене и игра
Anonim

Новото съоръжение за момчета и момичета предоставя на децата в риск безопасно място да реализират своя потенциал

Образ
Образ

Какво е общото между Дженифър Лопес, Кени Роджърс и Дензъл Уошингтън? Всички те дължат успеха си отчасти на членството си в Клубовете за момчета и момичета на Америка, национална организация с нестопанска цел, която осигурява безопасни програми след училище за деца и тийнейджъри в цялата страна.

Благодарение на партньорството между Клуба на момчетата и момичетата на окръг Глазгоу-Барен и Жилищната администрация на Глазгоу, членовете на клуба имат ново, по-голямо пространство, което ще им даде инструментите да успеят в собствения си живот.

Подготовка за растеж

Партньорството беше естествено, предвид факта, че 76 процента от децата, обслужвани от Жилищната администрация, се обслужват и от Клуба за момчета и момичета.

Уместно нареченият HERO Center – съоръжение от 21 000 квадратни фута, което разполага с класни стаи, компютърна лаборатория, зала за игри и гимнастически салон, оборудван с клетки за вата, волейболни мрежи и две баскетболни игрища – дава клубът повече пространство за своите извънучилищни и летни програми. Продължава наследството за подпомагане на деца, започнато от основателите на клуба Руел и Нел Хученс.

„Това е грижовна, подхранваща и преподаваща ценности организация, в която младите хора получават това, от което се нуждаят, за да бъдат успешни в живота“, казва Боб Кери, председател на борда на директорите на клуба. „Клубът предлага начин да се обърне индивидуално внимание на децата, особено за оценките и домашните и просто да се представят по-добре в училищна ситуация поради начина, по който са проектирани програмите.”

Клубът обслужва деца на възраст 6-18 години чрез организирана атлетика, наставничество и образователни програми, които са достъпни и за семейства с ниски доходи.

На върха на своя клас

Според Патрик Гонс, един от първоначалните благодетели на клуба и постоянен шампион, BGC е помогнал на членовете си да повишат средните си оценки.

„Едно от нещата, с които най-много се гордея, са данните, които показват, че децата, които се запишат в Клуба за момчета и момичета и останат в програмата, имат средни оценки, които се повишават поне с една буква или още“, казва Гаунс.

„Това е важно, защото в щата Индиана, например, служителите разглеждат резултатите от четенето в трети клас, когато бюджетират за затвори, защото проучванията показват, че има връзка между процента на учениците, които четат под една трета - ниво на степен и броя на затворниците в бъдеще.”

Но по-важното е, че той казва, че програмите на клуба, като менторската програма Journey Into Manhood за мъже, учат децата на тези „меки умения“като добри обноски, рицарство, лидерство и сътрудничество.

„Бях наставник на млад мъж повече от три години и той се справя наистина много добре“, казва Кери. „Толкова се гордея с него. Той се концентрира, справя се добре в училище, в леката атлетика и просто проявява лидерски качества, които ще му служат добре в живота му.“

От създаването си през 2006 г., членовете на клуба се повишиха от около 25 на 285 на дневна база. Бързият растеж вдъхнови капиталова кампания за набиране на 5 милиона долара до края на 2014 г. По време на пресата групата беше събрала 4,2 милиона долара. Средствата ще помогнат за завършване на изграждането на кафене и кухня в новия център HERO.

Популярна тема