Бизнеси и работни места в Prattville, AL

Съдържание:

Бизнеси и работни места в Prattville, AL
Бизнеси и работни места в Prattville, AL
Anonim

Търговският бум в Prattville и Autauga County

Образ
Образ

Бърз поглед около Prattville и Autauga County – или, още по-добре, по-дълъг престой – изяснете защо регионът е сред най-бързо развиващите се общности в Алабама. Най-доброто в живота в южните предградия е изложено тук, от гостоприемни квартали и наградени училища до оживени фирми и красива природа. Високото качество на живот продължава да привлича търговски инвестиции и с това нови жители.

Бизнес предимства

Смесвайки чара на малкия град с градската близост, опциите за въздушен транспорт в региона включват Grouby Field в Prattville, който има 5400-футова писта за общата авиация. Регионалното летище Монтгомъри е само на 12 мили от Prattville, а международното летище Birmingham-Shuttlesworth предлага 120 ежедневни полета на около 75 минути път от дома. Достъпът до магистрала е отличен, като Interstate 65 минава покрай източния край на Prattville и се простира от крайбрежието на Персийския залив до югоизточно от Чикаго.

Продължаващ растеж

Според преброяването от 2010 г. Prattville се нарежда на второ място сред 20-те най-гъсто населени града в Алабама по нарастване на населението – почти 40 процента през последното десетилетие и повече. Въпреки че много жители все още намират професионална работа отвъд реката, оживената местна общност изобилства от възможности.

Най-големите работодатели

International Paper Co. създава индустриални и потребителски опаковъчни продукти. Съоръжението на компанията в Prattville наема около 600 работници.

Tenaska, една от най-големите компании за производство на енергия в САЩ, управлява електроцентрали в град Билингсли в окръг Отага.

Medline Industries, най-големият частен производител и дистрибутор на медицински консумативи в страната, отвори 350 000 квадратни фута, най-модерно разпределително съоръжение в Prattville през 2011 г., за да снабдява болници, старчески домове, хирургични центрове и агенции за домашни грижи в Алабама и северозападна Флорида.

На военния фронт базата на военновъздушните сили Максуел, в която работят около 15 000 активни и цивилни работници, е на около 13 мили от Пратвил.

Разнообразие на дребно

Prattville привлече големи национални търговци на дребно, като същевременно подхранва независима сцена за малък бизнес.

Марки като Target, Kohl's, Academy Sports + Outdoors, Home Depot, Lowe's, Hobby Lobby, Belk, JCPenney, Ross, T. J. Maxx и много други наричат Prattville дом.

Bass Pro Shops предлага просторно и добре оборудвано убежище за ентусиасти на открито. Магазинът включва ресторант и зали за срещи и предлага семинари за риболов с муха, лов и други популярни забавления на открито.

Междувременно традицията и търговията се пресичат в центъра на Пратвил, където два железарски магазина, магазин за хранителни стоки и много специализирани магазини правят историческия център на града забавно и удобно място за пазаруване.

Популярна тема