Живея в Smithfield, NC

Съдържание:

Живея в Smithfield, NC
Живея в Smithfield, NC
Anonim

История, селски характер, високо качество на живот привличат новодошлите в Смитфийлд.

Живея в Смитфийлд
Живея в Смитфийлд

След повече от 50 години наблюдение на живота в окръг Джонстън, местният радио водещ Карл Лам със сигурност разбира сърцето и душата на родния си район.

„В окръг Джонстън имаме смесица от вчера и днес с настояще, което е насочено към бъдещето“, казва Лам. „Това прави това добре балансирана общност и чудесно място за живеене.“

Селските корени са дълбоко

Миналото със сигурност е очевидно в източната част на окръг Джонстън, която остава дълбоко селска и силно свързана със земеделската традиция на района. Всъщност окръгът все още има най-големия брой работещи ферми в Северна Каролина, осигурявайки солидна икономическа основа. Множество малки общности – Принстън е най-големият – се смесват със земеделска земя и гора, за да създадат спокойна обстановка, отразяваща историческите корени на района.

За разлика от това, оживено настояще и обещаващо бъдеще бележат западните части на окръг Джонстън, които са усетили влиянието на близкия регион на Триъгълника с неговите градски центрове, университети и пулсираща икономическа дейност. Няколко големи производители и фармацевтични компании са стимулирали развитието в и около Clayton and Archer Lodge, разположен само на кратко разстояние с кола от столицата на щата Роли и прогресивния Research Triangle Park. Лесното пътуване до работното място прави този район идеален за семейства, които искат да живеят в тихи крайградски общности или по озеленените с дървета улици на очарователни малки градчета.

Движен от транспорта

Миналото и бъдещето се пресичат в централната част на окръг Джонстън, където транспортът играе ключова роля в растежа, откакто през 1759 г. е поставен ферибот на река Нойс. Сега, с две междущатски магистрали – 40 и 95 – и U. S. 70, пресичащи окръга, той се превърна в жизненоважен коридор, стимулиращ бизнеса и развитието в Селма, Бенсън, Четири Оукс, Кенли и Смитфийлд, който е седалище на окръга от 1771 г. и остава най-големият град. Amtrak също спира ежедневно в Selma, докато летище Johnston County и леснодостъпното международно летище Raleigh-Durham правят пътуването със самолет удобно.

Качество на живот

Но дори това бързо темпо и внедряването на високи технологии не са накърнили традиционното качество на живот и спокойна атмосфера, с които окръг Джонстън е известен. Новодошлите и дългогодишните жители могат да избират от богат избор от възможности за живот, вариращи от съвременни крайградски квартали с удобства до бунгала и величествени викториански домове на спокойни улици. Високо ценена държавна училищна система обслужва децата на окръг Джонстън, докато Johnston Community College и други близки колежи и университети предлагат достъп до програми за висше обучение.

Четири различни сезона, с обикновено меки температури, правят окръг Джонстън идеално място за активни хора. Целият район е осеян с обществени паркове и спортни комплекси, докато любителите на природата ще открият километри пътеки и девствена природа. Жителите на окръг Джонстън също се възползват от оживена медицинска общност, която предоставя пълна гама от изключителни услуги.

По същество това е най-добрият от всички светове в окръг Джонстън, където високотехнологичният шум и южняшкото гостоприемство се съчетават за добре балансиран начин на живот и обещаващо бъдеще.

Научете повече за общността на Smithfield, NC.

Популярна тема