Mother Earth Brewing в Кинстън, Северна Каролина

Mother Earth Brewing в Кинстън, Северна Каролина
Mother Earth Brewing в Кинстън, Северна Каролина
Anonim

Научете как пиенето на бира в Mother Earth Brewing в Кинстън, Северна Каролина може да помогне за спасяването на планетата.

Mother Earth Brewing в Кинстън, Северна Каролина
Mother Earth Brewing в Кинстън, Северна Каролина

Може да звучи мрачно, но любовта е това, което започна Mother Earth Brewing в Кинстън, Северна Каролина. Трент Муринг и Стивън Хил, основателите на пивоварната, споделят любовта към домашно отглежданите зеленчуци и ръчно изработената бира. Те станаха още по-близки, когато Муринг се ожени за дъщерята на Хил. Скоро разговорите за семейни рецепти за пивоварство се превърнаха в тестове за вкус, пътувания до бирени фестивали и в крайна сметка бизнес план.

Дългогодишни органични градинари и запалени любители на открито, те знаеха от самото начало, че изграждането и поддържането на бизнес с ниско въздействие е задължително – толкова важно, колкото и приготвянето на страхотна занаятчийска бира или даването на тласък на центъра на Кинстън.„Чувствахме, че това е част от цялата ни концепция и това, което искахме да направим“, казва Хил. „Това, което е добро за околната среда, е добро и за нас.“

Ангажиментът на някои фирми към околната среда може да спре до биоразградими кутии за изнасяне. Но новата компания Mother Earth Brewing на Hill and Mooring стана зелена по всякакъв начин. Като за начало те избраха да рехабилитират стара сграда в центъра, като в процеса използват повторно желязо, стомана, тухли и други материали. боя? Ниско съдържание на ЛОС. Килим? Рециклирани влакна. Изолация на тавана? На соева основа. Възобновяемите дръжки за кранове са направени по поръчка от бамбук.

Тяхната охладителна система без фреон охлажда с гликол. Тоалетните са "един нагоре, един надолу" спестяващи вода; бойлерът загрява при поискване, спестявайки енергия. Предвидена е цистерна за осигуряване на вода за озеленяване. Използваното зърно се дава на фермери, които го използват за вкусна храна за добитък – с изключение на това, което се превръща в екологичен сапун. Особено интересна е изолацията от син джинс, използвана в стените. Въпреки че е по-скъпа от обикновената изолация от фибростъкло, тя е значително по-лесна за околната среда и по-здравословна за хората – и има друго предимство.

„Докато строехме трябваше да сменим покрива тук. Валя дъжд и цялата изолация от сини джинси се намокри“, казва Муринг. „Обадихме се във фабриката и попитахме „Какво ще правим сега?“Оказа се, че всичко, което трябваше да направим, беше да го окачим на въже за пране, за да изсъхне.“

Майката Земя също инсталира слънчеви панели на покрива на сградата, които генерират достатъчно електричество, за да работи стаята с чешми.

Научете повече за културата на хранене в Кинстън.

Популярна тема