Производителите процъфтяват в Южна Каролина

Съдържание:

Производителите процъфтяват в Южна Каролина
Производителите процъфтяват в Южна Каролина
Anonim

Южна Каролина е лидер в производството благодарение на компании като Boeing, BMW и Michelin.

Magna International Южна Каролина
Magna International Южна Каролина

Франк Ървин рисува кръг върху карта, за да обясни защо престоят в Южна Каролина е толкова важен за неговата компания. „Трябва да сте в кръга „точно навреме“, казва Ервин, мениджър по правителствени въпроси в Magna International, глобален доставчик на автомобилни компоненти. Близостта до пазарите е една от причините Южна Каролина да е признат лидер в производството в широк спектър от сектори, от производството на автомобили и аерокосмическата индустрия до преработката на храни и фармацевтичните продукти.

Други фактори включват интегрирана транспортна мрежа, пристанище Чарлстън, наличие на квалифицирана работна сила, координирани програми за обучение и про-бизнес среда. Тези качества привличат бизнес инвестиции и нови работни места в държавата в рекорден брой. Boeing, например, има близо 340 доставчици в Южна Каролина и харчи повече от $240 милиона за покупки от доставчици и продавачи в щата.

Международните производители растат

Toray Industries Inc., базиран в Токио доставчик на Boeing, който произвежда въглеродни влакна, изгражда единственото си консолидирано производствено съоръжение в Северна Америка в окръг Спартанбърг. Компанията ще инвестира 1 милиард долара през следващото десетилетие и очаква да създаде 500 работни места. Industries Inc., базиран в Токио доставчик на Boeing, който произвежда влакна, текстил, пластмасови смоли, филми и въглеродни влакна, изгражда следващото си съоръжение в окръг Спартанбург. Компанията ще инвестира 1 милиард долара през следващото десетилетие и очаква да създаде 500 работни места. E&I Engineering Ltd., компания, притежавана от Ирландия, която предоставя решения за разпределителна апаратура и електроразпределение в Обединеното кралство и Европа, планира да инвестира 17 милиона долара, за да установи първите си операции в САЩ в окръг Андерсън. Очаква се инвестицията да създаде 250 работни места през следващите пет години. Trelleborg Wheel Systems, производител на гуми за офроуд, избра окръг Спартанбург за своя първи завод в Северна Америка.

Заводът ще произвежда радиални гуми за селскостопанска техника. Trelleborg инвестира 50 милиона долара в съоръжението и очаква да създаде приблизително 150 работни места до 2018 г. Германският автомобилен производител BMW разширява своя завод в Спартанбург за пети път с инвестиция от 1 милиард долара, която се очаква да създаде 800 нови работни места. Разширението ще увеличи производствения капацитет до 450 000 превозни средства годишно – от 350 000 годишно – и ще направи завода с най-голям капацитет в глобалната производствена мрежа на BMW до края на 2016 г. Благодарение на присъствието на производители като Michelin, Bridgestone и Continental, Южна Каролина е наречена столицата на гумите в САЩ, добавяйки към списъка с 10-те най-добри производители на гуми. Базираната в Сингапур Giti Tire създава производствено съоръжение в окръг Честър, което ще бъде първият завод на компанията в Северна Америка.

Giti очаква да инвестира $560 милиона и да създаде 1700 работни места през следващото десетилетие. Растежът на световно признати производители в Южна Каролина генерира увеличени инвестиции и разширения от множество компании, които са част от тяхната верига за доставки. Magna International има голямо присъствие и в Южна Каролина. Базираната в Канада компания има 315 производствени операции и 87 центъра за разработка на продукти, инженеринг и продажби в 29 страни – четири от които са в щата Палмето. Съоръженията на компанията в Грийнвил, Гриър, Спартанбърг и Пиемонт са важни доставчици за бързо развиващата се автомобилна индустрия на Югоизток. Заедно съоръженията наемат 1700 работници.

Близо до клиентите

По-голямата част от производството на Magna International в Южна Каролина отива за BMW в Спартанбърг, Mercedes-Benz в Алабама, Kia в Джорджия и Volkswagen в Тенеси, всички удобно в кръга на Ervin точно навреме. „Искаме да бъдем възможно най-близо до клиентите си“, казва Ървин. „Където го продаваме, там го изграждаме.“Ървин казва, че ангажиментът на правителствените служители на всички нива към успеха на създателите на работни места насърчава бизнеса да инвестира в Южна Каролина.

„Голяма част от това е резултат от бизнес климата в Южна Каролина, законодателния климат и губернатор, който разбира бизнеса“, казва той. Kiswire, основен производител на стоманено въже за производството на гуми, също се разраства в Южна Каролина. Базираната в Корея компания инвестира 45 милиона долара в две фази на разширяване в окръг Нюбъри, където създава 75 нови работни места. Съоръжението е втората фабрика на Kiswire в окръг Нюбъри.„Стратегическото местоположение на Южна Каролина, квалифицираната работна сила и нарастващото присъствие на международни производители на гуми направиха това решение лесно, казва Дейвид Миник, президент и главен изпълнителен директор на Kiswire. „Постигнахме голям успех с първия си завод и работната сила.“

Други причини за добавянето на второто производствено съоръжение включват присъствието на множество производители на гуми в рамките на един ден с кола. „Това помага за логистичните разходи“, казва Миник. „Ние доставяме всеки производител на гуми в САЩ и ще доставяме повечето нови заводи за гуми, които се изграждат в САЩ.“

Прочетете как селските райони привличат производители в Южна Каролина.

Популярна тема