Южна Каролина предлага големи възможности за малкия бизнес

Съдържание:

Южна Каролина предлага големи възможности за малкия бизнес
Южна Каролина предлага големи възможности за малкия бизнес
Anonim

Предприемачите от Южна Каролина постигат успех с помощта на държавни и местни програми.

Южна Каролина
Южна Каролина

Когато търсеше място, където да разположи начинаещия си бизнес, Милуоки, Wisc., роденият Джеймс Джордън обмисли няколко югоизточни горещи точки, включително района на Роли-Дърам, Шарлот и Атланта.

Джордън в крайна сметка избра Грийнвил, защото видя качеството на живот, потенциала за растеж и възможностите в града като подходящи за него, семейството и бизнеса му.

„За мен всичко започна в кметството на [Грийнвил] и доведе до държавната сграда“, казва Джордан, чиито JCC General Contractors са специализирани в обновяване на търговски интериор.„Когато започнах да говоря с хора от Министерството на търговията, отношението беше много прогресивно, което означава, че хората ни канеха и ни насърчаваха да преместим бизнеса си тук. Едно е да насърчаваш с думи, но също така видях хора да предприемат действия – представяйки ни и помагайки ни да видим на какви врати можем да почукаме.“

Министерството на търговията на Южна Каролина се ангажира да помага на малките предприятия да растат и да процъфтяват, от организиране на мрежови събития и запознаване на стартиращи фирми с източници на финансиране до предоставяне на бизнес консултации. Програмата Buy South Carolina на отдела помага на малкия бизнес да намери нови клиенти, като свързва по-големи компании с доставчици и доставчици в щата.

Wheels of Fortune

Друга трансплантация в Грийнвил, Boyd Cycling, се превърна във водещ производител на колела за велосипеди. Собствениците Бойд и Никол Джонсън се преместиха в Грийнвил през 2006 г., защото районът беше добро място за тренировки на Бойд – състезателен велосипедист. Тъй като интересът към колоезденето нараства, двойката решава да направи велосипеди и колела и да ги продава онлайн. Днес компанията наема 12 работници, партнира си с местни магазини за велосипеди и изнася колелата си, които са произведени от въглеродни влакна и сплави, по целия свят.

„Общността на колоезденето тепърва започва тук и лидерите на общността са ангажирани с колоезденето и включването му като част от качеството на живот“, казва Никол Джонсън. „Предприемачеството е толкова важно за държавата, за да помогне за създаването на работни места и да предложи възможности за хората. Наистина е добре да има лидери и организации, ангажирани с развитието на общността и подобряването на качеството на живот.“

Бизнес успех

Търговската услуга за рециклиране на Нанси Огбърн Tomato Palms възникна от състрадание след прочитане на статия за бездомник, който събира алуминиеви кутии, за да плати за социални услуги. Огбърн прекарва следващите няколко седмици, обаждайки се на фирми в родния си град Ирмо, като ги моли да дарят празните си кутии, за да съберат пари за бездомните в града. Те се съгласиха, но попитаха дали Ogburn може да помогне с всичките им нужди от рециклиране.

Онлайн търсене на комерсиално рециклиране я доведе до Службата за маркетинг и развитие на рециклирането към Министерството на търговията, където тя получи повече информация за нуждите на бизнеса от рециклиране и беше представена на други лидери в индустрията. Огбърн подписа първия си търговски клиент през 2008 г. и днес тя обслужва повече от 130 бизнеса в четири окръга.

Друга история на успеха е Spartina 449, компания от остров Хилтън Хед, която проектира и продава луксозни чанти, бижута и аксесоари. Компанията има 40 служители на пълен работен ден и е включена в списъка на Inc. 5000.

„Ние живеем и работим в района на Lowcountry в Южна Каролина, който е вдъхновение за нашето име,” казва президентът и творчески директор Кей Стенли. „Спартина е блатна трева, която расте по крайбрежието, и 449 беше партидният номер на нашата къща, която построихме, когато съпругът ми Кърт и аз се преместихме за първи път в Южна Каролина.”

Днес продуктите на Spartina 449 се продават онлайн и в 1500 луксозни магазина за търговия на дребно в САЩ, Австралия, Япония, Канада и Карибите. Има и централен магазин на Spartina 449 в Bluffton, плюс компанията проектира персонализирани продукти за търговски клиенти. Например, Spartina 449 току-що произведе персонализирана линия чанти за Pebble Beach Golf Links в Калифорния.

„Няма по-добър щат за живеене и работа от Южна Каролина, до голяма степен поради разнообразната природна красота“, казва Стенли. „Ние сме базирани [близо до] водата и плажовете, а съпругът ми и аз също имаме дом в Салем, Южна Каролина, в подножието на планините Блу Ридж.“

Място на масата

Едуард Мюлер, собственик на Carolina Gumbaya в Норт Мъртъл Бийч, замени корпоративния живот с предприемачество, когато започна да продава замразените си морски дарове бамбо на местни ресторанти и търговци на дребно. От началото си през 2013 г. Мюлер казва, че бизнесът му се е увеличил повече от два пъти, кулминирайки в сделка за дистрибуция с най-голямата верига за хранителни стоки в страната.

Мюлер дори преговаря с кабинета на губернатора за определяне на гумбо като официално държавно ястие, което според него ще „отвори друг път за доходи за бизнеса в целия щат.“

„Колкото повече бамбо продаваме, толкова повече ориз се продава и толкова повече бамя се продава от фермерите, които го отглеждат, и това помага за подкрепа на икономиката“, казва Мюлер. „Не се опитвам да направя това за себе си. Ако е голям, тогава получавам парче от големия пай, което е по-добре от голямо парче без пай.“

Джордан е съгласен. „Моята представа за бизнеса винаги е била, че това е отборен спорт; това не е само индивидуално нещо“, казва той. „Екипът наистина се обедини с нас, за да постигнем целите си.“

Популярна тема