Глазгоу, KY Изкуство и култура

Съдържание:

Глазгоу, KY Изкуство и култура
Глазгоу, KY Изкуство и култура
Anonim

Жителите намират много начини да си прекарат добре в Глазгоу и окръг Барън

Плаза театър в центъра на Глазгоу, Кентъки
Плаза театър в центъра на Глазгоу, Кентъки

Хората, които живеят в Глазгоу и окръг Барън, разбират важността на връзките с общността благодарение на местната подкрепа за изкуство и култура, история и събития.

Културен център на Южен централен Кентъки

Музеят с площ от 30 000 квадратни фута е пълен с история за района на Баренс и ранните заселници. Експонатите варират от праисторически времена до 60-те години на 19-и век, военни от Гражданската война до войната в Персийския залив, плюс училищна сграда, кухня от 40-те години на 20-и век, викториански салон и др. Един експонат показва старинен смесен магазин, пълен с рафтове, пълни със стоки от 30-те години на миналия век. Южният централен културен център на Кентъки в центъра на Глазгоу също показва изложби на изкуство и юргани и специални изложби. Най-голямото събитие за набиране на средства в центъра е пешеходните обиколки на гробището Harvest of History, които се провеждат през септември, в които участват реконструктори, които играят исторически личности като Нан Бишоп, известен контрабандист в окръг Барън.

Театър и представление

Театър Плаза в Глазгоу впечатлява посетителите с грандиозната си архитектура и изпълнения на национални артисти, докато местни изпълнители и комедианти също красят сцената му. Площадът е открит през 1934 г. и е възстановен до първоначалното си величие с реновация на стойност 1,8 милиона долара през 2004 г. и 2005 г. Днес забележителността с 1010 места също показва класически и вторични филми.

Театралната група Far Off Broadway Players представя три продукции всяка година в Plaza Theatre. Корените на трупата в Глазгоу датират от 50-те години на миналия век, а днес общественият театър с нестопанска цел има 70 членове. Минали продукции включват Our Town, Harvey, Bus Stop, The Odd Couple и The Musical Comedy Murders of 1940.

Мемориална библиотека на Мери Ууд Уелдън

Освен богат избор от книги, Мемориалната библиотека на Мери Уелдън Ууд предлага приказки за деца, плюс изкуства и занаяти след училище за по-големи деца. С две групи книги за възрастни и стартираща група от книга към филм, филмови вечери с надписи и класове по изкуства, включително плетене и правене на кошници, библиотеката има какво да предложи и на възрастните. Специалистът по услугите за възрастни Ейми Толисън казва, че специални събития като изложба на Гилдията на изкуствата и посещение на програмата Discovery Tech за научно образование на STAR-Net също вълнуват посетителите.

Битката при Мидуей Реюнион от Втората световна война

Честване на ветераните, които са прекарали известно време на остров Мидуей преди, по време и след битката при Мидуей, е срещата на остров Мидуей, която се провежда през юни и привлича хора от цялата страна, за да почетат онези, които са живели на Мидуей Остров по време на военната им кариера, включително тези, които се бият по време на Втората световна война. Битката се провежда на 4-7 юни 1942 г. и се счита за първата голяма победа на съюзниците срещу Япония след атаката на Пърл Харбър.

Панаир на окръг Барън

Всеки юли Temple Hill Lions Club организира годишния окръжен панаир, осигуряващ една седмица развлекателни дейности от кънтри и госпъл концерти до караоке състезание, шоу с цветя, ATV родео, карнавал, конно шоу и най-популярното събитие, тегленето на камион и трактор. Ветеранът от Lions Club Дъг Белчър казва: „Обикновено работя на вратата, но се наслаждавам на тегленето на камиона и трактора. Харесвам предаването за млечни продукти; внукът ми показва говеда там. С гейт събота вечер от 3 000, според Белчър, цялото изживяване е огромно привличане.

Ag Fest

Фестивалът Barren County Ag, който се провежда ежегодно през юни в гимназията Barren County включва животни, демонстрации, музика на живо, като например Клей Ъндърууд, който свири на събитието през 2014 г., и храна от фермата до вилицата. Безплатното събитие, подходящо за семейства, помага на посетителите да бъдат запознати с важността на селското стопанство и ролята, която то играе в живота на потребителите.

Популярна тема