Ферми в окръг Уилямсън

Съдържание:

Ферми в окръг Уилямсън
Ферми в окръг Уилямсън
Anonim

Delvin Farms и Hatcher Dairy Farm намират много подкрепа във Франклин, TN.

Franklin TN College Grove TN Delvin Farms
Franklin TN College Grove TN Delvin Farms

Местно, свежо и здравословно са ключовите думи, когато става въпрос за взаимоотношенията на земеделските производители в района с общностите около тях.

Независимо дали са технически свързани с програма за подпомагано от общността земеделие (CSA), фермите в окръг Уилямсън не трябва да търсят далеч, за да видят кой ги държи в бизнеса.

„Нашата клиентска база са хора, загрижени за това откъде идва храната им“, казва Ханк Делвин младши, трето поколение фермер в Delvin Farms в College Grove. „Те търсят местни алтернативи, здравословни алтернативи.“

Зеленчуци, месо и мляко

Изборът на селско стопанство варира значително в окръг Уилямсън, където разнообразното земеделие датира от епохата след Войната за независимост. Delvin Farms има богата история в отглеждането на плодове и зеленчуци, като ги отглежда органично през последните няколко години. Млечните продукти от Hatcher Family Dairy в Колидж Гроув могат да бъдат намерени в магазини и ресторанти в Среден Тенеси, а Tap Root Farm има верни последователи заради прясното си месо, отгледано и заклано във фермата за добитък във Франклин.

След като стана сертифицирана органична ферма през 1999 г., Delvin Farms започна да участва в CSA, програма, в която потребителите могат да се запишат, за да получат сезонна продукция от местна ферма. Техният CSA представлява около 70 процента от бизнеса на Delvin Farms.

"Ако търсите местни продукти, това е добра цена", казва той. „Получавате много продукти в кутията и получавате неща, които обикновено не взимате от магазина за хранителни стоки.“

Около 20 процента от бизнеса на Delvin Farms е търговия на едро, основно за местни ресторанти като Saffire, the Yellow Porch и Burger Up. Неговата продукция също може да бъде намерена на местните фермерски пазари, особено на Franklin Farmers Market във фабриката.

"Франклин е нашият флагман", казва Делвин. „Мисля, че това е най-добрият фермерски пазар в щата. Имате около 80 различни фермери, които идват там. Това е пазар на производители, което означава, че трябва да го отглеждате, за да го продадете.“

Лоялни клиенти

Семейството от Hatcher Family Dairy би се съгласило с оценката на Delvin за Franklin Farmers Market.

„Тук започна всичко за нас“, казва Чарлз Хатчър, пето поколение млекопроизводител от ферма, която датира от 1831 г. „За първи път започнахме да продаваме млякото си на пазара на Франклин през 2007 г., и хората започнаха да разпространяват думата за нас и това тръгна оттам."

Млечните продукти на Hatcher все още могат да бъдат намерени на пазара на Franklin Farmers Market, както и в много магазини и ресторанти в района на четири окръга. Освен това има магазин във фермата си с много лоялни клиенти.

Лоялността е очевидна и във фермата Tap Root Farm, където семейство Ingraham продава говеждо месо от добитъка, който отглежда във фермата си Clovercroft Road. Tap Root продава различни количества и разфасовки на клиенти, които се връщат всяка година, тримесечие или месец, в зависимост от това колко купуват.

„Имаме силен списък с клиенти, които купуват редовно от нас“, казва Сюзън Инграхам, която планира различните събития във фермата. „Харесва ми да продавам директно на клиенти, защото развиваме връзка.“

Популярна тема