Gresham, OR Превръща отпадъците в енергия

Съдържание:

Gresham, OR Превръща отпадъците в енергия
Gresham, OR Превръща отпадъците в енергия
Anonim

Градската пречиствателна станция за отпадъчни води се превърна от потребител на енергия в производител на енергия

Образ
Образ

Град, отдавна известен със своята страстна ангажираност към устойчивостта на околната среда, току-що постигна основна цел в своя визионерски план за енергийна независимост.

Веднъж най-големият потребител на електроенергия в града, от пролетта на 2015 г. съоръжението за пречистване на отпадъчни води в Грешам, Орегон, произвежда цялата си собствена енергия, първата енергийно независима пречиствателна станция за отпадъчни води в северозападната част на Тихия океан и само второ в САЩ. Очаква се модернизираният завод да спести на града 500 000 долара годишно и да генерира 250 000 долара годишно приходи, събрани от рециклиране на мазнини, масла и греси.

Проектът за пречиствателна станция печели награда

„Това е голямо постижение. Планираме и изпълняваме това в продължение на 10 години с нашия партньор Energy Trust“, казва говорителят на града Уенди Лоутън. Energy Trust of Oregon, организация с нестопанска цел, която помага на общностите да пестят енергия и да генерират възобновяема енергия, спечели 2014 г. награда за държавно лидерство в чистата енергия от Алианса на държавите за чиста енергия за техническата си помощ и паричните стимули за проекта.

Целта Net Zero беше плод на въображението на старши инженер на пречиствателна станция за отпадъчни води Алън Джонстън, който намери незабавна подкрепа от градския съвет, който продължи да подкрепя проекта дори когато членовете на съвета се промениха, казва Лоутън.

Сега централата работи с два когенератора, които изгарят газа, произведен в процеса на третиране на отпадъците. Заводът също произвежда собствена енергия чрез 420-киловатов слънчев масив на място и рециклиране на МЪГЛА (мазнини, масла и греси). В допълнение към задържането на мазнини от канализацията, FOG реализира около $250 000 годишно от такси за бакшиши.

„Това е прекрасен пример за изобретателност на правителството, за практичност на правителството“, казва Лоутън. „Всички ние трябва да правим повече с по-малко, включително пари. Достигането на нетна нула в завода означава, че трябва да харчим повече за неща като полиция, противопожарна защита и паркове.“

Устойчивост за бъдещето

Наскоро актуализираният завод е може би най-амбициозният аспект от широкообхватната визия на Gresham, изложена в градската инициатива Sustainable Gresham от 2011 г. Сред впечатляващите му цели: 80% намаление на парниковите газове в града до 2050 г.; 100 процента възобновяема енергия до 2030 г.; намаляване и евентуално елиминиране на токсините в околната среда; и нулеви отпадъци в градските операции до 2020 г.

Общността беше енергична в преследването на тези цели. Гражданска комисия по природни ресурси и устойчивост съветва градския съвет. Превозните средства за обществени работи включват хибриди, а други превозни средства се задвижват с биодизел. Всички градски съоръжения имат модернизирани системи за осветление, водопровод и ОВК. Повече от 8 000 улични лампи – всяко едно в града – се оборудва с LED крушки. Координираните светофари намаляват работата на двигателя на празен ход. Рециклирането на бордюри е широко популярно. Градът е добавил много мили велосипедни алеи и е закупил земя, за да запази зелените площи.

„Устойчивостта е истински приоритет за кмета (Шейн) Бемис и градския съвет“, казва Лоутън. „Винаги се чувстваш добре да си лидер в устойчивостта. Това е правилното нещо за общността и планетата.”

Винаги се чувстваш добре да си лидер в устойчивостта. Това е правилното нещо за общността и планетата.”

Популярна тема