Производители на храни в Smithfield, NC

Съдържание:

Производители на храни в Smithfield, NC
Производители на храни в Smithfield, NC
Anonim

Местните производители на храни в Смитфийлд, Северна Каролина включват The Pound Cake Co., Johnston County Hams, Ginny O’s Cheese Rings Inc. и др.

The Pound Cake Company в окръг Джонстън, Северна Каролина
The Pound Cake Company в окръг Джонстън, Северна Каролина

Смитфийлд и околностите на окръг Джонстън имат разнообразна и вкусна култура на хранене – и дори и да не живеете тук, можете да опитате. Редица местни предприемачи произвеждат хранителни продукти, които се разпространяват и продават в цялата страна.

The Pound Cake Co

На Ян Матюс-Ходжис отне 12 години, за да разработи перфектната рецепта за паунд кейк, но усилията й си струваха чакането. Днес нейната Pound Cake Co., намираща се в Бенсън, е представена в списания, включително Southern Living, и произвежда хиляди „истински паунд кейкове“, направени само с четири съставки: масло, яйца, захар и брашно. Бизнесът бързо прерасна от търговия на дребно в търговец на едро.

„Когато отхапете нашата паунд кейк‚ усещате много ясен вкус на масло и захар“, казва Матюс-Ходжис. „В тази индустрия е останало много малко ръчно изработено. Но нашият наистина е.”

The Pound Cake Co. се помещава в бившето кафене на началното училище Benson и наема около 20 пекари на пълен и непълен работен ден. Заедно те произвеждат торти на стойност между 5 000 и 6 000 паунда за поръчки за Свети Валентин и Великден и повече от 10 000 по време на празниците.

Johnston County Hams

Smithfield's Johnston County Hams произвежда апетитни селски шунки, нарязани на спирала медени бутове, пушена пуйка, прошуто и сушен и пушен с хикори бекон.

„Нашите селски шунки остаряват повече от повечето. Ние използваме по-дълъг процес на втвърдяване“, казва Руфъс Браун, „Cure Master“и управител на завод в Johnston County Hams.

Johnston County Hams е основана през 1946 г. от жителя на Смитфийлд Ричард Едмънсън‚ който е собственик на бизнес с търговски шкафове за фризери. Но едва през 1967 г., когато бащата на Браун, Джеси, се присъедини към бизнеса, шунката започна да изхвърча от рафтовете на магазините.

„Доведоха баща ми от Вирджиния да бъде управител на завода‚ и той промени процеса на втвърдяване‚“обяснява Браун. „Това наистина обърна нещата.“

Джеси Браун почина през 1996‚, но Руфъс продължи наследството си да произвежда ароматни шунки.

„Много компании за шунка изчезнаха, така че сега това е занаятчийска търговия“, казва той. „Втвърдяването е уникален процес.“

Шунките от окръг Джонстън са представени в публикации като Esquire и Southern Living ‚ и Men’s Journal ги посочи сред своите „100 най-добри неща за ядене в Америка.“

Шунките се продават онлайн, както и на специализирани пазари, деликатеси и каталози. Компанията също така управлява магазин за търговия на дребно, наречен Smithfield’s Ham Shop, който продава шунка и гурме хранителни продукти като конфитюри, желета, фъстъци, шоколади, сламки за сирене и кафе.

Пръстените със сирене на Джини О

През 1850 г. прабабата на Джини Джонсън приготвя необикновено вкусни пръстени със сирене от прости съставки – брашно, сирене чедър, маргарин и подправки.

И така, когато приятелката на Джонсън търсеше домашно приготвени сламки за сирене, които да продава в магазина си за подаръци в Рали, Джонсън изрови 150-годишната рецепта на семейството си и приготви няколко партиди. Скоро тя печелеше достатъчно от тях, за да се пенсионира по-рано от работата си на летище Роли, за да стартира своя бизнес, Ginny O’s Cheese Rings Inc., в Селма през 2003 г.

„Работих на самолети през деня и пекох кръгчета със сирене, когато се прибрах вкъщи в 2 сутринта“, казва тя.

Днес одобрените от Опра закуски все още се правят пресни по поръчка, въпреки че машината й позволява да върти между 25 000 и 30 000 пръстена на ден.

Carolina Packers Inc

В Смитфийлд Carolina Packers Inc. произвежда висококачествени хот-дог с марка Bright Leaf, болоня, пушена наденица и пикантен Red Hots – по-къс и по-дебел от хот-дог, с нотка топлина.

„С хот-дога сме най-известни,” казва Джими Бътлър, мениджър продажби на Carolina Packers Inc. „Това е уникална смес от билки и подправки, която прави нашите хот-дог специални и имат наполовина по-малко мазнина от другите хот-доги на пазара.“

Прочетете за повече местна храна в Smithfield, NC.

Популярна тема