Сондажите за нефт и газ в региона О-Пен стимулират други икономически сектори

Съдържание:

Сондажите за нефт и газ в региона О-Пен стимулират други икономически сектори
Сондажите за нефт и газ в региона О-Пен стимулират други икономически сектори
Anonim

Бизнес лидерите на Oh-Penn имат дългосрочен оптимистичен поглед върху своята регионална икономика.

Образ
Образ

Бумът на петрола и газа в междущатския регион О-Пен е нещо повече от мимолетна фантазия. Бурното производство на сондажи и тръбопроводи в целия регион, разположен в сърцето на формациите Marcellus и Utica Shale, доведе до многомилионни инвестиции в производствени предприятия, оборудване и работни места в района на петте окръга. Докато рязкото падане на цената на петрола в световен мащаб доведе до стабилизиране на сондажната дейност, скокът в производството на петрол и газ на местно ниво даде траен тласък на други индустрии в района, включително производство, транспорт и строителство. От 2010 г. насам в долината Mahoning и прилежащите райони са създадени близо 4 000 преки и непреки работни места, създадени от разработването на шисти и обща инвестиция от над 5 милиарда долара, според статистиката на регионалната камара на Youngstown/Warren. „Като цяло нефтената и газовата дейност тук ще има положително въздействие върху дългосрочните възможности за нашия регион“, казва Сара Боярко, вицепрезидент на камарата за икономическо развитие. „Виждаме по-широки възможности за работа и кариера за нашите току-що завършили извън рамките само на позиции, свързани с енергията.“Енергийният бум също така стимулира рекордни инвестиции в проекти за жилища, търговия на дребно и хотелиерство в целия регион, казва Боярко.

Възможности за производителите

Производството на нефт и газ в района доведе до растеж за много съществуващи производители с дълбоки корени в региона като Evets Fabrication, подразделение на базираната в Girard VEC, Inc. Фирмата, която произвежда тръби за петролна и газова промишленост, наскоро построи ново съоръжение за 4 милиона долара с площ от 22 000 квадратни фута в Хъбард, Охайо, след като надрасна по-старото си съоръжение. Повече от 30 нови работни места в крайна сметка ще бъдат създадени с разширяването, което ще осигури работа на 108 работници. Лесният достъп до междущатска магистрала 80 и близостта до клиенти с операции в региона бяха основните причини за изграждането на новия завод в Хъбард, казва изпълнителният директор на VEC Рекс Фери. „Радваме се да видим този растеж в нашия собствен двор и да върнем хората на работа“, казва Фери. „Вярваме, че има дългосрочни възможности за нас и енергийната индустрия в този регион за години напред.“Други дъщерни дружества на VEC са доставчик от един източник за голяма част от строителната дейност в енергийната индустрия, както в региона Oh-Penn, така и другаде, казва Фери. Инвестициите, които лидерите на местната индустрия наливат в инфраструктура за сондиране на нефт и газ, ще направят района по-икономически жизнеспособен за бъдещето, добавя той. Новодошли като базираната в Хюстън Exterran Energy Solutions също намаляват дяловете си в региона. През 2013 г. фирмата завърши изграждането на завод за производство на производствено оборудване с площ от 65 000 квадратни фута в Йънгстаун, където повече от 100 работници произвеждат материали за обработка и обработка на природен газ и нефт след извличане от земята. Лидерите на Exterran казват, че са разположили завода в района на Oh-Penn заради качеството на работната сила и близостта до техните клиенти. TMK IPSCO разшири своя завод в Брукфийлд, Охайо през 2011 г., за да отговори на нарастващото търсене на своите тръбни енергийни продукти, използвани при сондиране на нефтени и газови кладенци. Базираните в Хюстън дъщерни фирми V&M Star и VAM USA също са инвестирали милиони в заводи за производство на стоманени тръби и довършителни работи в района на Girard, създавайки стотици работни места в региона през последните няколко години.

Стартъпи излизат от шистов бум

Бумът на петрола и газа също създаде възможности за новатори, които търсят нови начини да обслужват енергийните компании. Едно такова стартиране е базираната в Бордман, Охайо Triptech 3D, която е разработила процес за производство на заваръчни пръти за сондажи за нефт и газ. Фирмата започна да произвежда пластмасови влакна, които да се използват като суровина за 3-D принтери, а сега нейните преси за екструдиране правят пластмасови заваръчни пръти, използвани от нефтени и газови работници за закрепване и закрепване на големи пластмасови облицовки върху подложки за кладенци. Triptech 3D се надява да продаде устройствата на петролни компании по целия свят. Главният изпълнителен директор на Triptech 3D Чарлз Джордж също притежава Hapco, Inc., фирма от Кент, Охайо, която доставя на нефтената и газовата индустрия оборудване за заваряване, пластмасови брезенти и ръчни екструдери. Джордж се надява да прехвърли своя опит в работата с индустрията в новото си приложение и вижда голям потенциал в региона, който той хвали за изобилието от работна ръка и подкрепящите местни правителствени агенции. „Ние сме развълнувани от този нов продукт и също така сме развълнувани, че инфраструктурата в този регион е такава, че нефтената и газовата промишленост ще бъдат жизнеспособни тук за години напред“, казва Джордж.

Популярна тема