Художествени галерии, картини в Smithfield, NC

Съдържание:

Художествени галерии, картини в Smithfield, NC
Художествени галерии, картини в Smithfield, NC
Anonim
Обществената библиотека на окръг Джонстън и Смитфийлд включва офорти на Луис Ор, представящи забележителности на Северна Каролина
Обществената библиотека на окръг Джонстън и Смитфийлд включва офорти на Луис Ор, представящи забележителности на Северна Каролина

Докато се очаква разнообразие от изящни изкуства в големите градове, сравнително малките общности в окръг Джонстън предлагат някои изключителни колекции, от класове по изкуство в малки зали до разнообразни, големи колекции на изкуство до бляскав музей, посветен на Golden Възрастна холивудска звезда.

Колекция Луис Ор

Обществената библиотека на окръг Джонстън и Смитфийлд показва зашеметяваща колекция от оригинални гравюри на прочутия Луис Ор, който е създал 51 творби между 1939 и 1951 г., изобразяващи най-добрите забележителности на щата. Пълната колекция на библиотеката е била внимателно съхранявана в продължение на десетилетия, откакто е придобила произведенията за 3 000 долара в началото на 60-те години на миналия век. Колекцията, която сега се оценява на около 60 000 долара, вдъхнови скорошно усилие да се съберат необходимите над 9 000 долара, за да се оформят гравюрите с помощта на консервационни техники и да се направят достъпни за обществено гледане.

„Публиката е изумена от красотата на работата на Ор“, казва Маргарет Маршал от библиотеката. „Но мисля, че това, което може да постави хората на ръба, е да разберат какво е включено в невероятно сложния занаят на офорта.“

Тя казва, че цялата колекция все още не е окачена и някои може да бъдат заети на Johnston Community College и други правителствени сгради за кратки представления, преди да бъдат окачени изцяло в библиотеката.

Картини на Ава Гарднър

Музеят на Ава Гарднър в Смитфийлд притежава богата селекция от артефакти на покойната актриса, израснала в окръг Джонстън. Най-голямото привличане може да са нейните красиви екранни костюми, особено черна вечерна рокля от филма The Great Sinner, според бившия куратор Тод Джонсън. Интригуваща част от цялостната колекция са многото нейни портрети, създадени от холандския художник Берт Пфайфър.

„Той започва да рисува Ава Гарднър от кадри от филми като много млад през 1948 г.“, казва Джонсън. „Той никога не я е срещал, но е продължил да рисува нейния портрет повече от 50 години, използвайки рекламни снимки и други изображения.“

Самата Гарднър оцени високо работата на Пфайфър, тъй като три от неговите портрети висяха в дома й в Лондон преди смъртта й през 1990 г.

Изкуства във висшето образование

Галерия Frank Creech в Johnston Community College носи името си от бивш член на факултета и излага творби на местни и регионални художници, както и творби на студенти. Бил Грегъри, член на факултета по изкуства, казва, че набират художници чрез връзки и приятелства между персонала на колежа и студентите, както и регионални художници. Последното шоу за всеки семестър подчертава работата на студентите, включително 2- и 3D работа, керамика, скулптура и инсталации.

„Хубавото е, че сме точно там с класната стая и всичко е отворено. Посетителите могат да влязат направо и да намерят начин да участват, ако искат“, казва Грегъри. „Ако се интересувате от рисуване, заповядайте за деня – може би ще решите да вземете курс.“

Дърво, стъкло и други

Няколко малки галерии показват и продават произведения на художници. Barbara A. Keen Studio във Four Oaks, Северна Каролина споделя прекрасните витражи и картини на художника. Обикновено е отворен от 10 до 17 часа. през седмицата. Кийн основно работи по поръчка. Галерия Boon Hill в Принстън очарова с верижен трион и дърворезби, от очарователни мечки до изящни изображения на индианци и други, с цени, базирани на сложността на работата.

Тези, които желаят да посещават уроци или да купуват от местни художници, трябва да разгледат River City Arts в Smithfield, Eye of the Eagle Art Center в Clayton, който се намира в дом от около 1856 г. и предлага студентски работи за продажба, и Рамкиране и изкуство под прав ъгъл, с селекция от произведения на местни художници от Северна Каролина, налични за закупуване.

Популярна тема