Училища в Smithfield/Johnston County, NC

Съдържание:

Училища в Smithfield/Johnston County, NC
Училища в Smithfield/Johnston County, NC
Anonim
Corinth Holders High School в Wendell близо до Smithfield, NC
Corinth Holders High School в Wendell близо до Smithfield, NC

Повечето деца в Smithfield и Johnston County посещават училища в системата на Johnston County Schools.

Окръгът се състои от 44 училища, включително 22 основни училища, 13 средни училища, 10 гимназии и 2 алтернативни училища (за 6-12 клас). Има повече от 33 340 ученици в клас K-12 в целия JCS, а 4 000 служители на областта (2 283 от които са учители на пълен работен ден) го правят най-големият работодател в окръга. Образователният съвет следва процес на стратегическо планиране, който включва информация от училищен персонал, ръководители на ученици, кметове на градове, правоприлагащи органи, членове на църквата и други лидери на общността.

AdvancED Thinking

Дистриктът вече е акредитиран от AdvancED, световен лидер в повишаването на високите постижения в образованието чрез акредитация и подобряване на училищата.

„Има седем критерия, на които трябва да отговаря един район, за да бъде акредитиран от AdvancED, и окръг Джонстън отбеляза висок резултат на всичките седем,” казва Тери Сесъмс, служител по обществена информация за училищата на окръг Джонстън. „Всъщност JCS постигна най-високия възможен резултат. Нашата система беше класирана като „високо функционална“, което е най-доброто класиране, което един район може да получи.“

Един от критериите включва наличието на добри отношения и добрата комуникация с родителите и членовете на общността, като се гарантира, че те участват във вземането на решения от дистрикта.

„Когато нашите завършили гимназия кандидатстват за различни колежи, акредитацията от AdvancED им дава предимство в процеса на кандидатстване,” казва Сесъмс.

Излизане в световен мащаб

Дистриктът има ученици от 47 различни страни. Повече от 40 езика се говорят от учениците в окръг Джонстън, така че това е една от първите училищни системи в целия щат, които станаха встъпителни членове на Глобалната училищна мрежа. В резултат на това училищата в окръг Джонстън са домакини на 30 гостуващи международни преподаватели от цял свят и много местни училища си партнират с училища в Австралия, Китай, Дания и Южна Америка.

„Когато хората говорят за глобална среда, това се случва тук, в нашата училищна система“, казва Сесъмс.

Международна интрига

Други новини в областта включват приемане на заявление за гимназия Smithfield-Selma за предлагане на международни бакалавърски курсове, започващи през учебната 2012-13 година, плюс Сесъмс казва, че няколко средни училища вече смесват английски език- говорещи и испаноговорящи ученици заедно в класните стаи, за да учат всички предмети един до друг.

„Като цяло броят на учениците в училищата на окръг Джонстън се е удвоил през последните 15 години, поради отличното образование, което се предоставя“, казва тя. „Имаме 292 национално сертифицирани учители, което поставя JCS сред 50-те най-добри училищни района в нацията. Всичко, което правим, има за цел да даде възможност на всички наши ученици да станат успешни в едно глобално общество.“

Популярна тема