Службата за иновации в Южна Каролина насърчава технологичното предприятие

Съдържание:

Службата за иновации в Южна Каролина насърчава технологичното предприятие
Службата за иновации в Южна Каролина насърчава технологичното предприятие
Anonim

Щатските и местните организации на Южна Каролина създават среда, която привлича технологично ориентирани компании за диверсификация и растеж на икономиката на щата.

Парк на знанието Южна Каролина
Парк на знанието Южна Каролина

Готините компании са горещи в Южна Каролина. Щатът е дестинация за иновации, създаваща нови компании в такива пробивни области като информационните технологии, енергетиката и биотехнологиите. А подпомагането на растежа на тези предприемачески компании изисква интегрирана мрежа за поддръжка, дълбок резервоар от ресурси и ангажираността на държавата към иновациите.

Един пример за този ангажимент са 2,4 милиона долара в съвпадащи безвъзмездни средства, предоставени от държавата в началото на 2014 г. на квалифицирани организации с проекти, насочени към привличане на високотехнологични компании с висок растеж. Програмата за безвъзмездни средства е част от цялостен план за иновации, разработен от Министерството на търговията на Южна Каролина и доведе до създаването на неговия Служба за иновации.

„Нашата основна цел е да подкрепим тези родни, високотехнологични компании с висок растеж в щата. За да направим това, трябва да създадем екосистема, която е в подкрепа на предприемачи и стартиращи фирми и базирани на технологии компании“, казва Ейми Лав, директор на Службата за иновации.

Финансиране на бъдещето

Четиринадесет организации, представляващи 11 различни окръга, получиха безвъзмездни средства до $250 000 за проекти, вариращи от CODEcamp в Чарлстън, програма за обучение и наставничество в областта на техническите умения, до сътрудничество в общността, като иновациите на Rock Hill's Knowledge Park Innovation Център.

„Искаме да ангажираме и образоваме хората от нашата общност за новите възможности, които са там“, казва Стивън Търнър, директор по икономическо и градско развитие за Rock Hill. „Искаме да ги запознаем с идеята за предприемачество и притежаване на собствен бизнес. и наличните ресурси за подпомагане на това.“

Градските лидери преобразуват район на бивша текстилна фабрика между центъра на града и университета Уинтроп в многофункционален парк на знанието. Проектът включва стотици милиони частни и публични инвестиции, които ще превърнат центъра на Rock Hill в дестинация за високотехнологични компании, резиденции, магазини, ресторанти и места за забавление.

Иновационният център е един от няколкото компонента на Парка на знанието. Друг компонент, Технологичният инкубатор в Парка на знанието, е съвместно усилие с университета Клемсън за приемане на предприемачески идеи и подпомагане на тяхното прерастване в успешен бизнес.

Готините компании се нагряват

Компании като SPARC, доставчик на технологични услуги, и Echovate, разработчик на софтуер за управление на човешки ресурси, са блестящи примери за видовете бизнеси, базирани на знанието, които Южна Каролина иска да разрасне и привлече. И двете компании са членове на Charleston Digital Corridor, инкубатор в центъра на Чарлстън за стартиращи софтуерни компании. През 2013 г. списание Inc. нарече SPARC 14-тата най-бързо развиваща се компания в страната.

SPARC е основана през 2009 г. само с няколко членове на екипа и един проект.

„Наехме нашия 200-ти служител през юли 2014 г. и работим по множество проекти в множество бизнес звена,“казва Чад Норман, маркетинг директор на SPARC. „По-специално Южна Каролина и Чарлстън подкрепят много бизнеса в технологичния сектор. Южна Каролина разбира, че инвестицията в работни места в икономиката, основана на знанието, ще даде на нашия щат бъдещо предимство чрез култивиране на високоплатени работни места с високо качество на живот, за да привлече и задържи жителите.”

Innovate Anderson, публично-частно партньорство в Anderson използва своята безвъзмездна помощ, за да помогне за финансирането на изграждането на e-Merge @ the Garage, изоставен паркинг гараж, превърнат в бизнес инкубатор. Съоръжението от 10 000 квадратни фута ще служи като пространство за творчество и обучение за стартиращ бизнес.

“E може да означава Electric City. E означава предприемачество. E означава вълнение“, казва Майк Панаско, президент на Innovate Anderson, за името на проекта. „За Андерсън това добавя друго измерение към това, което вече правим, за да насърчим икономическото развитие в окръга – създаване на работни места, насърчаване на нови бизнеси да се намират тук и подпомагане на съществуващите бизнеси да растат.“

Проектът Anderson е доказателство за ангажимента на държавата да развива повече високотехнологични компании в рамките на съществуващите основни индустрии на държавата – компании като базираната в Колумбия RhythmLink International, която произвежда и разпространява медицински устройства за наблюдение като електроди. Основана през 2002 г. от невродиагностични техници и инженери, компанията обяви разширяване на стойност $1,4 милиона през 2014 г., което се очаква да създаде около 50 нови работни места.

„Работните места в сектора, базиран на знанието, идват с голяма данъчна основа и това помага на всяка местна общност, където технологичен стартъп пуска корени“, казва Норман от SPARC. „Освен това хората в областта на технологиите имат голяма склонност да стартират свои собствени компании, което продължава да разраства този жизненоважен сектор.“

Популярна тема