Нов законопроект ще позволи на градовете да създават обществени интернет услуги

Нов законопроект ще позволи на градовете да създават обществени интернет услуги
Нов законопроект ще позволи на градовете да създават обществени интернет услуги
Anonim

Sen. Кори Букър казва, че инвестициите, ръководени от правителството, са създали интернет на „първо място“

Образ
Образ

Само си представете, ако имаше друг избор при избора на доставчици на интернет услуги – такъв, който не е в бизнеса само за печалба. Вашият избор може да изглежда нещо като – Comcast, Verizon, AT&T или град _____. Точно така, градовете скоро могат да предложат обществени алтернативи на големите интернет доставчици. Ще е необходим акт на Конгреса, буквално, за да стане това. По-конкретно, това ще изисква изменение на националния закон за телекомуникациите, за да се случи това.

Sen. Кори Букър (D-N. J.) представи законопроект, наречен Закон за широколентовия достъп на общността, който ще блокира всяка държава от създаването на разпоредби или законодателство, които биха ограничили общините да предоставят своя собствена интернет мрежа, според множество източници. Букър каза пред Washington Post, че повече градове трябва да се стремят да бъдат като Чатануга, Тенеси, където жителите могат да получат широколентови планове, които включват скорост на изтегляне до 1 гигабит в секунда за $70 на месец. Интернет системата на Chattanooga е достъпна за всеки дом и бизнес в града (повече от 150 000 структури). Използвайки нарастваща оптична мрежа, широколентовите скорости на града могат да бъдат 200 пъти по-високи от текущата средна за страната. Градските лидери виждат тази инвестиция като начин за привличане на предприемачи, създаване на работни места и предоставяне на равен достъп до интернет на всички жители.

В момента 20 щата имат закони или разпоредби, които забраняват на градовете да изграждат свои собствени широколентови мрежи и да предоставят на жителите интернет услуги. Служители на Netflix написаха в документ до Федералната комисия по комуникациите, че това „вреди на целия интернет заедно с тези граждани“в необслужвани или недостатъчно обслужвани райони. Уилсън, Северна Каролина, която също предлага високоскоростна интернет услуга на жители и фирми, поиска от федералното правителство да отмени ограниченията, наложени от държавните лидери върху техния общински широколентов достъп – Greenlight. Wilson предлага на жителите интернет пакети, които започват от $34,95 на месец за до 40Mbps и 1Gbps за $104,95.

Законопроектът на Букър идва, след като президентът Обама призова FCC да използва съществуващите си правомощия, за да отмени държавните ограничения, които пречат на градовете да изграждат свои собствени широколентови мрежи. Междувременно републиканците както в Камарата на представителите, така и в Сената настояват за нови правила за неутралност на мрежата, които ще намалят надзора върху интернет от FCC, който трябва да се произнесе през февруари как ще регулира интернет доставчиците, за да гарантира, че няма да блокират потребителите от определени уебсайтове или избирателно ниски скорости на изтегляне. Някои от най-големите доставчици на широколентов достъп в страната смятат, че подобен план би дошъл с ненужни регулации по въпросите на ценообразуването и начина на управление на мрежите.

Популярна тема