Изкуства и култура Около Prattville, AL и Autauga County

Съдържание:

Изкуства и култура Около Prattville, AL и Autauga County
Изкуства и култура Около Prattville, AL и Autauga County
Anonim

Prattville празнува изкуството и културата, като свързва артисти с общността

Образ
Образ

Жителите могат да намерят творческо вдъхновение и местна подкрепа в Prattville, който празнува изкуството и културата чрез събития и възможности за участие.

Танц

Повече от 64 години Mann Dance Studio предлага уроци по танци и гимнастика за всички нива на умения. Класиран сред 150-те най-добри танцови студиа в САЩ, Центърът за сценични изкуства приема ученици на възраст 2 и повече години. Друго популярно студио е C. J.’s Dance Factory, която се фокусира върху балет, джаз, степ и акробатика.

Сценични изкуства в Пратвил

Way Off Broadway Theatre, разположен на West Fourth Street, е домакин на представления за възрастни и деца, уроци по актьорско майсторство и специални събития. През последните 10 години WOBT се изявява на собствена сцена, представяйки продукции, вариращи от Steel Magnolias до Little Shop of Horrors и обществени коледни сладкиши. Хорът на Prattville Community Chorus и Prattville Pops също помагат на жителите да се забавляват с отличителния си музикален стил.

Визуални изкуства

Гилдията на изкуствата Prattauga работи, за да донесе изящното изкуство и художественото образование в целия регион. Центърът за креативни изкуства е дом на постоянната колекция на гилдията, включваща произведения на собствените международно известни художници на Prattville – Чарли „Тайнмен“Лукас, Ръсел Еверет, Нанси Риа и други. Безплатни арт класове и работилници също се предлагат в центъра през цялата година.

Специалните събития помагат за подхранването на местната художествена сцена, включително ARTrek всеки септември, който обхваща няколко места в района на реката. Гилдията провежда годишно есенно шоу на Prattauga Art Guild всеки октомври. Хората могат също така да насочат личната си креативност, като избират от класове по изкуство, предлагани в P’zazz Art Studio в центъра на Prattville.

Фестивали и събития

The Annual Canoe Trail Fun Run позволява на хора от всички възрасти да се опитат да карат кану по Autauga Creek. Годишният празник на 4 юли се провежда в амфитеатъра на Прат Парк и включва Годишното състезание с картонени лодки, когато семействата строят и се състезават с картонени лодки. Следва зрелищна заря.

Други годишни събития включват шоуто за изкуства и занаяти Spinners Pumpkin Patch, панаирът на окръг Аутауга, разходка с бонбони за Хелоуин, коледен парад, филмови вечери на открито, парад на Марди Гра, фестивалът на изкуствата Fountain City и годишен Prattville CityFest, събитие за изкуства и занаяти, спонсорирано от Търговската камара на Prattville Area.

Исторически обекти на Prattville

Историческият район Daniel Pratt обхваща 140 акра и включва 154 сгради с архитектура, варираща от гръцко Възраждане до италиански и бунгалови стилове. Грандиозните резиденции също са част от пейзажа в Prattville. Къщата Бел, завършена през 1893 г., е двуетажна красота на кралица Ан, включена в Националния регистър на историческите места. Буена Виза, дом от гръцкото Възраждане, привлича почитатели от близо два века. Говори се, че Андрю Джаксън толкова харесал стълбището, че построил такова в Ермитажа в същия стил.

Артезиански кладенци

Репутацията на Prattville като благотворителна общност се простира назад до ерата, когато градът е бил известен като „Градът на фонтаните“и хората са идвали от километри наоколо, за да пият от артезианските кладенци. Артезианският кладенец е водоносен хоризонт, чиято вода тече нагоре без необходимост от изпомпване. Освежаващата бистра течност все още тече в редица съвременни кладенци, включително музея/Центъра за наследство на Пратауган и Парка за наследство с изглед към Autauga Creek.

Популярна тема