Brookings, S.D. Надява се да бъде първият благоприятен за кърменето град

Съдържание:

Brookings, S.D. Надява се да бъде първият благоприятен за кърменето град
Brookings, S.D. Надява се да бъде първият благоприятен за кърменето град
Anonim

Brookings, S. D. Надява се да стане първият „приятелски настроен към кърменето“град в САЩ

Образ
Образ

Dr. Дженифър Андерсън от Brookings, S. D., е на мисия да отвори съзнанието на критиците на кърменето и да създаде благоприятни за кърменето градове в цялата страна.

Походът на Андерсън започва с преждевременното раждане на сина й, Уинтър, през 2014 г., когато тя се изправя пред предизвикателството да кърми успешно бебе в интензивното отделение за новородени. Андерсън успя, но предизвикателствата не спряха дотук.

„Има много усилия, насочени към подобряване на започването на кърмене в болницата, но за много жени истинското предизвикателство идва, когато отпускът по майчинство приключи и майките се върнат на работа и са активни в своите общности,“казва Андерсън, асистент в катедрата по комуникационни изследвания и театър на държавния университет на Южна Дакота. „В този момент жените понякога нямат времето, пространството, уединението и защитите, от които се нуждаят, за да изпомпват кърма по време на работното време. Освен това много жени не се чувстват комфортно или добре дошли да кърмят на обществени места из града.“

Изкореняване на бариерите пред кърменето

Бариери пред кърменето съществуват в градовете в цялата страна, но за да доведе до промяна, Андерсън осъзна, че трябва да започне у дома. Заедно с колегата си, д-р Ребека Куел, тя кандидатства за субсидия за иновации на общността от Фондация Буш, за да разработи рамката за създаване на благоприятен за кърменето град.

„Създадохме екип, наречен „Брукингс подкрепя кърменето“, който включва заинтересовани страни от здравната система на Брукингс, Щатския университет на Южна Дакота, Търговската камара на района на Брукингс и екипа за обучение и подкрепа за кърменето, или BEST,” Андерсън казва. „Нашият екип имаше късмета да получи субсидия за иновации на общността от Фондация Буш за 73 721 долара. Финансирането ни позволи да използваме подход, базиран на общността, за разработване на уникални, устойчиви решения, за да превърнем Брукингс в благоприятен за кърменето град.“

Екипът установи, че въпреки че много местни фирми казаха, че искат да подкрепят кърмещи майки, те признаха, че не знаят как. Членовете на екипа събраха представители на бизнеса и кърмещи майки за фокус групи, за да обсъдят предизвикателствата и възможностите. След това те разговаряха с няколко обществени организации за това как да осигурят подкрепа за кърменето на работа и в цялата общност.

„След това проведохме безплатно събитие за разговор в цялата общност, където заинтересованите заинтересовани страни обсъдиха проблема, обмислиха подходи и генерираха потенциални стъпки за действие“, казва Андерсън.„Следващата стъпка ще бъде провеждането на среща „Следващи стъпки“, където членовете на общността ще поемат факлата и наистина ще започнат да прилагат тези решения.“

Създаване на благоприятни за кърменето градове

Може да попитате как изглежда благоприятен за кърменето град?

„Първо, благоприятен за кърменето град означава цялостна подкрепа за кърмещите майки от момента на раждането на бебето им, през целия им сезон на изпомпване (или изцеждане на мляко) на работа и във всичките им дейности наоколо град,” обяснява Андерсън.

Това означава, че работните места имат официални, ясно съобщени политики, които предоставят на кърмещите служители достатъчно време и пространство за изцеждане на кърма. По същия начин обществените места като фирми, паркове, църкви и центрове за събития ясно показват, че публичното кърмене е приветствано и/или че има частни зони за кърмене. Освен това майките трябва да се чувстват свободни да кърмят бебетата си без дискриминация.

„В благоприятен за кърменето град бих очаквал да видя много майки, които кърмят децата си на обществени места, и че тези майки ще изпитат или неутрални, или положителни реакции към това“, казва Андерсън.

Въпреки че общественото кърмене е нормално и вече е прието в някои градове, Андерсън вярва, че Брукингс ще бъде първият град, който ще има цялостна система за подкрепа на работното място, която екипът на Brookings подкрепя кърменето препоръчва.

„Ясното установяване на подкрепа за публично кърмене, като например със знак или стикер на прозореца, може да изглежда като ненужна стъпка за бизнеса, който вече подкрепя общественото кърмене. Но много кърмещи майки и членове на общността просто не знаят, че е добре да кърмите на всяко обществено място“, казва Андерсън. „Ключът е в ясната, открита комуникация, която отговаря на нуждите на общността, като същевременно установява недвусмислена подкрепа за кърмещите майки на работното място и в общността.”

Brookings вече получава запитвания от други градове, които искат да знаят как да направят своите общности благоприятни за кърменето. Екипът на Brookings подкрепя кърменето се надява Brookings да бъде модел за предоставяне на подкрепа за кърмене в цялата страна.

„Кърменето на недоносения ми син беше една от най-големите радости в живота ми“, казва Андерсън. „Искаме всяка жена да има подкрепата, от която се нуждае, за да поеме по пътя на кърменето и да продължи, докато тя и нейното бебе са готови да спрат. И искаме да видим цели общности да работят заедно, за да подкрепят тези усилия.”

Популярна тема