Предприемаческият дух е жив в Ашвил, Северна Каролина

Съдържание:

Предприемаческият дух е жив в Ашвил, Северна Каролина
Предприемаческият дух е жив в Ашвил, Северна Каролина
Anonim

Asheville процъфтява с творческа енергия, която едновременно подхранва и подхранва бизнеса

Образ
Образ

За поне един малък бизнес в Ашвил вдъхновението идва чрез онлайн маркетинг.

За друг произтича от офроуд колоездене.

Независимо от видовете компании – или дори от размера, по този въпрос – творческата енергия на Ашвил изглежда е ключова съставка в успеха на бизнес света на града. Изглежда, че има непрекъснато циркулираща атмосфера, в която предприемачите допринасят и се хранят от града.

„Едно от предимствата да бъдеш творческа компания в Ашвил е, че можем да бъдем по-креативни, отколкото можем да бъдем на други места“, казва Адриан Гордън, директор маркетинг и операции за JB Media Group, фирма за интернет маркетинг. „Бизнесът тук се интересува от нова креативност, нови идеи, от поемането на някои рискове и изследването на нови концепции. Ние наистина сме в състояние да им помогнем да разширят бизнеса си поради тяхното желание и това е само част от креативността, която е част от бизнеса в Ашвил.“

Подкрепа за бизнеса

Гордън познава нюансите на предприемачеството и стартиращите фирми в Ашвил. Преди да се присъедини към JB Media Group, тя помогна за разработването на иновативни програми за малки и средни компании като съветник и обучител в Центъра за развитие на малкия бизнес и технологиите. Един от нейните клиенти всъщност беше JB Media Group, която беше основана през 2011 г. от родения в Ашвил Джъстин Белем.

Тя вярва, че част от това, което прави Ашвил толкова привлекателен за нов и настоящ бизнес, е частта от подкрепата, която се намира тук.

„Когато имате бизнеси, които се появяват в подкрепа на предприемачеството, това ви дава усещането, че хората са готови да се ангажират с него“, казва Гордън. „Тук има много ресурси, организации с нестопанска цел и правителствени агенции, които да помогнат на бизнеса – всичко от консултанти до коуъркинг съоръжения до образователни програми. Всичко някак си се събра.”

Оживен град

Същото важи и за служителите в Industry Nine, сравнително нова компания, която произвежда както пътни, така и офроуд велосипедни гуми и главини за клиенти в САЩ и в 50 държави. Това е фирма, която намери Ашвил за идеалния дом.

„Голямата привлекателност за нашите служители е, че Ашвил предлага изключителни възможности на открито, особено за нашите служители да карат пътеки и пътища от световна класа“, казва Джейкъб Макгахи, оперативен мениджър за Industry Nine. „Това е съчетано с факта, че Ашвил има наистина оживена общност в центъра, със страхотни ресторанти, добро изкуство и оживена музикална сцена. Това ни позволява да привлечем служители, които са тук не само за работа, а защото искат да бъдат част от тази общност.“

Не само малките, „нишови“компании се възползват от енергията и интимността на Asheville.

Nypro, Inc., глобален производител на пластмаси със седалище в Клинтън, Масачузетс, и с местоположения в 15 страни, отвори завод в Ашвил поне отчасти заради позитивната атмосфера в града.

„С динамичен център, селски райони и изобилие от възможности за образование и развлечение, нашите служители могат да се стремят да разгърнат пълния си потенциал и да се насладят на живота, който са избрали да водят,“казва Джо Фрейтас, мениджър на завод за обекта на Nypro в Ашвил.

Популярна тема